'Puur naar statistieken kijkend groter dan Cruijff'

JesseTH, 06-04-2018 om 16:30, 35119 views, FreshCotton |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Akwasi Owusu Ansah, beter bekend als rapper Akwasi, is groot fan van Clarence Seedorf en de andere donker getinte Ajacieden, Michael Reiziger, Winston Bogarde en Edgar Davids, die in 1995 de Champions League wonnen met Ajax. De groep Ajacieden werd De Kabel genoemd en daarover maakte Akwasi nu het nummer 'Zwarte Hollanders'.

'Ik was fan van die jongens, want ze leken op mij', reageert de artiest tegenover FreshCotton. 'Ik wist niet eens dat ze De Kabel werden genoemd, daar kwam ik pas later achter. Ik koos gewoon bij het voetballen op straat op de jongens waar ik mezelf het meest kon identificeren, en dat waren deze voetballers.'

Wanneer hem naar zijn favoriete voetballer ooit gevraagd wordt, hoeft de rapper dan ook niet lang na te denken. Seedorf is de absolute nummer één. 'Die man heeft meer gewonnen dan wie dan ook. Als we puur naar de statistieken kijken, is hij groter dan Johan Cruyff. Alleen heeft de media ervoor gezorgd dat hij dat nooit kan worden en dat is onwijs jammer.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCSANCHEZ
Sorry, maar wie is dit? Akwasi? Nooit van gehoord. Waarom is hij bezig met kleur, het zijn toch vaak de gekleurde mensen zelf die die kaart trekken en vergelijkingen maken. We zijn toch allemaal mensen van vlees en bloed, wat boeit die kleur nou. Zelfde als die pietendiscussie, als ik donker was geweest had het mij echt geen reet geinteresseerd. Slavenhandel was toch vroeger, wat maak je je druk.
0 0
Fredschuit1
Rook er nog één..
0 0
Babayaka
Akw. Wie???
0 0
Afca85meer
En zo wordt weer heel geniepig de racisme kaart getrokken. Erg kinderachtig. Er zijn genoeg andere (ook blanke) voetballers die een grotere prijzenkast hebben dan Cruijff. Cruijff is om meer zaken een grootheid geworden.
2 0
Hup
Puur kijkend naar de statistieken kunnen we ook wel stellen dat Akwasi rapper noemen ook wel wat veel van het goede is. Ik praat thuis soms ook wel eens snel tegen mijn vrouw terwijl er op de achtergrond een muziekje opstaat maar dat maakt me niet direct rapper. Terwijl volgens mij mijn publiek op dat moment net zo groot is als dat van Akwasi. Maar bij DWDD is er gelukkig altijd wel een plaatsje voor dit soort "artiesten". Mooi hoor.
3 -1
chloorbestendig
"Vrouw ga eens bier halen", mooi nummer is dat.
2 -1
Hup
Eens.
1 -1
Ferd
Akwasi weet het verschil tussen ‘groter’ en ‘succesvoller’ niet. Seedorf was succesvoller, Cruijff was groter.
2 0
Babangida83
Hangt er ook vanaf naar welke statistieken je kijkt dan. Maar die prijzen zeggen uiteraard ook wat over Seedorf. Is toch één van de weinige Nederlanders die zo vaak bij Real in de basis heeft gestaan. Geen lullig cluppie.

Cruijff heeft als speler echter een shitload aan persoonlijke prijzen gewonnen. Dus als je dan die statistieken er weer bijpakt, dan sla je wel even stijl achterover en zie je dat de vergelijking compleet mank gaat.
0 0
geronimo
Hij is alleen fan van zijn ras genoten, dat is toch leuk of niet
2 0
EVH
Seedorf heeft meer prijzen gewonnen met zijn clubs.
Dat is wel waar.

Maar daar houdt het ook op.
1 0
NouridolbergNeres34
Niemand is groter dan Cruijff, laat dat ff duidelijk zijn!
2 0
Wijnvoord
helemaal mee eens
2 0
Dit is mijn club
Seedorf was een goede speler, maar natuurlijk nooit doorslaggevend voor zijn clubs bij het winnen van die Europacups. Zonder Cruijff had Ajax in de 70s geen enkele Europese prijs gewonnen.
4 0
Hans Kraay Jr.
Wat een onzin.

