'Rookte graag sigaretje in sauna Ajax'

ArthurV, 12-03-2018 om 23:30, 12068 views, Tiki Taka Touzani | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Theo Janssen was maandagavond in Tiki Taka Touzani te aanschouwen. Hierbij kwam onder andere de ongezonde levensstijl van de oud-speler, die één seizoen in actie kwam voor Ajax, aan bod.

Zo werd hem gevraagd naar zijn vaste wedstrijdrituelen. 'Dat waren geen standaard dingen. Iedereen weet dat ik als speler weleens een sigaretje rookte. Dus als mijn medespelers dan voor een wedstrijd zenuwachtig zaten te doen, waar ik nooit zo goed tegen kon, dan stak ik rustig ergens een sigaret op.'

De gewoonte van de Arnhemmer was ook bekend bij Ajax. 'Daar hadden we een sauna in de kleedkamer, die nooit aanstond. Dat was mijn plekje. Al werd ik daar later weggehaald, omdat ik bijna te laat was bij een bespreking.'

Janssen erkent dat hij niet het perfecte voorbeeld is van hoe een topsporter zich zou moeten gedragen. 'Maar er zijn er meer die zo zijn, maar die doen alles stiekem.' Ondanks zijn ongezonde levensstijl als voetballer, is Janssen erg tevreden met zijn spelersloopbaan. 'Iedereen denkt en zegt dat ik meer had kunnen bereiken als voetballer, maar dat weet ik zelf ook. Als ik mij echter aan alle verplichtingen had gehouden, dan had ik niet lang betaald voetbal gespeeld.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxvooraltijd
Grappig om te lezen hoe veel respect men voor een slechte prof heeft en hoe men onze oud helden die Ajax groot hebben gemaakt compleet met de grond gelijk maken.
0 -1
koppendicht
Bizar om met zo'n ongezonde levensstijl nog de top in Nederland te bereiken.
1 0
gi0vanni
Vind je? De man in mijn profielfoto deed volgens ene Coco naast feesten en zuipen ook nog aan drugs testen. En hij sloeg daarnaast ook veel trainingen over. Hij dacht dat hij net zo veel in een training kon leren als anderen in twee weken en dat was dus ook gewoon zo. Op trainingen dolden hij 5 a 6 man. Ook verprutsen hij tijdens wedstrijden heel veel kansen. En speelde niet altijd even goed. Daarnaast was hij nog een aantal keer geblesseerd. Maar wist ondanks alles vanaf zijn 17e in 2 jaar tijd 54 x te scoren in 57 wedstrijden. Nu zou ik wel eens willen weten wat er was gebeurd als hij wel serieus was geweest want er bestaat geen een voetballer die op die jonge leeftijd zo goed was.
0 0
Redrum
Ach ja, van mij mag een speler alles doen waar hij zin in heeft zolang zijn voetbal er maar niet onder lijdt. Bij Sulejmani had ik vaak het idee dat hij met een zware kater op het veld stond op zondag, bij Janssen had ik dat idee niet.
2 0
artteun
Er is geen woord van gelogen wat Theo zegt, vroeger een paar x met hem op stap geweest in Arnhem, en wat kon hij drinken zeg. Wij moesten zondags ook voetballen om 14.30u ( 3de klasse maar), maar Theo moest dan tegen H'veen ofzo. Maar ook gewoon om 5u ochtends uit Manhatten rollen. en wij hadden het dan al zwaar zondagsmiddag, maar Theo moest dan nog op topniveau ballen , kan je nagaan hoe goed hij had kunnen zijn.... echt een heerlijke kerel die van het leven houdt. als ik nu toch weer terugdenk aan die nachten..............
4 0
FissaDeGekste
Hij kon wel een vrije trap nemen zeg. Pfoe. Typisch een product van de jaren 90/patatgeneratie. Fantastische gozer.
2 0
Gregoboy
Misschien is dat wel mis met hedendaagse voetballerij. Theo kon genieten van zijn eigen dingen en heeft zo zijn eigen manier om het aan te pakken. God wat mis ik een Theo op het veld die lekker kon voetballen en de balletjes goed doel kon geven zonder mentaliteits problemen op het veld.
2 0
DaNaRWaL
FEBO Jansen en Tokkie Hofs, zo werden de twee boefjes genoemd in hun dagen bij Vitesse. Mooie man, deze Theo! Koos inderdaad voor een mooi leven met een lekker potje voetbal ernaast. Heerlijk toch, als je je talent maar half hoeft te gebruiken om lekker geld te kunnen verdienen? Heb genoten van hem!
4 0
Ruudje74
Als ie de drive had gehad de top te bereiken, had ie dat bereikt. 10 jaar vaste waarde Oranje en een Europese topclub, dat zat er voor hem wel in. Hij koos voor een trede lager een beetje leven ernaast, niks mis mee!
Evengoed van alles meegemaakt, Europees voetbal, Oranje, landskampioen, prima!
4 0
Suarez16_
Heerlijke vent is dit. Altijd eerlijk, een gouden hart en iemand die kon biljarten met een bal. Bij spelers zoals hem ziet een stifje er op 1 of andere manier zo veel stijlvoller uit dan bij een Huntelaar, Ziyech of wie dan ook. Dani en Bergkamp hadden dat ook. Als hij echt had geleefd voor de sport dan had hij de absolute top gehaald. Wat een trap, wat een inzicht en wat een techniek had hij. Aan de ene kant jammer dat hij niet voor de sport geleefd heeft. Aan de andere kant geeft een personage zoals hem ook veel kleur aan het voetbal. Het hoeven niet allemaal ideale schoonzonen te zijn.
5 0
abi
'Het hoeven niet allemaal ideale schoonzonen te zijn'. Waarom dan die kritiek op Ziyech?
1 -1
koppendicht
Mwoah, Ziyech kan soms ook echt elegante dingen laten zien.
2 0