Kluivert over voorselectie: 'Is een bevestiging'

sammekors, 08-03-2018 om 07:35, 4144 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajacied Justin Kluivert is zeer verheugd dat zijn naam op de lijst van de voorselectie voor het Nederlands elftal prijkt. De jonge aanvaller zag het nieuws absoluut niet aankomen, zo vertelde hij aan De Telegraaf.

'Kasper Dolberg feliciteerde me toen ik na de training de kleedkamer in kwam', legt Kluivert uit. 'Daarna kreeg ik van iedereen een handje.' In eerste instantie snapte de buitenspeler niet waarmee hij precies gefeliciteerd werd. 'Ze zeiden: "Het Nederlands elftal". En ik was dolblij, want dit is natuurlijk waar ik van jongs af aan naar uitkijk. Het gevoel is onbeschrijflijk.'

De voorselectie is voor Kluivert pas het begin. Uiteindelijk wil hij furore maken in het shirt van Oranje. 'Het is een bevestiging dat ik op de goede weg ben. Ik wil achter mijn vader aan. Patrick speelde voor Oranje en is zelfs nog een tijd topscorer geweest. Deze voorselectie motiveert me om nóg meer mijn best te doen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hagmag
Bevestiging van wat ?
Bevestig eerst eens wat in het Ajax shirt.
In 2 potjes van 5 naar 10 punten achterstand op de koploper en ook jij raakte geen knikker.
2 -1
ajax4ever01
Jij bent nog lang niet zo goed als je denkt dat je bent Justin. Ga eerst maar een tijd constant presteren op het veld dat je toe bent aan een nieuwe stap want je hebt nog een hele lange weg te gaan
1 -1
Woodenshoe1
Een bevestiging is het zeker, een bevestiging dat de spoeling momenteel heel erg dun is bij Oranje..
4 -1
10Sneijder10
Bevestiging... ja joh vooral lekker doorgaan op deze manier. Praat zichzelf wel voorbij de rechtsbacks. Directe tegenstanders zien ook al die praatjes voorbij komen en worden extra gemotiveerd. Domme jongen.
2 -2
Mokum31
Beter ga je bewegen met je pols en pen
1 -2
Red Devil
Een bevestiging van het waardeloze beleid bij Oranje want Kluivert hoort daar helemaal niet thuis.
Soms een goede wedstrijd maar dan zie hem weer weken niet.
1 -1
3*stars*3
Leuk maar nog niet te vroeg juichen want het is nog maar een voorselectie.
Keus gaat denk ik tussen Kluivert en Bergwijn en die laatste is ff beter in vorm.
Verder staan Depay, Promes, Berghuis en Babel ook op het lijstje.

Vraag me af of Koeman Babel ziet als flankspeler of spits.
Bij gebrek aan beter, lijkt Babel mij beste optie als spits.
Anders moeten we kijken naar Dost of nog erger, Luuk.... Of Weghorst...
1 0
Ajaxvooraltijd
Waarvan van de laatst genoemde 4 spelers op links er maar 1 goed is (Babel) en de rest is lachwekkend.
0 0
3*stars*3
Promes doet het al paar jaar goed in Rusland maar heedt daar een vrijere rol.
Depay speelt eens in de zoveel tijd 1 leuke pot en gaat dan weken naast zijn schoenen lopen.

Het is idd lachwekkend maar dat komt ook omdat veel spelers een kutmentaliteit hebben.
Zo'n Berghuis staat in de basis omdat er niets beters is voor de rechterflank.

