Van Dijk lyrisch: 'De Ligt kan stap nu al maken'

BVeenstra, 26-03-2018 om 12:15, 14353 views, De Telegraaf |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk is enorm te spreken over Ajax-talent Matthijs de Ligt. Een stap naar het buitenland in de aankomende zomer zou De Ligt zeker aankunnen, zo vindt de verdediger van Liverpool.

'Matthijs de Ligt is een uitstekende speler, al heel volwassen voor zijn 18 jaar. En Stefan de Vrij heeft de defensie de hele wedstrijd lang goed neergezet', is Van Dijk lovend over zijn collega-verdedigers in De Telegraaf. 'Natuurlijk heeft Matthijs nog een heel lange weg te gaan. Maar het is geweldig hoe hij zich profileert.'

De Ligt staat in de belangstelling van onder meer FC Barcelona en volgens Van Dijk is de jonge verdediger al rijp voor een toptransfer. '"Goed genoeg is oud genoeg", zeggen ze vaak. Ik weet natuurlijk niet welke opties hij heeft. Maar als ik zie op welke manier hij zich in Oranje staande houdt, maakt het niet uit of hij nu uit de Eredivisie vertrekt of over twee jaar. Maar dat is uiteindelijk aan hem.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Michelinho
Van Dijk en lyrisch? Klinkt onlogisch.
0 0
MyDreamteam59
Wat is de voetbalwereld toch hypocriet. Danny Blind kreeg er flink van langs toen hij De Ligt liet debuteren en onze Matthijs met zijn 17 jaar een paar schoonheidsfoutjes maakte.
Nu ontploft internet bijna dat hij nu al naar de top van het Europese voetbal moet, wat is er mis om nog minimaal 1jaar, liever 2 jaar, bij Ajax te blijven? Het is dat Matthijs erg rustig blijft onder die belangstelling anders zou dat ten koste kunnen gaan van zijn prestaties.
Ik hoop dat hij nog even blijft
0 0
Ajax#1900
Joh, De Ligt is nu ook veel verder dan een jaar geleden.
0 0
Eric Ajax
Niet zo moeilijk om je in het NL team staande te houden Virgil!
0 -2
Panama
Je bedoeld, oei hij is wel heel veel beter dan dat ik ben, en dat wordt deze trainingsweek pijnlijk duidelijk.
0 -1
Dennis1964
Eerst kampioen met Ajax worden dus volgend jaar zijn laatste seizoen bij Ajax.
1 0
JanTa
Alles gaat tegenwoordig snel bij de Ligt en ben bang dat hij ook snel zal gaan vertrekken.
0 0
gras
Zijn ontwikkeling gaat juist crescendo, omdat hij - naast een goede kop en een stabiele omgeving zoals ouders en en zaakwaarnemer als Hulshoff - de hele tijd speelt en fouten mag maken. En juist dat laatste kan niet bij een buitenlandse club. Dan moet dat trial en error proces zijn afgerond.

Hij moet echt nog een vol jaar blijven en doorontwikkelen. Met Europees voetbal natuurlijk.
0 0
GrandMasterFlex
Alleen maakt hij geen fouten sinds hij volledig in de basis staat bij Ajax
0 0
FlyingDutchMan
Ga maar naar Liverpool, Van Dijk uit de basis houden!!
1 0
AFCAsphere
Ik zie het hem zo doen haha, Mathijs is er goed genoeg voor.
0 0
MickS
Speelde een puike wedstrijd tegen Engeland, en doet het heel goed bij ons, maar hij zou er gewoon verstandig aan doen nog minimaal één seizoen te blijven. Redenen:
1) deze goede basis met nog maar zeer weinig echte fouten even goed in je 'systeem' vastleggen. Dusdanig, dat je op mindere dagen maximaal tot dit niveau zakt. Zo goed moet je basis zijn, beste Matthijs.
2) wees een vol jaar aanvoerder. Wees als aanvoerder Onze Grote Leider op het veld in de Europese duels.

