Extra motivatie Schöne: 'Wil echt naar WK'

BVeenstra, 26-03-2018 om 14:15, 5112 views, Bold |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voor Lasse Schöne is er nog een extra motivatie om de komende maanden enorm zijn best te doen. De middenvelder wil dolgraag met het nationale elftal van Denemarken naar het WK, wat hem een extra motivatie geeft voor de rest van het huidige seizoen met Ajax.

In 2010 deed Denemarken voor het laatst mee aan het WK, maar Schöne was toen vanwege een kruisbandblessure niet van de partij. 'Het zou veel voor mij betekenen als ik word geselecteerd voor het WK', zegt Schöne tegen Bold. 'De vorige keer dat Denemarken aan een WK meedeed, had ik net mijn debuut gemaakt en speelde ik goed. Totdat ik geblesseerd raakte aan mijn knie. Dat werd dus een zomer om maar snel te vergeten. Nu ben ik blij dat ik er dit jaar heel dichtbij ben.'

Toch was het WK in 2010 van destijds ook nog een klein beetje positief voor Schöne. 'Ik wilde fit worden voor dat WK en uiteindelijk lukte dat ook deels, maar de 45 minuten die ik gespeeld had, waren natuurlijk niet genoeg. Maar het WK hielp mij om optimistisch te zijn in mijn herstel, dus dat was wel positief.' Schöne, die 33 interlands speelde voor Denemarken, treft op het WK - mits geselecteerd - Australië, Peru en Frankrijk in de groepsfase.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FlyingDutchMan
Frisse foto, wat een baard en lang haar wel niet doet met de Deense medemens!
0 0
MickS
Ik gun het je van harte Lasse. Zeer waarschijnlijk je laatste kans voor een eindtoernooi voor je land. Ik hoop dat je het lukt!
2 0
Mikenick
Het verschil mag er wezen. Schöne wordt extra gemotiveerd door een aanstaand WK, Younes verstopt zich liever achter advocaten.
0 0