Babel kan op links maar ook in de spits.
0 0
HarryHarHar
Mooi Justin, vanaf nu samen met het hele elftal vanaf de eerste minuut er voor de volle 100% er op klappen dan komt het helemaal goed met Ajax en dan vanzelf met de spelers, daar ligt en schort het helaas aan bij deze selectie het besef dat een wedstrijd beging zodra de scheids fluit en pas afgelopen is als hij affluit!
0 -1
afca87
Op het moment niet goed genoeg
0 0
ElBlanquito
Laten we nou heel blij zijn dat we dit soort jongens nog mogen/kunnen opleiden bij ons aller ajax. Dat is ons bestaansrecht... We moeten onze spelers niet op elk stukje willen afzagen. Als er slecht gespeeld wordt mag, sterker nog moet dat benoemd worden! Voor al het overige hebben deze jonge getalenteerde jongens al onze steun nodig!!
1 0
RuffRhythim
Waarom is het hier doodnormaal om een jochie die net komt kijken en zn best probeert te doen volledig tot op zn enkels af te zagen, maar mag je over een Veltman die al jarenlang tamelijk belabberd presteert geen kwaad woord zeggen...???
2 0
Babayaka
Komt omdat hij loopt te dwepen met het verlengen van zijn contract,
0 0
koppendicht
Mensen ergeren zich aan de miljoenen interviews die kluivert loopt te geven waarin hij zichzelf loopt te promoten alsof ie op wereldtournee gaat. Hij staat nog maar 10 wedstrijden in de basis, waar gaat dit over. Ik heb bovendien nog niet veel van kluivert gezien. Hij is overal net geen top in: snelheid, mentaal, technisch, tactisch, fysiek. Dan moet je je kop houden in plaats van over 160 miljoen te praten. Zeker in het calvinistische Nederland.
1 -1
Ferd
Er is geen speler zo gedemoniseerd als Veltman
1 0
RaynoFischer
Als er iemand constant wordt afgemaakt is het Veltman wel :p
1 -1
Leviathan
En toch krijg je commentaar erop als je zegt dat Veltman niet het niveau van Ajax is en aanvoerder onwaardig is.
1 0
altijdwelwat
Volgens mij word Veltman hier elke week al san niet terecht aardig afgemaakt hoor ....je kan veel zeggen maar niet dat Veltman hier makkelijk wegkomt.
1 -2
Leviathan
Ziyech wordt voor een paar foute ballen afgebrand. Veltman voor tegengoals amper
0 -4
Matzet
Is wel logisch toch? Justin is een jongen met bravoure en ambitie. Daar is niks mis mee, maar je moet het wel bewijzen op het veld. Op dit moment laat hij niks zien, maar geeft wel het ene na het andere interview waarin hij hoog van de toren blaast. Dat irriteert mensen mateloos.

Een vormdip kan en is logisch op zijn leeftijd, maar hou je dan ook even rustig in de pers. Dat heeft hij niet begrepen. Zodra hij weer constant presteert en een goed niveau haalt, mag hij van mij praatjes voor 10 hebben, maar nu even niet.
3 -2
Leviathan
Als hij geen interviews geeft noemt iedereen hem weer arrogant. Ze zoeken hem op niet andersom.
2 0
altijdwelwat
Leuk voor Kluivert, maar die heeft in totaal misschien 6 goede wedstrijden op Eredivisie niveau in de benen en 18 minder goede wedstrijden. Maar goed het Nederlands voetbal zit in een dal en dat is eigenlijk het enige wat hier bevestigd word.
1 -3
Leviathan
Hoeveel spelers van 18 hebben uberhaupt bij een topclub in nederland die aantallen gespeeld?
1 0
vijfennegentig
Stelletje negatievelingen reageren zich constant af op onze spelers die niet in de “ideale schoonzoon-rol” zitten. Snap dat mensen zo hatelijk reageren omtrent zijn contractonderhandelingen bijvoorbeeld.

