Blind: 'Komt neer op controleren en adviseren'

JesseTH, 18-03-2018 om 21:00, 6233 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Danny Blind vraagt zich af of Matthijs de Ligt, vanwege zijn leeftijd en ervaring, op dit moment de juiste persoon is om de aanvoerdersband te geven bij Ajax. Verder zal zeer waarschijnlijk op 23 april bekend worden gemaakt dat Blind zich voegt bij de Raad van Commissarissen van Ajax. De toekomstig commissaris geeft tekst en uitleg.

'Het gaat om drie dingen. Je bent een stukje werkgever, omdat je verantwoordelijk bent voor het functioneren van de directie', begint Blind uit te leggen bij Rondo. 'In de praktijk komt het meer neer op de controle en het adviseren daar waar nodig.' Zijn potentiële aanstelling vindt hij niet abrupt. 'Ik word 57. Ik heb in negentien jaar als trainer een hoop dingen opgedaan. Ik had nu zoiets van: het hoeft niet meer 24/7. Ik hoef ook niet hele dagen thuis te zitten. Ik zou nog wel bij een land iets willen doen, wel of niet met Louis.

Of het werken bij een nationale ploeg ook gecombineerd kan worden met zijn rol bij Ajax, vindt Blind nog lastig te zeggen. Wel is het bekend binnen Ajax dat die ambitie er is. 'Dat hangt af van het land. Het kan dichtbij of ver weg zijn. Ik heb dat in alle eerlijkheid bij Leo van Wijk neergelegd, want die afspraak heb ik met Louis. Dat was geen belemmering.'