Puur naar statistieken kijkend was Cruijff groter 1.78m tegenover de 1.76m van Clarence Seedorf.
6 0
Van Reenen
Ansah vergeet erbij te vertellen dat Johan ook een goede trainer was en dat heeft Clarence tot nu toe nooit bewezen.
Dus gelul van een dronken aardbei, hij.
2 0
BariAFCA
Wow! Serieus? Waarom toch altijd die vergelijkingen op kleur en afkomst? Johan en Clarence allebei sieraden voor ons voetbal! Waren wij maar wat meer als onze jongste kinderen, zonder onderscheid tussen “zwart” of “blank”.
4 0
martin1234
Behalve onderscheid tussen zwart en blank, is er ook onderscheid tussen zwart-racisme en blank-racisme. Verwissel even in gedachten blank met zwart in dit verhaal. Zou je de kleuren omdraaien dan zou deze rapper met de grond gelijk gemaakt worden en nergens meer kunnen optreden.
2 0
Horrontelli
De beste opmerking op dit forum.
0 0
GvanderK
Wauw, Cruijff is Ajax en de beste die Nederland ooit gekent heeft. Seedorf was ook een heel goede speler, maar niemand tipt aan Johan. Zo een krijgen we nooit meer.
0 0
Harrie Nak
Totaal niet met elkaar te vergelijken. Tijden zijn veranderd. Cruijff heeft het totaalvoetbal uitgevonden. Bovendien heeft Seedorf als trainer nog niks gepresteerd.
3 0
T.reckveugel
Donderdag in de Telegraaf, de dochter van een Surinamer: “hou eens op met zinloos activisme, het is ongezond als je de hele dag met je kleur bezig bent.”
En zo is het
3 0
ajaxinho
Je kan geen aanvaller met een middenvelder vergelijken.

Middenvelders onderling is al moeilijk genoeg.
Als je Cruijff als middenvelder beschouwt,
is hij een spelmaker en Seedorf een balansbewaker.
De spelmaker is natuurlijk leuker om naar te kijken.
2 0
chloorbestendig
Denk dat deze 'rapper' puur naar huidskleur kijkt ipv statistieken. "Say no to racism"
5 0
Hup
Vaak is het zo dat iemand die zo met racisme bezig is zijn eigen beeld en houding naar mensen met een ander kleurtje niet ziet.
0 0
Simon1
Seedorf voetbalde heel goed. Cruijff veranderde het voetbal. Bepaal zelf maar wat moeilijker is. Klopt wel dat de erkenning voor Seedorf tegen viel. Kanttekeningen is wel dat het nooit van twee kanten naar buiten is gekomen waarom de relatie Nederlands elftal en Seedorf zo moeilijk was.
2 0
Rujar
Puur naar statistieken kijken heb ik als prof nog nooit verloren.
2 0
Horrontelli
Puur op statistieken is Edward Linskens een betere voetballer dan Dennis Bergkamp.
4 0
Boer Gijs
Haha
0 0
Ajaxvooraltijd
Ik vind dat hij ten dele wel gelijk heeft als hij stelt dat Seedorf niet de erkenning van Nederland heeft gekregen die hij dubbel en dwars verdiende. Maar daar hoef ik niet bruin voor te zijn en te kunnen rappen om dat een schande te vinden. Na Cruijff toch wel 1 van mijn favorieten.
0 -2
gras
Het is een prima speler geweest met een buitengewoon sterk fysiek en mentaal erg stabiel.

Maar een speler die de rest op sleeptouw nam en een aanjager die het tempo bepaalde was hij niet. Hij heeft geen elftal naar een WK finale gestuwd, heeft baat gehad bij de filosofie van Cruijff maar heeft zelf geen enkele vernieuwende gedachte in het voetbalspel gebracht, was ook echt niet de onbetwist beste speler in de elftallen waarin hij de EC I won, integendeel, haalde zijn niveau niet in oranje maar blonk vaak uit in niet overtuigende optredens met voor hem relatief veel balverlies en was gewoon niet de creatieve, technisch briljante, virtuoos die Cruijff was.

