Koeman: 'Kluivert heeft genoeg te verbeteren'

sammekors, 19-03-2018 om 15:55, 6844 views, OnsOranje |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Bondscoach Ronald Koeman heeft Justin Kluivert bij het Nederlands Elftal gehaald om hem met zijn eigen ogen te kunnen bekijken. Tijdens de persconferentie van maandagmiddag gaf hij verdere uitleg over zijn keuze voor de Ajax-aanvaller.

'Natuurlijk ben ik geïnteresseerd in zijn persoonlijke leven, maar het gaat om het veld, hoe je het daar doet en hoe je daarmee omgaat', vertelt Koeman over Kluivert. 'Hij is één van de jongens die ik heb geselecteerd omdat ik hem wil zien, een week bij me wil hebben en wil laten trainen op hoger niveau. Er is genoeg te verbeteren, dat lijkt me ook duidelijk.'

Koeman geeft aan dat hij blij is de jongeling te kunnen selecteren. 'Maar ik denk dat hij nog blijer is met mij, want als je achttien jaar bent en je wordt al opgeroepen voor Nederlands Elftal, dan is dat mooi voor zo’n jongen. Dat straalt hij uit en dat geldt ook voor die andere jongens. Zo hoort het ook. Ik ben trots om hier te zitten, maar zij moeten ook trots zijn om opgeroepen te worden.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rudolph J
Eindelijk een (bonds)coach die duidelijk is in plaats van ijdel. Vakman met uitstraling.

Ten Hag, goed opletten; kun je nog wat van leren ... met je onverstaanbare vaagheid.
0 -1
de-Ajacied
Hoezo : wil laten trainen op hoger niveau?
Het Nederlands elftal is zonder Robben echt geen hoger niveau dan Ajax
Bv: Zoet x Onana, v Aanholt x Tagliofico Pröpper x Ziyech, Berghuis x Neres
Lijkt me duidelijk welke beter zijn
2 -1
Ajax27
En de rest van de spelers benoem je niet omdat je weet dat die wel degelijk beter en/of verder in hun carrière zijn? De Ligt is geselecteerd. Die kan fijn kijken en trainen met jongens als de Vrij en van Dijk. Donny met jongens als Wijnaldum. Kluivert met Depay en Promes. Het is gewoon goed om met de beste van Nederland op dit moment te trainen. Zo krijg je een goeie spiegel voor je om te zien waar je staat. En met een beetje geluk pakken ze allemaal wat minuten mee.
0 0
simok
Hij bedoelde doordat hij normaal Ten Hag als trainer heeft.
0 0
insectenverdelg
Veel klopt van wat Koeman hier zegt en hij heeft Kluivert dus voornamelijk erbij gehaald mbt zijn potentie. En niet zij. Spel van se afgelopen eens. Iets waarvoor Oranje eigenlijk niet hoort te zijn, maar in dit geval wel logisch is.

Wat ik me wel afvraag is of t niveau van de training echt zoveel hoger is. Zo goed is dit oranje namelijk niet meer. Of Koeman vindt de training die hij geeft van een beter niveau als dat ten Hag dat doet. :)
2 0
mickey2602
Wat dat niveau betreft,je hoort voetballers ook vaak zeggen als ze vanuit Nederland naar een buitenlandse club gaan. Dat alleen de training al zwaarder en beter is als in Nederland. Om te trainen met die spelers zou al beter zijn voor de ontwikkeling.
Dat zal dan ook wel gelden als je traint met bijv Van Dijk of de Vrij in plaats van de training bij Ajax.
0 0
Ruudje74
Mwoah, als daar een Strootman, Cillissen, de Vrij, van Dijk, Wijnaldum en Blind rondlopen, dan is dat toch echt wel beter dan je teamgenootjes bij Ajax, Feyenoord en PSV...Ajax heeft ook kwalitatief goede spelers, maar mist de ervaring, Feyenoord heeft die kwaliteit überhaupt niet en PSV heeft een enkele klasbak rondlopen (van Ginkel, Lozano).
1 0
michel76
Lozano een klasbak? Hou toch op met dat gehype. Ligt meer op het gras dan dat hij op zijn voeten staat. Paar leuke wedstrijdjes gespeeld meer niet
1 0
3*stars*3
Haha dacht ook aan, welk niveau?!
Met v Dijk, De Ligt en De Vrij, staan er wel hele goede verdedigers.
Op de training kan hij het lastig krijgen met backs als Aké en Fosu Mensah.
Maar verdediging is ook de sterkste linie van oranje en potentiële EU top.
Verder niet echt geweldig wat er momenteel staat.

Koeman moet maar een hecht collectief smeden zoals IJsland.... Dat zo'n dag zou komen zeg...
2 0