Iets anders waar Blind als ex-aanvoerder van Ajax als geen ander over mee kan praten, is het aanvoerderschap van De Ligt. Hij zet zijn vraagtekens. 'Het gaat meer om de dingen buiten het veld. In het veld ook wel, maar dat doen ook andere spelers. Er is een bepaalde hiërarchie, die er heden ten dage eigenlijk ook amper meer is. Het is niet alleen maar op feesten en partijen, maar ook als er problemen zijn binnen zo’n selectie. Dat kun je eigenlijk niet verwachten van iemand van achttien jaar.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
tonny
belachelijke aanstelling
0 0
Joodhannus73
Het hele probleem van Ajax in een notendop. Een aanstaand RvC lid dat gelijk zijn mening geeft in de media over iets op de werkvloer. Weer iemand die zijn plasje erover moet doen. Dat krijgt dan gelijk een lading. Weer onrust. Een RvC lid moet zijn kaken op elkaar houden en alles intern houden. Hij moet de directie beoordelen en adviseren. Meer niet. Nu gaat hij gelijk over de directie heen, rechtstreeks naar Ten Hag (“dat had je niet moeten doen”) en indirect geeft hij daarmee ook een signaal naar Overmars af. Het volgende conflict komt eraan. Daarom is Danny Blind ook totaal ongeschikt voor deze baan. Faalt overal. Een baan die hem mogelijk wordt gemaakt door het kernprobleem van onze club; HH.
1 0
MosesD
Dan heb je niet goed geluisterd wat Blind zei. Dit was namelijk de laatste keer dat hij in dergelijk programma zou zitten, zou vertelde hij aan tafel bij Rondo. Dat is dus afgelopen als hij in de RvC zit. Alleen doet hij nog analyses voor de CL. Prima dus. Overigens noem je HH. Ook niet juist. Blind is benaderd door Leo van Wijk, die goede vriend was van JC.
1 0
Joodhannus73
Heb wel goed geluisterd hoor. Maar als je weet dat je in de RvC gaat zitten, waarom dan dit issue benoemen? Zolang De Ligt aanvoerder is en er iets omtrent zijn persoon is, zal deze uitspraak van Blind (die dan in de RvC zit) hem en Ten Hag (en daarmee Overmars) achtervolgen. Voer voor media om dat aan te halen en munitie om mee te schieten. Hij geeft zelf aan zoveel ervaring te hebben in de voetbalwereld, waarom dan deze uitspraak? Dan moet je toch beter weten. Van Wijk mag hem dan wel benaderd hebben (als dat zo is), maar de Bestuursraad (dus HH) beslist wie er op die plek komt te zitten. Net zoals Van Wijk zijn positie daaraan te danken heeft. En is Van Wijk een vriend van Cruijff? Heeft toch een mes in zijn rug gestoken door niet de kant van Jonk te kiezen. En daarmee ook tegen kamp Cruijff te zijn.
0 0
MosesD
Ach, Blind was toch niet zo stellig? Hij liet net als de andere tafelgenoten zijn gedachten erover gaan. Hij was niet tegen het aanvoerderschap, maar er kwam veel bij kijken. Hij had het ook over dat 'hiërarchie bijna niet meer bestaat in een groep', dus onlogisch was het ook niet. Ik vind dat je een beetje van een mug een olifant maakt. Hij heeft ook duidelijk gezegd niet meer aan te schuiven bij dergelijke programma's als hij eenmaal in de RvC zit. Niet alleen de bestuursraad, maar alle aandeelhouders hebben een stem. "Mes in de rug gestoken'. Overdreven allemaal. Jonk schoof niet meer aan bij vergaderingen, die heeft daardoor zijn eigen graf gegraven. Dat kampendenken moet ook maar eens afgelopen zijn. Als de ego's binnen de club al zo groot zijn, moeten wij als supporters maar het goede voorbeeld geven nietwaar?
0 0
ST
Dankzij deze lul speelt Ziyech niet in het Nederlands elftal.
1 -3
geendagsvlieg
Lijkt me dat de hoofdschuldige in dit verhaal Ziyech zelf was.
1 0
Ajax27
Oei Blind, begint dit nu al. Jezelf als aanvoerder afspiegelen tegen een nieuw jong talent als aanvoerder. Want hij zegt het niet maar hij denkt het natuurlijk wel. Alleen vroeger was vroeger.. vroeger bleef je als speler 4-6 jaar bij je eerste club, nu 2-4 jaar. Vroeger ging een goede speler vanuit Ajax voor 10-20 miljoen weg, nu voor 30-40. Vroeger was alles anders en wellicht ook de rol van aanvoerder. tijden veranderen Danny.
0 -1
Bennyben
Ik snap niet dat mensen zich nog Ajacied durven te noemen als ze niet zoveel op hebben met Huntelaar, blind, van der sar, overmars, Heitinga, Frank de boer, bergkamp, keizer en ik kan zo nog wel effe doorgaan. Deze mensen zijn Ajax waar ze de afgelopen 30 jaar voor staan.

Mensen moeten eens ophouden met zeiken en fantaseren dat we ooit weer de champions 3 keer op rij winnen zoals in de jaren 70.
3 -1
MisterAFCA
Drie keer op rij de Champions League is idd niet meer mogelijk. De landstitel 2 van de drie keer wel als je naar de begroting en de spelers kijkt. De lat voor Ajax en kennelijk sommige supporters moet omhoog! Niks romantisch aan. Ajax is de grootste en al een tijd niet meer de beste(wel de mooiste). Wij als betalende supporters mogen meer prijzen eisen. Veel geld op de bank is mooi. Maar ik zie liever zilverwerk in de kast...
0 0
RusselWestbrook
Doelstelling van Ajax is 4 titels per 10 seizoenen.
0 0
geendagsvlieg
Ajax heeft over een periode van 10 seizoenen nog nooit twee op drie gelopen in landstitels.

