Reiziger: 'Zo'n grote mix zal het niet worden'

BVeenstra, 24-03-2018 om 09:55, 5229 views, Ajax TV |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jong Ajax-trainer Michael Reiziger hoopt dat hij over acht wedstrijden met zijn elftal kampioen is van de Jupiler League. De Amsterdamse talenten staan op dit moment bovenaan en zagen bovendien titelconcurrent NEC vrijdagavond tegen De Graafschap (1-1) punten verspelen.

'Het is een klein beetje stuivertje wisselen dit jaar', begint Reiziger in gesprek met Ajax.nl. 'We hebben nu de koppositie en moeten die zien te behouden. Daarvoor moeten we alle wedstrijden winnen en dan zie je hoe ver je komt. Elke wedstrijd is er één op zich', gooit Reiziger er een cliché uit. De drang naar de titel is heel groot. 'Voor deze jongens is dit een goede leerschool. We hebben aan kop gestaan, de koppositie weggegeven en weer teruggegrepen. Dat brengt een andere dimensie met zich mee.'

Jong Ajax zal het zondagmiddag in de competitiewedstrijd tegen Jong AZ moeten doen zonder enkele internationals. Het zorgde er deze week voor dat enkele spelers ter aanvulling met het eerste elftal meetrainden en dat sommige spelers uit O19 doorstroomden naar Jong Ajax. Of er zondag een mix staat van Ajax 1, Jong Ajax en O19? 'Spelers die al meer dan tien duels bij Ajax 1 hebben gespeeld mogen niet meedoen, dus zo'n grote mix zal het niet worden. De spelers die nog mogen meedoen, kunnen meespelen en van O19 zullen er ook wel wat meedoen.'

Stand top drie Jupiler League:
1. Jong Ajax 30 - 61
2. NEC 31 - 61
3. Fortuna Sittard 31 - 59

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
koppendicht
Het gaat erom talenten beter te maken, meneer Reiziger. Leuk en aardig dat het tweede kampioen kan worden, maar ik wil toppers zien doorstromen.
0 0
AjaxPassion
Het zou de zoveelste klap en stap in de verkeerde richting zijn voor het NL voetbal als Jong Ajax met dit baggerteam kampioen zal worden. Ik hoop zó erg dat Jong Ajax geen kampioen wordt, want dat zal waarschijnlijk weer betekenen dat ze bij Ajax denken dat ze goed bezig zijn.
1 -2
Ajax27
Wil alleen maar aangeven hoe zwak het niveau in de Jupiler League is. Maar nog altijd beter dan alleen maar met leeftijdsgenoten voetballen. De spelers leren ervan en uiteindelijk stroomt 90% door naar andere eredivisieclubs en 10% naar Ajax1. En dat is prima.
0 0
Ar
Toch wel veelzeggend dat dit Jong Ajax kampioen kan worden.
Van het Jong Ajax van vorig seizoen zag je Frenkie, Van de Beek, Eitingh, Cerny, Cassiera en Nouri wel het eerste halen.
Van dit Jong Ajax wellicht Bakker en Sierhuis. De rest is niet echt opvallend. Misschien dat die Matusiva nog iets brengt wat het eerste niet heeft.
Mazraoui en Lang zijn verder wel aardig, maar potentiele basisspelers van het eerste zie ik er niet in, al kan dat natuurlijk ook aan mij liggen.
Een Sierhuis moet daarnaast natuurlijk wel heel veel trainingsminuten gaan maken met Klaas- Jan. Had er voor dat lerende proces al bij moeten zitten.
Verder mag je as Ajax zijnde best eens spelen met twee centrale aanvallers. Cassiera blijf ik meer een schaduwspits vinden. Kort achter een Sierhuis of Huntelaar, met dan één van de zijkanten wat behoudender ingevuld. Dat kan in Jong Ajax prima met Lang en Mazraoui als opties voorin.
1 0
AjaxPassion
Jong Ajax is een prestatieteam geworden, heeft geen bal met ontwikkeling te maken. Anders zou Bijleveld spelen en de Wit niet. Zouden er inderdaad ook meer systemen uit kunnen worden geprobeerd om spelers te ontwikkelen.
1 0
JesusZoonVanGod
Je hoort altijd de spelers op te stellen die het verst in hun ontwikkeling zijn, ook al heb je de beschikking over grotere talenten. Het is dan de taak van die grotere talenten om aan te haken aan het niveau en vervolgens de concurrentie achter zich te laten.
0 0
JesusZoonVanGod
Het zou een geweldige primeur zijn als JA de titel in de JL pakt. Zeer zeker een groots feest waard, waar ik graag een dagje vrij voor pak. Hopelijk blijven onze jongens koel en blijven ze de punten binnen harken. Ik vind ons een stuk stabieler dan NEC, die zijn na het aantrekken van de nieuwe coach toch behoorlijk aan het wankelen gegaan.
0 -2
Ozymandias
Het vreemde is dat NEC onder Lijnders een hoger niveau haalt in de wedstrijden waarin ze goed spelen (het positiespel is duidelijk vooruit gegaan) maar een stuk minder constant is.
0 0
AjaxPassion
Bouwen aan goed voetbal heeft tijd nodig, dat zie je overal. Neem Bosz, Guardiola, Klopp
0 0
Ozymandias
Natuurlijk dat klopt.
0 0