Vroeger waren we blij als onze spelers in Oranje konden vlammen.
4 0
altijdwelwat
Gaat mij niet om zijn gedrag , desnoods word hij een Gangster Rapper op instagram , gaat mij meer om zijn prestaties op het veld. En zijn huidige vorm rechtvaardigd niet een plek in de selectie.
1 -3
Leviathan
Zijn prestaties waren goed tot Ten Hag kwam. Zowel Neres als Kluivert zijn geen schim van voor Ten hag. Ik denk dat ze weet een dosis opdrachten mee krijgen en dat werkt bij zulke spelers niet die moeten vrijuit spelen.
0 -1
vijfennegentig
*Snap niet
0 0
Leviathan
Wat loopt iedereen weer te zeiken. Kluivert is een beetje de nieuwe Eriksen hier die werd ook enorm veel afgezeken hier door de zogenaamde voetbal kenners hier. Kluivert is 18 en is gewoon een groot talent en heeft nog ups en downs maar op t moment speelt geen 1 aanvaller goed. En hij is gewoon blij met de voorselectie maar dat mag ook al niet meer
3 -1
gi0vanni
Toch zou het voor jonge talenten goed zijn dat ze een wat realistischer beeld van zich zelf schetsen. Het zou al beter overkomen dat ze netjes aangeven dat ze een wat mindere periode doormaken maar er hard aan werken zich te verbeteren. En van teksten als dat je denkt dat je al op jonge leeftijd naar een andere club zou kunnen zijn ook niet al te slim om in de media te gooien.

Ajax kan als ze spelers wat langer blijven nog veel progressie boeken op de korte termijn. Maar heel veel spelers vertrekken te vroeg. Talent is er genoeg maar een paar oudere spelers die ze af en toe op hun plek zetten ontbreken denk ik te veel. Dan maar hopen dat ze alle posities eens dubbel bezetten en als zulke spelers te lang niet presteren ook gewoon laten banken.
0 -1
Leviathan
Hij zei pas in een interview dat het beter moest..
1 0
DavidFerr
He he, jij snapt het.

Hoe vaak Eriksen op 18/19 jarige leeftijd wel niet is afgekraakt omdat hij een slappeling zou zijn. En kijk nu maar eens wat voor speler hij is geworden.
2 0
@Maar7en
Mooi voor Kluivert en Ajax. Weinig spelers die uberhaupt geslecteerd zijn vanuit de A-selectie. Pas 18 jaar mensen, vergeet dat niet. Je kan wel lopen afgeven op een jongen van 18 jaar maar dat zegt meer over je zelf. Je kan niet direct verwachten dat hij elke week uitblinkt en constant is. Steun je spelers eens ipv ze de grond in te boren als ze minder spelen. Kritiek is goed maar doorslaan helpt niemand.
3 -1
Joseph
Zoals het er nu naar uit ziet, gaan we nooit zien dat hij constant wordt, want hij gaat op het eind van het seizoen weg. We gaan dus alleen praatjes zien van Kluivert en horen hoe Barcelona in zijn hart zit.
0 0
Afca85meer
Ik weet het zeker.... Deze jongen trekt zich af voor een spiegel.
0 -7
RuffRhythim
En jij op een foto van Justin zeker?
1 -1
koppendicht
PATRICK KLUIVERT GRIJP NOU EENS IN EN VERBIED DIT KNAAPJE NOG INTERVIEWS TE GEVEN! HET IS KLAAR NU MET DIE INTERVIEWS!
1 -5
3*stars*3
Is een interview mbt zijn voorselectie en dan is dat niet raar.
Verder mag Ajax wel vaker ingrijpen idd.
Niet specifiek als het om Justin gaat maar Ajax spelers over het algemeen.

Zegt natuurlijk alles over Ajax dat media telkens een interview willen van Ajacieden maar het mag imo een onsje minder.
1 0
Leviathan
Kop dicht. Gewoon een ventje van 18 die een droom leeft gewoon een groot talent welke aanvaller dee het op 18 jarige leeftijd beter bij Ajax? Kom maar op met een lijst.
2 -1
blessure
Ik word misselijk van dat mannetje.
Hij speelt 1 goede wedstrijd in drie maanden!
1 -5
Ajacied33
Ik mag deze jongen graag maar hij moet nu een beetje ophouden met interviews te geven. Het is klaar geweest. Concentreer je nou op het voetballen man
4 -3
zuidzuid
Komt nog minder zinnigs uit dan Veltman. Dat wil wat zeggen
3 -2
insectenverdelg
Is met het spel sinds de winterstop onbegrijpelijk en laat eel zie hoe ver t niveau van Oranje is afgegleden...
3 -2