Daarnaast is de begroting van Ajax niet significant hoger dan die van concurrent PSV.
0 0
Lagasj
Mensen die het woord "een stukje" gebruiken neemt niemand nog serieus.
Een stukje uit m'n neus, idiot !
1 -3
4EVERAJAX
ik wil graag horen dat je ideeën hebt om de club vooruit te helpen! of...
2 0
Lazell
RvC die ideeën aandraagt. Oowkey dan!
0 0
Ajaxtrouw
Dat is zijn taak niet
0 0
insectenverdelg
Tja Danny, de Ligt is eigenlijk nog te jong als aanvoerder. Echter is hij als voetballer in sneltreinvaart volwassen geworden. Ook door tegenslagen. Zo was er een bondscoach die in de cruciale wedstrijd om het WK te halen het nodig vond om de 17 jarige de Ligt in basis te zetten. Dit ging falikant fout en de 17 jarige puber kreeg toen alle hoon van het hele land over zich heen. Alleen heeft de Ligt daarna laten zien zich geweldig terug te knokken en ook dat hij mentaal weerbaar is. En dat geeft respect in de kleedkamer, geloof me maar.
4 -1
T.reckveugel
Schrok zich de pleuris toen het over Mourinho en Frank de Boer ging, wilde vooral niets over zijn zoon zeggen, anders kreeg hij ook de wind van voren van Mourinho.
Deed zijn bijnaam Scholletje volledig eer aan
4 -4
MosesD
Wat een onzin. Hij praat nooit over de rol of positie van zijn zoon. Begrijpelijk. Zou geen enkele vader in vergelijkbare situatie doen. Deed JC ook niet over Jordi toen die bij Manu speelde bijvoorbeeld. Kluivert zegt ook nooit wat over zoon Justin. Als gezegd, begrijpelijk en verstandig.
2 0
Bocarra
Wat Danny echt heeft gezegd is dat hij een adviserende rol heeft indien deze wordt gevraagd maar dat de directie verantwoordelijk is voor het beleid. Daarnaast heeft hij gezegd dat hij er geen cent voor krijgt. Begrijp niet goed waarom AS dit weg laat. Probeert AS bewust een vuurtje te stoken???
4 -3
afcas
as is een journalistieke website he. je ziet ook wel van die stukjes regelmatig dat ze een stagiair zoeken. die moet altijd iets met de journalistiek te maken hebben. bij journalistieke opleidingen leer je gewoon dat je op deze manier meer views krijgt en ook meer reacties. beide genereren geld. en daar gaat het allemaal om blijkbaar voor as.
1 0
geendagsvlieg
Dus AS heeft inmiddels die perskaart van Ajax?

AS is een fansite dat voornamelijk kopieert en plakt.
0 0
Ajax27
Jammer dat AS zich zo ziet. AS is gewoon een fansite. Een hoop goede artikelen die dat concept onderbouwen met achtergronden over voetballers, de jeugd, ajacieden uit het verleden, etc. Jammer dat het dan besmet moet worden met 'journalistieke' hitjes en uitspraken die compleet uit hun verband worden getrokken... puur om maar wat extra kliks te krijgen. Triest.
0 0
RusselWestbrook
Dat hij er geen cent voor krijgt zou algemeen bekend moeten zijn, want dat krijgt geen enkel RvC lid bij Ajax. Commissariaat bij Ajax doe je voor de club, niet voor de poen.

Verder heb je wel gelijk hoor. AS heeft er wel vaker een handje van om dingen anders weer te geven.
4 -1
insectenverdelg
Geen salaris. Maar wel een onkostenvergoeding. Die is was niets minder dan het gemiddelde salaris van de bezoer van AS. Alleen dan voor gemiddeld 4 uur werk per week....
0 0
geendagsvlieg
"De leden van de Raad van Commissarissen hebben afgezien van enige vergoeding verband houdende met het uitoefenen van de functie van commissaris."

Deze zin uit het jaarverslag staat haaks op jouw tekst. Of begrijp ik het verkeerd?
0 0
RusselWestbrook
Je hebt de bonnetjes gezien?
0 0
Robinjo1988
Ik snap zijn punt wel. Maar De Ligt lijkt wel 25 in zijn spel en gedrag. Die jongen kan het wel aan denk ik.
2 0
driesterren***
En ik vind hem meer aanvoerder dan Veldman!
Veldman zit goed op de bank zou dat zo laten!
0 0
FlyingDutchMan
Vandaag niet, had een mindere dag en zijn handen vol aan Kramer
0 0
ajax4ever01
ohjee daar gaan we het krijgen
5 -4
Maxwell5
Godskolere hij heeft 't niet begrepen.
6 -5