Kluivert: 'Minuten in Oranje, dat is gruwelijk'

sammekors, 28-03-2018 om 07:55, 5471 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Justin Kluivert is erg content met zijn debuut in het Nederlands Elftal. De rappe buitenspeler van Ajax kwam maandag tegen Portugal in de 78e minuut in het veld voor Memphis Depay. 'Gruwelijk', noemt hij het zelf.

'Ik had de kans op een mooie assist op Guus Til, maar die verdediger raakte de bal net aan', blikt Kluivert terug in De Telegraaf. 'Een assist had mijn debuut helemaal compleet gemaakt.' De eerste dagen bij Oranje zijn de jonge Amsterdammer al met al goed bevallen. 'De jongens hebben me heel goed opgevangen en ik kijk terug op een leuke, maar vooral leerzame trainingsweek. Met mijn eerste minuten in Oranje afsluiten, is gruwelijk. Vooral ook omdat ik het samen met Guus Til mocht doen. Die zorgt ook voor een vrolijke noot.'

Met zijn debuut tegen Portugal schaarde Kluivert zich bij een illuster tweetal. Net als Kluivert speelden namelijk ook Wesley Sneijder en Arjen Robben ooit hun eerste wedstrijd in Oranje tegen Portugal. De twee Oranjelegendes kwamen in 2003 niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de Portugezen, terwijl Kluivert zijn eerste wedstrijd wist te winnen. 'Maar een carrière als Wesley en Arjen, daar teken ik voor', aldus Kluivert.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Dan zou je denken dat hij meer minuten wilt maken.. Snel dat contract tekenen dus, want met dit niveau ga je bij een hoger niveau dan Ajax gewoon naar de tribune of het 2e elftal.
0 0
Middenweg401
Bij gruwelijk denk ik meer aan een taalfout als "hij wilt".
Sorry, niet persoonlijk naar jou toe Joseph, maar ik lees dit erg veel de laatste tijd, en ik vraag me af waar het ineens vandaan komt.
0 0
FelixjeGassenlicht
Die gaat heus niet meer tekenen. Tactiek van tijdreken. Straks nog maar een contract voor een jaar. Anders was er al lang een nieuw contract getekend. Helaas pindakaas. Volgens seizoen geen Kluivert (en geen De Ligt. vermoed ik)
0 0
MSwertz92
Teken dat gruwelijke contract is Justin.
0 0
PJK54
Natuurlijk "gruwelijk" dat je mocht invallen en zeker jammer dat die pass niet aankwam maar nu ook de volgende wedstrijd bij Ajax "gruwelijk" spelen want dat is, op dit moment, veel belangrijker. En laten we niet vergeten dat contract wat nog steeds niet getekend is.
1 0
insectenverdelg
Weet je wat ook gruwelijk is Justin. Een nieuw contract bij Ajax tekenen.
2 0
MoIukker
Zegt al genoeg.. Kluivert moet meer voorzetten, net als bij Ajax en niet naar binnengaan. Hij geeft maar gemiddeld 5 voorzetten in een wedstrijd bij Ajax. Bij Neres is dat nog minder. Tevens paasde Kluivert ook recht naar de verdediger van Portugal. Hij moest veel beter met die kans omgaan.
0 0
blessure
Kluivert had terug moeten kappen en de bal achter de verdediger langs moeten spelen.
0 0
AFCA-B93
Ach zo’n jongen raakt echt wel zenuwachtig als hij in zijn eerste interland in de positie komt om een assist te leveren, denk je nou echt dat hij ontspannen in het veld staat haha
1 0