Doe dat goed, en dan hoop ik dat je er nog een jaar aan plakt en pas na een puik EK je stappen de Grote Boze Voetbalwereld instapt.
Besluit je einde van het volgende seizoen anders maar heb je voldaan aan punt 1. dan kan je nooit meer ergens mislukken.
Besluit je eind van dit seizoen al te gaan, dan ben ik stiekem bang dat je te veel op de bank zal zitten. Zeker zodra je onverhoopt 1 of 2 wedstrijden achter elkaar een te belangrijke fout maakt. Maar mocht je gaan, omg dan wens ik je zo ontiegelijk veel succes toe!
Maar ik hoop dat je nog minimaal 1 seizoen blijft.
1 0
gi0vanni
Liever 2 jaar, en gezien de huidige markt dan maar voor 100 miljoen verkopen. Is toch het grootste talent van de wereld voor zijn leeftijd / positie.
0 0
Jajijdaar
Mathijs moet voorlopig nog minimaal 2 jaar bij Ajax blijven!
Dan komt hij tenniste met een status bij zijn nieuwe club binnenlopen. Dan is hij 2 jaar aanvoerder geweest van Ajax en vertrek ie' rond zijn 20ste.
0 0
ziz0u.
komt omdat hij zelf even naar celtic is gegaan, wat een iets hoger niveau is als groningen, maar de competitie nog slechter dan de eredivisie, vervolgens naar southampton wat een moeilijke competitie is, maar ajax is beter dan southampton. Als de Ligt vertrekt is het voor de absolute top, en dan moet hij banken op dit moment. (denk aan een varane traject).. zonde.. kan je net zo goed nog 2 jaar bij ajax ontwikkelen en dan gaan
2 0
niquedegraaff
We doen er in Nederland ook echt alles aan om spelers weg te lullen.
5 0
mickey2602
Is het de media niet,dan zijn het wel je medespelers.
1 0
ETM
Kom op nou grote aanvoerder van het grote oranje zeg eens wat verstandigers..
4 0
Mokum31
Typisch Nederlands voetbal en voetballers
1 0
Bijgoochem
Rot op met je stap maken. Laat m eerst maar een paar jaar bij Ajax voetballen. Wat terugdoen voor de prachtige opleiding en voor de vele supporters van onze mooie club.
7 -1
AFCACBS1900
Precies. Zolang je niet veruit de beste van de eredivisie bent hoort een stap hogerop niet de orde te zijn.
2 0
de-Ajacied
En zo zie je maar weer dat je via Ajax op een hoger niveau kan komen dan als je de route via de PL kiest (Southhampton, Liverpool). Zie ook bij Suarez en Sanchez.
1 0
Ajacied0591
Ik heb een vraag die niks met dit topic te maken heeft maar voor mij wel van belang is. Ik word in augustus 18 en wil dan graag een seizoenskaart nemen op ajax omdat ik dan gemakkelijk met de auto naar Amsterdam kan. Ik zou graag een seizoenskaart willen kopen voor vak 410 aangezien ik niet 90 minuten lang wil stilzitten. Ik vroeg me alleen af of vak 410 voor iedereen “toegangelijk” is of dat ik beter een ander vak kan kiezen.
0 0
AFCACBS1900
Vak410 bestaat niet meer sinds de verhuizing naar F. De wachtrij voor F is nog steeds zon 10 jaar schat ik. Je kan beter kijken of je nu op zuid 2 (boven F) of op vak 423 kan komen, als je wil staan en sfeer wilt maken. Je kan je in de tussentijd altijd nog aanmelden voor de wachtlijst van F en wie weet gaat dat wel een stuk sneller nu er 11/12 wedstrijden verplicht bezocht moeten worden.
1 0
Ajacied0591
Super heel erg bedankt !
0 0
Ar
Zo jammer als die media, spelers, trainers die De Ligt nu al naar een transfer toe praten.
Kijk naar Blind, Klaassen, ooit onze beste speler en nu banken in Engeland.
Dat kan toch niet de bedoeling zijn?!
3 0
MosesD
Ja, maar die gingen juist rond hun 24e. Dus langer bij Ajax blijven is ook geen voordeel als je naar die jongens kijkt. Ik denk dat het heel moeilijk wordt de Ligt te behouden. Kijk een Kluivert is er nog lang niet aan toe, maar die is wel een stuk eigenwijzer. Ik ben benieuwd komende zomer, maar van Ajax zijn alleen de Ligt en Ziyech spelers die een directe meerwaarde hebben voor (sub)topclubs in het buitenland.
0 0
@Maar7en
Dank voor het advies Van Dijk. Maar het lijkt me beter nog een jaartje te spelen ipv op de bank te komen bij Barca. Wellicht speelt hij daarna Pique uit de basis.
3 0
younes11
Of meneer Van Dijk even zn mond wil houden aub
4 -1
abi
T is ook nooit goed..
0 0
Eduard
Ik hoop dat spelers zelf gaan inzien dat ze eerst Nationaal bij een top club in de eredivisie een dragende speler moeten zijn. En dat ze vanuit die rol de club ook aan een landstitel moeten helpen. Dat dat minstens een of twee jaar zo moet zijn. Dan ben je vanzelf ook een van de bepalende spelers in het huidige Nederlands elftal (we hebben nou eenmaal geen spelers meer die bij een buitenlandse top club spelen en die daar een dragende speler zijn). Dan loop je toch op een andere manier de kleedkamer van Liverpool of Barcelona binnen.

