'Fans zijn denk ik wel enthousiast over mijn spel'

JipVR, 13-03-2018 om 19:35, 9781 views, VI | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Nico Tagliafico voelt zich als een vis in het water bij Ajax. De liefde lijkt wederzijds, want de fans van de Amsterdamse club zijn erg tevreden met de Argentijn, hetgeen hij zelf ook voelt op het veld. Toch geeft de speler aan dat hij niet snel tevreden zal zijn met zijn spel. 

'Ik krijg wel mee dat de fans hier enthousiast zijn van mijn spel. Dat is natuurlijk hartstikke leuk. Als je ergens nieuw bent, wil en moet je jezelf laten zien. Dat heb ik al in bepaalde mate kunnen doen, maar ik ben nog lang niet tevreden', vertelt de vleugelverdediger tegenover Voetbal International.

Zo geeft Tagliafico aan dat hij een echte perfectionist is en bijvoorbeeld in aanvallend opzicht nog wil groeien. Tevreden zal hij overigens niet snel zijn. 'Van een tevreden gevoel komt luiheid en de gedachte dat het wel zo goed is. Dat is in mijn ogen voor een speler het slechtste wat je kan ervaren. Stilstand is achteruitgang, want om je heen ontwikkelen medespelers en tegenstanders zich wel door. De lat moet gewoon steeds hoger liggen. Daar ben ik echt heel bewust mee bezig, soms tegen het dwangmatige aan.'

Koud
Alhoewel Tagliafico op alle fronten helemaal gewend lijkt in Amsterdam, had hij het laatst wel even lastig. Met de temperatuur, welteverstaan. 'Toen het onlangs min tien was wist ik echt niet wat ik meemaakte. Geregeld maak ik ’s avonds een wandelingetje in de buurt, om de omgeving beter te leren kennen. Maar op die avond ben ik echt na twintig meter alweer omgedraaid. Het was gewoon niet te doen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajax4ever01
de Ligt en Nico groeien langzamerhand uit als 2 vaste belangrijke spelers voor dit Ajax. Ze zijn het meest constant van allemaal al moet ik zeggen dat Ziyech langzaamaan weer de oude wordt alleen moet hij eens wat minder van afstand gaan schieten die gaan er bij hem 9 vd 10 keer niet in.
0 0
Lagasj
Mooie kerel.
Dat dwangmatige maakt hem juist zo'n aantrekkelijke voetballer.
Gelukkig hebben dat er meer bij Ajax en maakt het ook zo'n mooie club.
1 0
TOOL
Technisch gezien echt geen wereldwonder, echter heeft hij een geweldige drive waardoor hij zo van waarde is! Als ons gehele team die instelling zou hebben waren we al kampioen.
3 0
Beretta
Hij is niet zo elegant als pakweg Maxwell, die de bal echt aaide. Nico’s stijl is ruwer maar ik betwijfel of hij daadwerkelijk minder technisch is. Wellicht minder virtuoos maar zeker niet minder functioneel.
3 0
KleinMiljoen
Wat een onzin, heb hem nog geen 1 slechte voorzet zien geven. Prima techniek deze kanjer
1 -2
kampioen0809
Hoor dat meerdere mensen zeggen en schrijven, maar ook technisch gezien vind ik hem meer dan behoorlijk, eerlijk gezegd. Tenzij je met techniek akka's, scharen en panda's bedoeld natuurlijk. Je ziet hem vrijwel nooit een verkeerde bal geven, kan best een mannetje uitspelen, ik vind dat allemaal best wel met techniek te maken hebben.
4 0
InOost
Die panda ook, mij nog nooit gelukt... te veel bamboe.
0 0
RaynoFischer
Idd, technisch gewoon prima voor een linksback ;)
1 0
RSM
Een hele goede speler. Want een verademing ten opzichte van de voorganger. Maar ik hoop dat hij niet na 1 seizoen Tottenham opzoekt.
1 0
PetrusKeizer
de lat moet steeds hoger, OK Nico, maar de paal rustig laten staan. Kan je via de binnenkant blijven scoren, lekkere goals zijn dat.
2 0
Joodhannus73
Nico is het hoogtepunt van het seizoen..! Nu nog Nederlands leren en dan hebben we onze gewenste aanvoerder..!
2 0
johan_afca
Dit wordt er eentje hoor. Goede mentaliteit, beetje branie erbij. En wat betreft die temperaturen ben ik het ook met hem eens :')
4 0
RaynoFischer
Dat was zelfs voor ons Nederlanders teveel ;)
0 0
koppendicht
Wat een verschil in mentaliteit met Nederlandse/westerse voetballers. Zelfde geldt voor Onana, Sanchez. Als dit een Nederlandse voetballer zou zijn, zouden we nu al dingen horen als: 'ik hoop volgend jaar nog bij Ajax te voetballen, maar je weet nooit hoe het gaat in het voetbal'/'we zijn nog bezig met nieuwe contractonderhandelingen met Ajax'/'Ajax is een mooie club, maar een tussenstap'/'ik wil ooit bij Barcelona/Real voetballen'. et cetera

in Nederland zouden dit soort voetballers nooit opgeleid kunnen worden: voetballende klasse enorme fighting spirit. Gold ook vorig jaar met Sanchez. Ik wist niet wat ik zag bij Sanchez, en bij Tagliafico ook niet. Zo ontzettend kort op de man.
1 0
Afcas20
Jammer dat Nico een van de weinige is met zo'n instelling, als we er 11 hadden die zo het veld ingingen stonden we bovenaan
1 0
Hagmag
En zo is't precies. Voorbeeld in en op het veld. Zonder strijd geen overwinning. Tomeloze inzet en.... met verstand.
0 0
Biss
Ben het zeker met je eens hoor, maar die ‘in en op het veld’ moet je me even uitleggen..
0 0
Bocarra
Man, man , man... wat een verademing deze voetballer. Vergeleken met de Ajax talenten is dit toch wel heel bijzonder. Hopelijk kunnen we nog heel lang van hem genieten.
0 0
Robeerke
Deze man is de norm.
1 0
Zionist
Nu nog even Overmars op de hoogte stellen....
0 -1
Truth
prachtige speler. Hopelijk kunnen we nog lang genieten van zijn diensten. En zijn instelling is een mooi voorbeeld voor een hoop andere jongens uit de selectie.
2 0
FlyingDutchMan
Nico Fico!!
0 0
Keizer020
Heel enthousiast!
0 0
Red Devil
Dit gaat een topper worden en ik hoop dat hij nog 2 jaar bij Ajax blijft maar dat zal lastig worden met al die belangstelling voor hem.
0 0
RaynoFischer
Zeker :)
El Patron
0 0
Robinjo1988
Een voorbeeld voor de rest! Gouden gozer.
2 0
Nicoonzeredder
Klopt helemaal, Nico.
0 0
Godenzoon24
Zag de titel en dacht de enige die dit kan of mag zeggen momenteel is Nico. Gelukkig was dat ook zo.
3 0
Ferd
Mathijs mag het ook zeggen hoor.
0 0
Godenzoon24
Mogen wel. Ik zie het hem alleen niet doen.
0 0
M.Olsen
Frenkie, wellicht donny? Mazraoui
0 0
Leviathan
Mazroui? Die heeft ook lekker veel gespeeld.
0 0
M.Olsen
Dat niet maar kan zijn dat hij doelde op JA
0 0
Dexy
Zeer geslaagde aankoop van Marc! Een back die veel dynamiek zijn spel heeft, zowel aanvallend als verdedigend voegt hij veel toe aan die linkerkant.

Btw: Zelfs ik vond het niet te doen toen het twee weken geleden -10 was ;)
8 0
Jappindo
goed werk Overmars, mag ook wel is gezegd worden.
11 0
AjaciedRK
Dit is zo'n baas. Op het veld een Dappre krijger, buiten het veld een intelligente jongen. Ajax mag hem heel erg koesteren. In korte tijd onmisbaar geworden. Voor het team, en voor mij als fan. Dit is precies waar Ajax en een Ajacied voor staan: Intelligentie combineren met gezonde strijd en branie en altijd beter willen worden. Held. Nu al.
9 0