Reiziger: 'Titel is belangrijk voor ons'

sammekors, 30-03-2018 om 08:40, 3984 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jong Ajax gaat volop voor de titel. Dat stelt coach Michael Reiziger in Voetbal International. Het team verloor weliswaar zijn laatste wedstrijd tegen Jong AZ, maar het staat wel nog steeds op een (gedeelde) eerste plek in de Jupiler League.

'De titel is heel belangrijk voor ons', vertelt Reiziger. 'Wij zijn profs, sportmensen, wij voetballen om te winnen en dus om kampioen te worden. Dacht je echt dat dit niet belangrijk was? Het is voor ons echt niet anders dan voor een andere ploeg. We doen mee aan een competitie en als je de beste kunt worden, dan wil je dat worden.' 

Daarnaast is Jong Ajax ook bedoeld om jonge Ajacieden klaar te stomen voor het eerste elftal. De huidige titelstrijd zal daar erg bij helpen. 'Zeker. Hier leer je als jonge speler enorm veel van. De omstandigheden, de spanning, er komt net iets meer bij kijken. Dat is alleen maar goed. Heel nuttig ook om te zien hoe spelers zich manifesteren in zo'n situatie', aldus Reiziger.

Om de titel te winnen zal Reiziger met zijn ploeg altijd uitgaan van zijn eigen kracht. 'Wij hebben niet de intentie een 1-0 voorsprong te verdedigen, maar om de 2-0 te maken. Dat gaan we niet veranderen, omdat we een titel kunnen behalen. Dat kunnen we namelijk ook op onze manier.'

Een speler die misschien kan helpen bij het binnenhalen van het kampioenschap is Kasper Dolberg, speler van Ajax 1, die op de weg terug is van een langdurige voetblessure. Reiziger: 'Als hij een wedstrijd nodig heeft en het kan volgens de regels, dan is hij uiteraard welkom. Dolberg is een fantastische speler, die ga je nooit weigeren natuurlijk.'

'Schande als Jong Ajax geen kampioen wordt'
Jong AZ-trainer Martin Haar zou het niet meer dan normaal vinden als Jong Ajax kampioen wordt van de Jupiler League. 'Ik denk Jong Ajax de titel pakt. En dat zegt veel over het niveau van de rest. Kijk wat ze op kunnen stellen! Eigenlijk is het ook een schande als ze geen kampioen worden. Ze hebben gewoon het beste materiaal.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PJK54
Natuurlijk moet elk team van Ajax om de 1e plek spelen daarvoor voetbal je toch bij Ajax. Ik zal het ook een mooi resultaat vinden als ze dat voor elkaar krijgen alleen moeten ze dan anders gaan spelen als tegen AZ dat vond ik zeer matig en had het idee dat de boys het allemaal wel geloofden. Dat AZ die partij gewonnen heeft lag duidelijk aan die scheidsrechter en grensrechter die 100% buitenspel niet zagen.
0 0
niquedegraaff
Zo stil je alleen maar de honger. Vind dit geen goed iets.
0 0
Middenweg401
Toch wel bijzonder dat Jong Ajax meer dan ooit dicht bij een titel in de JL is, terwijl er minder dan ooit (geen?) potentiële top stelers in rond lopen. De prestatie van het collectief?
0 0
Michelinho
Of het niveau van de concurrentie. Fortuna is rond de winterstop aardig ingestort en NEC heeft ook steekjes laten liggen. Maar wat ook meetelt is het opstellen van (fysieke) spelers zoals Dani de Wit die voetballend niet veel brengen, maar wel makkelijk scoren.
0 0
Ozymandias
Ik hoop dat Kuhn en Kotarski nu fit genoeg zijn om in de basis te beginnen zodat Jong Ajax met Kotarski; Orejuela, Doekhi, Bergsma, Bakker; De Wit, Matusiwa, Bijleveld; Kuhn, Sierhuis en Johnsen/Lang (ervan uitgaande dat Cassierra, Mazraoui en Eiting niet beschikbaar zijn) kan spelen. Natuurlijk zou ik liever Pasquali of Lang in plaats van De Wit op rechtshalf zien spelen maar jammer genoeg heeft Dani een vaste basisplaats. Hopelijk wordt hij samen met Bergsma na dit seizoen verhuurt aan een club in de Eredivisie. Dat niveau zullen ze zeker aankunnen maar voor Ajax komen ze (kwaliteit en potentieel) te kort.
0 0
FUBAR
Boeiend die titel. Heb liever dat er elk jaar 1 of 2 spelers doorstromen. Dat is het enige doel van JA.
1 -1
trodat4030
Het 1 sluit het ander niet uit..
0 0
Ozymandias
En de kans dat volgend seizoen één of twee spelers naar het eerste doorstromen is groter als ze dit seizoen tot de laatste dag om het kampioenschap meestrijden. Dan doen ze namelijk de ervaring op wat het is om elke wedstrijd te moeten winnen en dus elke wedstrijd het maximale uit zichzelf te moeten halen. Daarbij is de wil om te winnen bij de meeste sportmensen hetgene waar ze hun motivatie uithalen en dus is het logisch dat voor Jong Ajax (de trainers en de spelers) de titel belangrijk is.
0 -1
vincent_DV
Wat een ongelofelijke onzin. Juist voor Jong Ajax is het kampioenschap geen hoofdzaak.
Wat is nou beter: Spelen met oudere spelers als Bergsma, de Wit, Dekker, Sanniez, Mazraoui, Alblas en nog een paar of gewoon spelers als Jensen, Ytalupa, Danilo, Pasquali, Ekkelenkamp, Ter Heide en Gravenberch van de A1 doorschuiven zodat zij meer weerstand krijgen. Met het ene elftal haal je nu misschien resultaat en met het andere team wordt je misschien 7e of 10e maar van die spelers is er nog een grote kans op doorstroming naar 1 terwijl het voor die andere nihil is naar mijn mening. Want ook de Wit en Mazraoui zijn niet goed genoeg. Twijfel je nog over sommige spelers van 20-21 dan verhuur je ze gewoon. Al twijfel ik over geen 1 van de genoemde.
1 -1
Ozymandias
Waarom zijn er toch zo veel mensen hier op AS die denken dat jonger altijd beter is? Mazraoui heeft meer potentieel dan alle spelers van de 1999-2000 lichting die jij noemt. Gravenberch (2002) heeft misschien een nog grotere kans maar die mag nog niet eens zijn debuut voor Jong Ajax in de Jupiler League maken. De meeste spelers die jij van de A1/o19 noemt hebben sowieso nog helemaal niets te zoeken in de Jupiler League en als een speler te vroeg wordt doorgeschoven bestaat de kans dat hij komt stil te staan in zijn ontwikkeling.