Zie ook zijn trainersloopbaan. Hij heeft niet het genie van een Cruijff.

Hij heeft door zijn enorme drive en fysieke en mentale kracht gewoon alles uit zijn loopbaan gehaald en ook geen pech gehad met zijn teams. Het is nou niet alsof hij de man was in Wenen 95. Dat bedoel ik niet als dis, maar wel als reality check. Die CL staat dan wel op zijn CV waar een of andere rapper zijn grootheid aan afleest.

Suggereren dat Seedorf klein is gehouden in de media, is eierdop journalistiek. Ik vind bijvoorbeeld een Rijkaard een onvergelijkbaar betere speler: tactisch, technisch, zelfs qua winnaarsmentaliteit - is wat anders dan drive - en qua stijl.

Wat je Seedorf moet nageven is dat hij nergens bang voor is: vroeg debuteren, enorm vroeg naar het buitenland, maatschappelijke projecten naast zijn loopbaan, trainersdebuut bij gelijk de lastigste clubs etc.

Als we het over onderschatte/ondergewaardeerde spelers hebben zou ik veel eerder Davids aanwijzen.
0 0
Ajaxvooraltijd
Ja dat mag je vinden. Ik vind dat je hem tekort doet.
0 0
gras
Dit soort gasten zijn echt geboren in een ei en er nooit uit gekropen.

