Kluivert bovenaan verkiezing tienertalenten

BVeenstra, 28-03-2018 om 13:25, 7934 views, Goal |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-aanvaller Justin Kluivert is door Goal uitgeroepen tot allerbeste speler van de wereld van spelers die geboren zijn na 1 januari 1999. Dat maakt de website woensdagmiddag bekend.

De rappe buitenspeler laat daarmee AC Milan-doelman Gianluigi Donnarumma, de winnaar van vorig jaar, achter zich. Op plek drie eindigde Vinicus Junior, ook wel bekend als de duurste zestienjarige speler ooit. Real Madrid nam hem voor 45 miljoen euro over van Flamengo.

Ajax-verdediger Matthijs de Ligt eindigde in de lijst op plek vier, terwijl Manchester City-talent Phil Foden op plek vijf eindigde. 'Kluivert is echter een waardige winnaar van deze mondiale verkiezing, waarbij experts van alle 37 Goal-edities hebben bepaald wie de beste talenten zijn die op of na 1 januari 1999 zijn geboren. Er is gekeken naar ervaring, potentie en algemene voetbalkwaliteiten', schrijft men bij Goal.

Bekijk ook eens de baby-artikelen van Ajax.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Youri08
Zal de naam zijn die meespeelt. De Ligt is beter, constanter en verder.

Overmars had wel een klein erectietje denk ik bij het zien van 2 Ajax talenten in de top 5. Prijzen zijn weer met minimaal 25% gestegen.
0 -2
janaja
Kluivert zal nog meer praatjes krijgen. Had een slechte periode de laatste weken. Eigenlijk belachelijk dat hij voor oranje wordt geselecteerd. Veel te vroeg. We hebben de Ligt ook gehad tegen Bulgarije uit. Ze leren er niet van in Zeist. De Ligt groot talent,. Vraag me wel af of hij snelheid genoeg heeft voor de absolute top. Het is natuurlijk geen atleet, motorisch gezien.
0 -1
Rudolph J
Kluivert zal een nickname nemen en jankend op een forum door het leven gaan
1 0
MosesD
Leuk voor die jongen, maar nu krijgen hij en zijn zaakwaarnemer nog meer babbels. Ik vrees dat Kluivert vertrekt komende zomer. Heel onverstandig natuurlijk, maar goed dat ziet bijna iedereen. Maar Raiola zal na deze verkiezing eisen dat Kluivert een topverdiener wordt bij Ajax. Dat is natuurlijk belachelijk, want zoveel heeft die jongen nou ook weer niet laten zien.
0 -1
Keffie L
Matthijs hoort natuurlijk op 1
3 -1
JanTa
Alleen..., Matthijs is 2 jaar jonger.
0 -4
RaynoFischer
Ze zijn beide 18. :p
2 0
amthree
Zal het dan toch door de naam komen, want je zou eerder verwachten dat de ligt op 1 staat.
4 -2
J0ris
Zou Raiola de mensen achter die lijst betalen?
5 -2
Joseph
Mijn gedachte exact, een ultieme poging nu flink aan Kluivert te verdienen bij een verkoop.

Natuurlijk is Kluivert een groot talent, maar moet zijn eerste goede topwedtrijd nog spelen, waar de Ligt sinds de EL finale telkens de beste op het veld is..
4 -2
Zuiderling
Inderdaad,,,
0 -1
Redrum
Tja, als hij nu bijtekent en een fantastisch seizoen bij Ajax speelt levert hij meer geld op waarschijnlijk dan als hij nu verkocht wordt. Maar blijkbaar heeft Raiola niet zoveel geduld en heeft hij nu geld nodig. Hij heeft natuurlijk nog lang niet genoeg verdiend tot nu toe.
3 0
3*stars*3
Mooi voor die jongen maar aan de andere kant, weet je gewoon dat hij weer gaat zweven.
Hij stond ook een tijdje in top5/6 van de wereld, in een lijstje van Gazetta.

Raiola wrijft iig zijn handen...
1 0
Redrum
Ja die ruikt tegenwoordig meer geld dan pizza. Blijft toch eeuwig zonde dat zo'n smeerlap actief is in de voetbalwereld. Ik vind het ook een heel groot minpunt dat Justin hem als zaakwaarnemer heeft. Wat mij betreft mag Ajax best een statement maken dat ze weigeren nog spelers te contracteren die hem als zaakwaarnemer hebben.
3 0
Suarez16_
Als hij snel bijtekend gaat er een gekke club echt 40 miljoen neerleggen terwijl hij helemaal niet zo goed is. Puur op achternaam en zulke verkiezingen.
1 -2
Michelinho
Zonder de reacties gelezen te hebben:
Krijgt ie nog meer kapsones.
Zegt wel iets over die verkiezing.
Die is weg van de zomer.
Iets over die rioolrat.
Had Matthijs moeten zijn (mee eens).
Driehonderdmiljoenmiljard voor vragen.
Eerst maar eens kampioen met Ajax worden.

How am I doing?

Edit: valt nog mee en ik was natuurlijk "Vanwege zijn achternaam" vergeten. ;)
9 -2
abi
Hahahah lekker Michelinho!
1 0
3*stars*3
Haha ik lees jouw reactie nu pas maar ben het wel mee eens dat het De Ligt had moeten zijn.
Oogt niet alleen qua body maar ook mentaal stabiel en erg volwassen.
Kluivert en De Ligt zijn even oud maar Kluivert is nog een jochie.
En ben benieuwd hoe hij dit gaat handelen want vooral vanuit buitenland ktijgt hij veel lof.

Maar er is in NL al een tijdje een Justin Kluivert haat.
Bij fans van de rivalen sowieso en is geen verrassing maar zelfs een aantal Ajacieden, lijken die jongen gewoon te haten...
4 0
Michelinho
(bericht weer eens afgekapt) ... van onder 19 en dus meer om potentie dan fysiek. Zijn naam zal zeker wel meespelen, maar gezien zijn stormachtige ontwikkeling sinds de B'tjes snap ik wel dat hij tot de meest veelbelovenden van zijn categorie gerekend wordt.
0 0
Michelinho
Dit soort lijsten is, ondanks dat er door (ik geloof) 37 redacties van Goal gestemd is, sowieso heel arbitrair en je kan m.i. ook geen aanvallers met verdedigers of keepers vergelijken. Vraag me ook af in welke mate er met de kwaliteit van de competities rekening wordt gehouden.
Gaat ook om spelers
0 0
Redrum
Grootste talent is misschien wat overdreven, maar ik vind wel dat Kluivert iets speciaals heeft. Hij is enorm onvoorspelbaar in zijn acties en vrij creatief. Hij speelt met lef en is niet egoïstisch. Ik ben wel fan van hem. Dat hij het niet elke wedstrijd laat zien is duidelijk, maar dat zal ook wel met zijn leeftijd te maken hebben.
3 -2
3*stars*3
Als zijn potentie eruit komt, zie ik hem meer brengen voor oranje, dan zo'n Depay.
Ik hoop alleen dat hij verstandig is en niet denkt dat hij nu al klaar is voor een volgende stap.

Owja, hij moet ook niet overuren gaan draaien in de krachthonk want dan gaat hij een lompe speler worden.
1 -1
Redrum
Nee hij moet zich gewoon heel goed beseffen dat dit pas het begin is. Dit is juist het moment waarop de meeste van onze talenten de afgelopen jaren gesneuveld zijn omdat ze dachten dat ze er al waren na een goed debuutseizoen. Nu naar het buitenland gaan zou ook het domste zijn wat hij kan doen, want hij gaat echt niet bij een topclub in de basis komen op dit moment. Gewoon lekker normaal doen en het nog op zijn minst één jaar bij Ajax laten zien. In potentie schat ik hem hoger in dan Depay ja, ook een stuk intelligenter.
1 0
GvanderK
Als die jongen nou maar niet nog meer naast zijn schoenen gaat lopen.... Waar ik bang voor ben.
1 -1
altijdwelwat
Natuurlijk top dat een Ajacied deze prijs wint , alleen jammer dat de jury net de verkeerde eruit pakt. Kluivert heeft zeker talent en potentie en laat dat bij vlagen zien, alleen hij laat het nog vaker niet zien. En dat heeft niet met zijn leeftijd te maken, maar meer met het type speler dat hij is.
0 0
RaynoFischer
Met alle respect telt de achternaam hier duidelijk mee....
Alleen De Ligt is al een veel groter talent, had hij Janssen geheten zat hij waarschijnlijk niet eens of misschien net in de top 10.
4 -2
vincent_DV
Deze prijs kunnen we dus ook niet meer serieus nemen. Kom op man, Kluivert grootste talent van de wereld? Dat is gewoon lachwekkend.
Ik durf zelfs te wedden dat hij vroeg of laat bij Ajax uit de basis zal worden gespeeld. Is gewoon een beperkte voetballer in mijn ogen. Laat heel af en toe leuke dingen zien maar dat lieten Ebecilio, Ozbiliz en El Ghazi ook zien. In geen enkel aspect zie ik in hem een exceptioneel talent eerlijk gezegd. Ik hoop dat ik helemaal fout zit uiteindelijk. Kan iemand mij uitleggen wat hem zo goed maakt?
2 -4
Dolberg25
Zijn achternaam
2 -2
Siemmie
Snap echt niet waarom die Kluivert zo gehypet wordt door het buitenland. Komt gewoon puur door zijn achternaam, want hij is niks meer dan een jeugdige buitenspeler die vaak nog niet eens een lantaarnpaal voorbij komt. Ja, hij heeft talent, maar zijn plafond is hooguit de Europese subtop, echt niet meer dan dat.
4 -2
@Maar7en
Heb liever De Ligt dan Kluivert. Maar leuk voor hem en hoop dat ie in zijn schoenen blijft.
3 0
koenos1
In mijn optiek kan De Ligt wel naar nummer 1, Kluivert 2
4 0
Dolberg25
Mooie prijs voor Kluivert. We kunnen nu wel gaan discussiëren over of het terecht of onterecht, maar het is fijn dat zoveel experts potentie in hem zien!
1 -1
wolterx
Staat niet ter discussie, onterecht met betere opties in de lijst.
4 0