'De Ligt had als doel aanvoerder te worden'

sammekors, 13-03-2018 om 07:35, 9315 views, Algemeen Dagblad |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Centrale verdediger Matthijs de Ligt was zondagmiddag in de wedstrijd tegen SC Heerenveen met zijn achttien jaar de jongste Ajax-aanvoerder ooit. Volgens sommigen wat te jong, maar andere kenners denken dat hij er al klaar voor is, zo blijkt in het Algemeen Dagblad.

'Matthijs had als B-junior het doel om aanvoerder van Ajax te worden', legt zaakwaarnemer en vertrouwenspersoon Barry Hulshoff uit. 'Dat hij het nu is - ik weet niet voor hoe lang - maakt hem trots. Al denk ik niet dat hij zijn keuzes voor zijn voetbaltoekomst laat afhangen van het feit of hij aanvoerder is of niet.'

Juist het feit dat De Ligt op zo'n jonge leeftijd al zo veel heeft meegemaakt, maakt dat hij rijp genoeg is om captain te zijn. Na zijn dramatische debuut in Oranje tegen Bulgarije kwam De Ligt namelijk sterker terug. Hulshoff: 'Daarom denk ik ook dat hij geestelijk en lichamelijk klaar is om aanvoerder te zijn. En over die verhoudingen met de oudere spelers in de selectie: Matthijs heeft een goed gevoel voor hiërarchie. Hij gaat de ervaren jongens echt de les niet lezen.'

Oud-Ajacied Tomas Galásek zet zijn twijfels bij het aanvoerderschap van de jonge verdediger. 'Achttien jaar is wel héél erg jong,' vindt hij. Zelf was de Tsjech dertien jaar geleden, op 27-jarige leeftijd, aanvoerder van Ajax. 'Je kunt niet alleen maar met jezelf bezig zijn. Dat is als speler wel omschakelen. Ik moest daaraan wennen.'

Voor oud-Ajax-aanvoerder Søren Lerby zijn er geen twijfels meer. De Ligt is volgens hem klaar voor de aanvoerdersband, al ziet de Deen ook wel in hoe bijzonder dat is. 'Natuurlijk is het uitzonderlijk. Maar die jongen ís ook uitzonderlijk. Anders speel je niet op je zeventiende een Europa League-finale.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Redrum
Tja, Veltman is op zijn 30e nog steeds geen aanvoerdersmateriaal. De Ligt schat ik nu op alle fronten al hoger in dan Veltman en dus is het terecht dat Ten Hag deze beslissing heeft genomen. Ik was wel even verbaasd toen ik de opstelling zag zondag en ik vind het van lef getuigen dat Ten Hag deze beslissing genomen heeft.
3 0
Ozymandias
Van mij mag Ajax hem het salaris van een grootverdienaar aanbieden en zijn aanvoerderschap definitief maken mits hij accepteert dat hij tot minstens de zomer 2020 bij de club moet blijven. In de zomer van 2020 is hij nog steeds pas 20 jaar oud en het zou eigenlijk absurd zijn als hij Ajax daarvoor verlaat. Zeker aangezien de club vele jaren in hem heeft geinvesteerd en als hij in de zomer van 2019 al vertrekt heeft hij maar twee en een half seizoen in de basis van Ajax gestaan.
2 0
Ajaxtrouw
Droom maar lekker verder hier, deze zomer gaat hij al mede omdat een aantal supporters onder ons de sfeer nu zo aan verzieken is met het uitfluiten van spelers. Over een poosje wil niemand meer voor ons spelen.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Ik vind dit een prima besluit, op alle fronten. Afgezien dat dit zuur is voor Veltman en ik Kristensen nog niet beter vind (al past hij als type beter in de basis op termijn).

Voordelen van dit besluit, dit verhoogt onbewust de marktwaarde mocht de Ligt vertrekken. Verder is dit een motivatie voor de Ligt, een nieuwe uitdaging en een extra stimulans om nog even te blijven (zie wat het met Schuurs bij Fortuna deed/doet).
0 0
ziz0u.
100 miljoen
1 0
RaynoFischer
Hij moet wel ff gecheckt worden, volgens mij komt hij van dezelfde planeet als Messi ;)
0 -1
Afca85meer
De grootste baas die ik in lange tijd heb gezien. Gewoon terecht.
2 0
Youri08
Wen er maar aan, die band gaat niet meer af. En terecht.
2 0