Lachwekkend gebrek aan realisme. Blijf er dan maar in hangen zou ik zeggen.
5 0
Ajax4xbestevaneuropa
Oh ja? Cruijff won als trainer ook een CL, kan Seedorf (nog lang) niet zeggen. Cruijff speelde een wk finale en Seedorf niet. Dus ook al won Seedorf meer CL's, hij deed dit niet 3x achter elkaar bij een klein clubje zonder veel geld, met Milan of Real een CL winnen is niet zo moeilijk, win er maar eens 3 met Ajax, geld ook voor elke andere wereldtopper zoals Pele,Maradona,Messi.
Cruijff gekozen tot beste europese speler van de eeuw, gaat Seedorf ook nooit lukken. Ook dat is een statistiek, beste europeaan of in het rijtje van de beste aller tijden, een paar CL bekers minder dan Seedorf doet daar niks aan af
1 0
kaashaas
Wat een kansloze vergelijking en wat maakt deze gast zich belachelijk.... Laten we het dan maar over kleur piet gaan hebben.
4 -1
Hans Kraay Jr.
Mag de naam Sjaak Swart dan nog wel?
2 0
RaynoFischer
Dat doet die gast zelf toch ook?...
0 0
Bjorn
Koekoek.
1 0
trodat4030
Cruijff heeft van 2 clubs absolute wereldtop gemaakt, Clarence niet, die kwam bij clubs die reeds daarvoor al wereldtop waren.. Clarence won CL's terwijl hij het seizoen ervoor niet eens kampioen was geworden.. Hij is een goede 2e.
2 -1
AjaxPassion
Absoluut geen goede 2e. Hij was niet eens een dragende speler zoals Sneijder bij Inter en het NL elftal. En dan noem ik nog niet eens Rijkaard, Gullit, V Basten en noem ze maar op. Qua prijzen zeker, maar voor de rest staat hij zeker niet in de top 10.
4 -1
ST
Echt een bullshit verhaal
1 0
ST
Als Cruijff naar Real was gegaan had hij net zoveel gewonnen. Daarnaast was Cruijff veel bepalender dan Seedorf. Volgens mij heeft Cafu ook meer CL’s gewonnen. Maakt dat hem een grotere speler dan Pelé?
4 0
Babayaka
Is toch discriminerend, een donkere jongen die zich meer identificeert met donkere beroemde voetballers, en dan ook nog beweren dat de donkere speler qua statistieken beter was dan de blanke Cruyff.
4 0
abi
Hij zegt toch niet dat Seedorf beter is dan Cruijf, maar qua STATISTIEKEN is dat wel zo. Maakt tooch niks uit
0 -2
ST
Ook dat is onzin... ik kan ook met een lijstje statistieken komen waarin het lijkt alsof Huntelaar beter is dan Van Basten was.
4 0
aka
En maar klagen over zwarte Piet
3 0
aka
Hoezo Racisme
4 0
Dennis1964
Buiten Nederland is Seedorf veel groter dan in Nederland. Misschien zegt dit meer over het huidige Nederland. Zie alle reacties.
Of hij groter is dan Cruijff? Dat denk ik niet maar als je de gemiddelde Milanees niet ouder dan 45 vraagt., krijg je waarschijnlijk een heel ander antwoord.
EN FLUITEN DOE JE THUIS. DUS ZONDAG LEKKER THUIS BLIJVEN FLUITERS. OPROTTEN DUSZZZZ
0 -6
Sterretje73
Buiten nederland is JC 100x groter dan Seedorf. Dat vergeet je voor het gemak ff te vermelden.
5 0
De_Realist
Seedorf was een grootste speler, heerlijke middenvelder. Was nooit echt een speler die de media opzocht en misschien daarom dat hij zelden met namen als Zidane, Iniesta en Xavi als een van de beste middenvelders aller tijden wordt genoemd, maar hij hoort zeker wel in dat rijtje thuis.
0 -1
koppendicht
Seedorf was vooral een arrogante jongen die niet begreep dat hij er bij Oranje naast stond omdat ie nooit presteerde. Hij werd ook door zowat heel Nederland gehaat na het EK 96, WK 98 en EK 2000 en zelfs massaal uitgefloten in de Arena toen ie met Milan langskwam. De media verweten hem een arrogante attitude, vooral voetbal international en Derksen destijds. Seedorf is pas later, nadat ie gestopt was, gerehabiliteerd door het Nederlandse volk, als een ambassadeur van het Nederlandse voetbal. Dat is hij ook wel. Hij komt uiterst goed uit zijn woorden en spreekt altijd met respect over voetballers. Bovendien heeft hij charisma en heeft hij geen fout track record qua gedrag buiten het veld. Dus ja, hij kan met recht een ambassadeur worden genoemd. Echter kwam hij ook van de generatie negers die zich een beetje afzetten tegen de Nederlandse samenleving. Daarom doet hij ook veel voor het Surinaamse voetbal.
2 0
gi0vanni
Dit slaat nergens op, deze man was duidelijk een wereldtopper. Heeft jaren voor Milan gespeeld toen het nog in staat was om de CL te winnen. Dat het bij Oranje wat minder ging kan maar als ze hem wat meer vertrouwen hadden gegeven had hij nog van grote waarde kunnen zijn. Werd o.a. niet opgeroepen toen er een talent Hofs wel mee mocht. Gewoon te belachelijk voor woorden. Maar goed als je voor Real Madrid hebt gespeeld zul je er wel niet veel van kunnen.
0 -2
3*stars*3
Akwasi heeft een gekleurd brilletje op.
Seedorf gaat de boeken in als een legende maar prijzen zeggen niet alles.
Tenzij je als Cristiano en Messi op beslissende momenten opstaat en jouw teams letterlijk prijzen bezorgd.

Cruijff had op verschillende manieren impact, op, buiten het veld en heeft clubs en zijn land op de kaart gezet.
Klinkt hard maar Ajax en oranje waren internationaal niets voordat Cruijff kwam.
Barca tig jaar geen kampioen...

Wel mee eens dat NL media niet echt pro-Seedorf was.
Ook dat gelul dat Seedorf zo arrogant was en maar doorgaan over 2 gemiste pingels.
5 0
Michels
"De media heeft ervoor gezorgd dat Seedorf nooit zo groot in aanzien kan worden als Cruyff." Hier spat toch weer de ongelijkheid vanaf die sommige gekleurde Nederlanders zo sterk voelen... Het is bijna een discriminerende opmerking an sich. Ik ga niets afdoen aan de carrière van Seedorf. Zoals gezegd, deze man heeft meer CL bekers in z'n kast staan dan welke Nederlander ook. Maar beter dan Cruyff?! Alsof je in prijzen kan uitdrukken hoe goed iemand kan voetballen... Lijkt me niet. Een prijs is en teamprestatie en zegt niets over hoe vaak hij de bal kan hooghouden. Misschien als Seedorf waar beter had gepresteerd als international, dat hij op een hoger voetstuk in de Nederlandse maatschappij zou staan. Het talent had hij zeker! Volgens mij is hij tot de dag van vandaag nog steeds onze jongste debutant ooit...
4 0
koppendicht
Ach ach ach. Dus als een blanke zit te fitten op de media, wat supervaak gebeurt, is het oké. Maar als een neger het doet moet ie erop veroordeeld worden. Het afzetten tegen de media en hogere machten is iets van deze tijd en doet iedereen. Je moet je zwart-witte bril eens afzetten
1 -4
Michels
Volgens mij snap je er niets van! Iemand (of een instantie/groep/volk/etc.) betichten van discriminatie, terwijl daar geen sprake van is, is op zichzelf discriminatie... Heeft geen ruk te maken met het "afzetten tegen de media en 'hogere machten'" te maken. Lul niet zo dom joh! Cruyff was gewoon beter dan Seedorf. Zelfs als Johan een groene huidskleur had met gele en rode vlekken, en Seedorf was een witter dan witte Staphorster, was Johan alsnog beter. Hij heeft ook heel veel meer betekend voor het voetbal dan Seedorf. Niet omdat zijn huidkleur lichter was, maar omdat hij gewoon beter was. Ik een zwart-wit bril op! Wat een in en in slechte opmerking van je! Bah! Akwasi zegt hier letterlijk dat hij vroeger voor Seedorf was omdat hij qua kleur op hem leek! Het is een beetje de pot verwijt de ketel dat zwart (of wit) ziet. Dit soort gasten zorgen er juist voor dat discriminatie blijft bestaan, omdat ze telkens weer hun racismekaart op tafel gooien terwijl daar geen enkele reden voor is. Ronaldo was beter dan van Nistelrooij omdat hij donkerder is? Of heeft dat dan ineens wel weer met kwaliteit te maken? Wat een ongelofelijk onzinnige discussie dit!
1 0
AjaxPassion
Het gaat om de racisme kaart. En inmiddels zijn er meer blanke NL'ers die weteb wat racisme inhoudt dan zwarte i.m.o.
0 0
Mike4wheelz
In mijn ogen is dat een onjuiste conclusie
0 0
AjaxPassion
Op basis van?
0 0
Mike4wheelz
Als je als kleurling alleen al als “zwarte” gezien wordt dan komt dat bijzonder denigrerend over. Ik kan het weten want in de volksmond ben ik namelijk ook “unne zwarte”. Ik denk dat je wat anders bedoelt maar je komt bijzonder vervelend over, tenzij dat de bedoeling is. Het probleem is, is dat blanken/niet kleurlingen vaak niet door hebben hoe ze overkomen op donkere mensen. Dat het een eeuwig durende discussie is ben ik met je eens, er wordt veel tijd en gezever aan besteed. Ik noem het met name gezever omdat Nederland bekend staat als tolerant land terwijl racisme nog gewoon orde van de dag is. Dat in dit artikel door die vrolijke rappert een vergelijking wordt gemaakt tussen Seedorf en Cruijff snap ik zodra hij aangeeft dat hij zich als jong straatvoetballertje beter kan identificeren als donker kind met een donkere voetballer en vice versa ok. Maar anderzijds lijkt het idd alsof het hier gedeeltelijk om kleur gaat. Het mooie aan voetbal is overigens dat kleur er eigenlijk totaal niet toe doet, het spel staat centraal...Blijkbaar is het uiteindelijk dan toch “menselijk” om op basis van.kleur te oordelen en onderscheid te maken wie dan de beste is. Laat de strontkar maar komen inclusief over emotionele reacties. Doei!
0 0
EuforischeRealist
Hij kan beter een nummer maken; "Bord voor m'n kop"
4 0
Panama
Akwasi hahaha
0 0
Ajacied33
Qua prijzen is Seedorf de grootste Nederlandse prijzenpakker ooit.
2 -2
Alderweireld3
Neehoor, Arie Haan heeft 3x de EC1, 2x de EC2, 4x de Europese Supercup en 1x de wereldbeker gewonnen. Ook nog 2 WK finales gespeeld.
3 0
AIR-S
Hahaha weer een "zwarte Hollander" die de Nederlandse media de schuld geeft van het benadelen van de getinte medemens.

Hij baseert zijn keus voor favouriete voetballer op huidskleur.... Het zou eens andersom moeten zijn, de wereld zou te klein zijn als iemand zegt: Dolberg, en De Ligt, zijn mijn favouriete spelers want die zijn blank en blond.
13 -1
OKP-AFCA
Een volgens AS “donker getinte” medemens nog wel.
1 -1
RaynoFischer
Precies dit dus.
Iemand moet dat maar eens proberen en die krijgt heel Nederland inclusief Sylvana Simons over zich heen ;)
1 0
Ferd
15 jaar geleden was dat best een prettig vooruitzicht. Nu is Sylvana ver over de uiterste houdbaarheid, en net als te oude melk flink verzuurd
1 0
Web
Dit krijgt ook nog een podium, belachelijk.
1 0
RaynoFischer
Als Seedorf blank was had hij dit dus niet gezegd.
Wat een onzin .. :p
2 0
koppendicht
En wat is daar mis mee. De blanke Ajacieden identificeren zich ook het meest met De Jong, wat ik als Noord-Afrikaan een vervelend bijdehant ventje vind.
0 -4
JesseMKB33
bijdehant
0 0
AjaxPassion
De Jong? Welke de Jong? Nigel? Met Siem sla je de plank iig compleet mis.
0 0
gi0vanni
Je zou door het woord ventje er vanuit kunnen gaan dat het F. de Jong is maar eigenlijk is het Luuk. :d
0 0
koppendicht
Frenkie de jong. Niet mijn type mens.
0 0
ST
Waarom niet?
0 0
AjaxPassion
Hoe kon ik Frenkie nou vergeten :P...

Maargoed ieder zijn ding. Je mist wel volledig Rayno zijn punt iig. Jij bent degene die adoreert i.v.m. huidskleur.
1 0
Lane 8
Dat ligt toch echt aan jou denk ik hoor. Ik identificeerde mij vroeger als blank jochie al aan Drogba, ik haatte chelsea maar keek altijd naar alles wat die beest deed. Ik daarentegen was helaas een beetje lange slungel vergelijkbaar met een hele slechte versie van Henk Veerman, dat doet niets af aan het feit dat ik Drogba wilde zijn.
0 0
koppendicht
Oké, dat kan. Maar kun je het een neger uit pakweg de Bijlmer verwijten. Ze hebben niet zoveel vergeleken met blanke Hollanders als het gaat om 'grote Nederlanders'. Voor hen zijn de gasten van de kabel helden, een voorbeeld voor de Surinaamse en Antilliaanse gemeenschap. Dat is ook mooi voor hen. Als ze zich daar aan op kunnen trekken, dan is dat alleen maar goed. Maar er heerst in Nederland de laatste tijd een verongelijkt sfeertje. Niet alleen onder allochtonen. Ook de blanke boze man voelt zich verongelijkt. Zyiech voelt zich verongelijkt, allerlei groepen voelen zich verongelijkt. Voor de rest gebeurt er niet veel bijzonders in het meest welvarende land ter wereld.
0 0
Redrum
Dit is gewoon aandoenlijk.
0 0
cruijff71
Wat is dit voor een gekkigheid.
1 0
atalantanio
Grap van de dag!
2 0
RaynoFischer
1 April is al 5 dagen geleden, altijd te laat die "zwarte Hollanders" :p
1 0
Vlieske
Haha, pak er nog 1.
0 0