Het kampioenschap is natuurlijk geen hoofdzaak (dat is namelijk de ontwikkeling van de individuele talenten) maar het is voor de ontwikkeling van de talenten geweldig als ze tot de laatste dag om het kampioenschap meestrijden. Dan doen ze namelijk de ervaring op wat het is om elke wedstrijd te moeten winnen. Denken dat dit een ongelofelijke onzin is toont aan dat je niet begrijpt dat het leren winnen (van kampioenschappen) ook een onderdeel van de ontwikkeling van een individu is. En zéér belangrijk onderdeel trouwens, zeker voor spelers van een topclub als Ajax.
0 -1
vincent_DV
Ik vind vrijwel alles wat je nu zegt complete onzin. Ik kan je op een briefje geven dat Mazraoui nooit, maar dan ook echt nooit, vast in de basis van het 1e van Ajax gaat spelen.

En ik zeg niet dat jonger altijd beter is, alleen Ajax houdt talenten die het toch nooit gaan redden te lang vast vind ik. Dat is het enige dat ik zeg. Ik vind dat je van een Bergsma, de Wit, Sanniez en Dekker allang afscheid had moeten nemen. Mazraoui zou misschien een twijfel zijn om die dit seizoen nog een kans te geven.

Ik weet zeker dat de spelers die ik noem wel degelijk wat te zoeken hebben in de JL, want de JL stelt op een paar ploegen na niet zo veel voor. En ja, ze gaan dan meer wedstrijden verliezen, maar is dat zo erg? Je speelt wel eerder tegen mannen als dat je in de A1 doet.

Spelers als Bergsma, de Wit etc. etc. zijn alleen noodzakelijk als er vanuit het 1e al dan niet door regels, geen spelers beschikbaar zijn. Maar nu speelt Jong Ajax week in, week uit met een elftal vol spelers die kansloos zijn om Ajax 1 te halen en dat vind ik zonde.
1 -3
Ozymandias
Of Mazraoui een vaste waarde zal worden weet ik niet maar hij heeft meer potentieel dan middenvelders als Ter Heide en Ekkelenkamp (die jij zegt liever in Jong Ajax wil zien dan Mazraoui). Hij heeft een goede functionele techniek, een goed spelinzicht en is lichtvoetig met en zonder de bal. Hij heeft misschien niet zo veel potentieel als De Jong en Vd Beek maar zit daar ook niet ver achter.

Ik zou Pasquali ook liever willen zien dan De Wit maar de andere spelers die je noemt zijn gewoon duidelijk nog niet klaar voor Jong Ajax. En welke centrale verdediger zou je neerzetten in plaats van Bergsma? Waarom Ter Heide in Jong Ajax laten spelen terwijl Matusiwa beter is en niet minder potentie heeft? Sanniez komt sowieso bijna niet aan spelen toe en hetzelfde geld voor Dekker.
0 0
vincent_DV
Ik vind uberhaupt dat het potentieel van van de Beek en de Jong de norm moet zijn. Anders heb je vrij weinig bij Ajax te zoeken. Maar ik zou dan kiezen voor jongens van 18 die nog twee jaar de tijd hebben om hun potentieel te laten zien in plaats van jongens van 20 waarvan al duidelijk is dat hun potentieel niet hoog genoeg is. Ik zeg ook niet dat ter Heide beter is als Matusiwa, ik zie alleen dat Matusiwa niet goed genoeg zal worden voor Ajax, mede omdat hij al 20 is en nog zo ver van het 1e staat, dan liever iemand van 18 die zich nog kan ontwikkelen tot z'n 20e, ook al is Matusiwa op dit moment beter. Ik zou wanneer Kemper al speelt gewoon van Gelderen opstellen, ook al is ie nog jong. Leert ie tenminste veel van. Maar het gebrek aan CV's begint al bij het eerste. Als Ajax meer CV's had als Viergever, Wober en de Ligt(Wat eigenlijk noodzakelijk is) had er altijd 1 van 1 kunnen spelen en had Bergsma er niet hoeven zijn.

En tuurlijk heb je soms zulke jongens nodig alleen het probleem bij Ajax is dat ze ook nog eens allemaal spelen. Zulke jongens zouden alleen moeten spelen als er te weinig mensen zijn.
0 -1
Gerard36
zo leren ze wel onder druk te voetballen als je een kampioenschap eist,hoort ook bij je opleiding.
1 -1