Oranje O17 start sterk aan eliteronde

FinnDekker, 07-03-2018 om 18:25, 5743 views, Ons Oranje |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Oranje onder 17 is sterk begonnen aan de eliteronde van de UEFA. