Wöber: 'Vitesse-uit was shit experience'

JipVR, 13-03-2018 om 18:07, 5663 views, Ajax Life | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Max Wöber mocht afgelopen zondag weer starten in de basis, wat hem de mogelijkheid gaf iets recht te zetten. De verdediger was namelijk allerminst tevreden met zijn optreden de week ervoor tegen Vitesse (3-2 nederlaag Ajax). 

'Het was een moeilijke week, een heel moeilijke week. Ik maakte in Arnhem de eerste grote fout in mijn carrière. Ik kan me geen grotere fout herinneren waar een doelpunt uit voortkwam. Het was een shit experience voor mij', erkent Wöber eerlijk tegenover Ajax LifeOndanks die fout mocht hij wel in de basis blijven staan tegen SC Heerenveen, daar waar Erik ten Hag besloot captain Joël Veltman te passeren.

'Ik heb veel geleerd van Vitesse-uit, al voelde ik zondag meer druk dan bij andere duels', vervolgt de mandekker. 'Ik stak mijn hoofd in het zand en wilde voetballen alsof er niets was gebeurd. We speelden de laatste weken niet zo goed als we kunnen, maar lieten zien dat we nog steeds potentie hebben. We kunnen dus wel een goede wedstrijd op de mat leggen.'

De twintigjarige Wöber kwam in de zomer van 2017 naar Ajax, waar hij sindsdien zeventien officiële wedstrijden speelde. De Amsterdammers betaalden Rapid Wien zo'n 7.5 miljoen euro.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Zolang je er maar van leert Max!
0 0
Dexy
Wat ik erg waardeer aan hem, is dat hij als verdediger in zijn passing veel de optie vooruit zoekt. Dat is eens wat anders dan al die CV's hier in Nederland die elkaar 80 keer per wedstrijd de bal toeschuiven.

Hoop dat hij samen met Matthijs komende jaren het verdedigingsduo vormt.
1 0
Ajax27
De Ligt maakte vorig jaar ook een kapitale fout bij het Nederlands elftal. iedereen dacht dat ie in een dip zou komen en kijk waar hij nu staat. Dus no worries Wober. Maakt tot nu toe een super solide indruk. Op de fout van vorige week na bijna nooit te betrappen op een foutje. Straalt gewoon zekerheid uit. Hij leert hiervan, komt goed!
3 0
ZlatanI
Wöber is een klasbak. Met de Ligt hopelijk volgend seizoen het centrale duo. Nico ernaast en het woord ‘tegendoelpunt’ kunnen we uit de Dikke van Dale krassen.
5 0
gi0vanni
Doe maar een copy van Nico op RB erbij. :d
1 0
cruijffthebest
Off topic: Van Hangem zegt in een nieuw te verschijnen boek dat het totaalvoetbal niet van Ajax maar van Feijenoord afkomt.
Het is dus nu officieel: Van Hanegem is echt seniel geworden en is hopeloos verloren!!!
5 0
N-ajax
misschien is hij in de war door de kleuren en is hij eigenlijk al jaren Ajax fan
0 0
Robeerke
Hij verwart het misschien met totaalidioot-voetbal.
1 0
FlyingDutchMan
Dit is ook een komiek, zou moeten aanschuiven bij Voetbal Inside
2 0
Robinjo1988
Tot die wedstrijd heeft hij eigenlijk niks fout gedaan. Ik vind het een goede aankoop. Volgens mij leert hij ook wel van deze fout. Komt wel goed met Wöber,
4 0
Freddy Al
Max maakte inderdaad een fatale fout tegen Vitesse, toch vind ik hem van een goed niveau en een aanwinst.
Kan alleen maar beter worden.
2 0
Aspers73
Chivu maakte ook aardig wat 'foutjes' toen hij net bij Ajax kwam. Zou me niet zoveel zorgen maken om hem, al verloor hij tegen Heerenveen ook weer een paar keer de bal.
4 -1
Labrador
Chivu pakte in zijn begin jaren ook vaak rood. Hij leerde er wel van. Ik zie het met Wober ook nog wel goedgekomen. Hij speelde voor zijn blessure ijzersterk
4 0
Mikenick
Het gaat al goed met Wöber daar verandert dat ene foutje niets aan. Maar daar ben jij het denk ook wel mee eens.
0 0