De Ligt is een geweldig groot talent. Maar als hij te vroeg vertrekt is hij het zoveelste talent dat op de bank terecht komt. Hij moet spelen Elke week twee keer. In Europa en in Nederland. En hij zal het daar moeten laten zien. Elke keer. Twee jaar lang. Dan is ie 20/21 jaar oud en nog steeds erg jong. Maar dan is ie klaar voor een mooie nieuwe club. En dan geloof ik ook dat ie op zijn positie (a la Eriksen) zal gaan slagen. Maakt niet uit bij welke club.

Voor iemand als Kluivert, vd Beek, F de Jong geldt hetzelfde. Maar voor hen duurt t nog wat langer denk ik. Die moeten nog drie jaar blijven zegt mijn gevoel.

Mochten al deze spelers zich echt bewijzen bij Ajax en daarna vertrekken dan gaat het licht bij het Nederlands elftal ook week langzaam maar zeker aan!!! Zonder Ajax input van creative aanvallend ingestelde spelers in de linies heb ik het Nederlands Elftal nooit echt goed zien presteren. Dus ik hoop dat Ajax het licht weer ontsteekt bij het Nederlands voetbal. Maar dat vergt o.a. geduld van talenten zoals de Ligt, Kluivert, vd Beek en de Jong.
1 0
AFCAsphere
Volledig eens met wat je hier schrijft.
0 0
gi0vanni
Kan nog leuker worden als Xavi Simons gaat meedoen. Die heeft nog meer potentie dan Ziyech.
0 0
Dit is mijn club
Is het eigenlijk al zeker dat hij voor Oranje gaat kiezen? Kan toch ook nog Spanje worden.
0 0
CL=5
Virgil van Dijk is echt matig... de Ligt natuurlijk nu al veel beter dan hij, dat ziet een blinde.
1 0
Joseph
Ajax moet een onmogelijke prijs op zijn hoofd zetten als ze hem deze zomer al willen overnemen, 100 miljoen is misschien zelfs te weinig. Voor bedragen tussen de 60 en 80 miljoen is te praten, maar dan wel met een verhuur aan Ajax van minimaal 1 jaar.
3 0
AFCAsphere
Je wilt 40 miljoen laten lopen voor één seizoen verhuur aan ons? Zou een hele slechte deal zijn. Als je 100 miljoen kan krijgen, dan kun je dat bijna niet weigeren. Een vervanger voor hem hebben we toch al, dus dan hoef je ook niet zoveel geld te laten schieten alleen om hem één seizoen te huren.
0 0
Nieuwegein
100 miljoen te weinig en tussen de 60 en 80 miljoen valt te praten. die logica snap ik niet
3 -2
Siemmie
Misschien ff doorlezen, er staat achter 'maar dan wel met een verhuur aan Ajax van minimaal 1 jaar'.
0 0
AFCAsphere
Als je 100 miljoen al te weinig vind, waarom zou je dan akkoord gaan met 60 miljoen plus een seizoen huur? Dat is toch een belachelijk slechte deal als je het vergelijkt met 100 miljoen?
1 0
Bocarra
Natuurlijk geeft van Dijk antwoord op vragen van de Televaag. Maar elk weldenkend mens die snapt toch wel dat de Ligt op deze leeftijd niets te zoeken heeft in PL. Ik zou aan van Dijk willen zeggen bezoek eens een ED wedstrijdje van Ajax.
1 0
Ajacied33
Wat is dat met iedereen die de Ligt nu al richting de uitgang dirigeert? Laat die jongen zich nog lekker ontwikkelen in NL. Gezeik man
11 0
TvdH
het probleem is natuurlijk het niveau in Nederland. Hoe lager het niveau (en het is om te janken zo laag), hoe sneller je moet maken dat je wegkomt als talent. De Ligt kan voor zijn ontwikkeling gewoon het beste vertrekken, hoe graag ik hem ook zie blijven. Vrij weinig meer te leren in NL
1 0
AFCAsphere
Vrij weinig meer te leren? Laat hem eerst maar een volledig seizoen captain van het eerste team zijn en daarin overwinteren in de CL of EL. Daarna praten we wel weer verder.
0 0
RaynoFischer
Precies, het is zijn 1ste volledige seizoen in Ajax 1, gaat nergens over....
Maakt hij straks een paar fouten is hij ineens "overschat" blablablabla...
5 0
Jelle2500
Knetterhard ontwikkelen, top transfer, terugvalletje, banken, tribune, telegraaf: De ligt: "Ben te snel vertrokken"


Nee hoor.. nee
4 0
RaynoFischer
Zal je idd net zien...
rustig aan, het is zijn 1ste volledige seizoen laat hem dit niveau ff minimaal 2/3 jaar halen en dan zien we wel verder.
3 0
vincent_DV
Bij elke andere jongen van 18 zou ik hetzelfde zeggen behalve bij de Ligt. Die jongen speelt al zo volwassen en stoïcijns. Natuurlijk, Barcelona of Manchester City moet ie niet doen. Maar bij clubs als Napoli, Atletico, Monaco en Arsenal zou die zeker niet misstaan en nog regelmatig spelen ook denk ik. Stel dat een club zegt: we kunnen je geen basisplaats garanderen maar je zit er sowieso dicht tegen aan en we kopen verder geen enkele centrale verdediger meer. Waarom zou je wachten als je die kans krijgt?
-Hoger niveau
- Meer salaris
- Altijd Europees voetbal na de winter
Desnoods spreek je af dat wanneer je in de voorbereiding dreigt op het tweede plan te komen of op de bank dat je dan wordt terugverhuurd aan Ajax of ergens in een grote competitie minuten mag gaan maken.
0 -1
gi0vanni
Niet echt verstandig, laat hem eerst maar eens aantonen dat hij dubbele wedstrijden een heel jaar aankan en dan ook met goed spel. Die topclubs maken natuurlijk niet van die rare deals. Als hij veel wil spelen en zich verder wil ontwikkelen kan hij beter bij Ajax blijven. En wel grappig dat iedereen nu zeer positief is terwijl hij bij zijn debuut met de grond gelijk gemaakt werd.
0 0
vincent_DV
Maar waarom zou hij bij zo'n club perse dubbele wedstrijden moeten spelen? Als hij daar gemiddeld een wedstrijd per week speelt dan is dat voor zijn leeftijd toch helemaal top. Kan ie elke dag trainen met toppers en regelmatig wedstrijden spelen.

Ik denk zelf dat hij bij Ajax niet heel veel wijzer zal gaan worden. Het toppunt in Europa heeft hij al meegemaakt, hij is verreweg de beste verdediger van Ajax samen met Tagliafico en nu al de leider van het elftal. Het enige wat hij nog mist is een kampioenschap. Maar zou nog een jaar Ajax hem nou nog zo veel beter maken met relatief weinig kwaliteit om je heen? Ik ben bang van niet.

En het liefste zou ik hem natuurlijk behouden maar vraag me af wat vanuit zijn oogpunt echt het nut is.
0 0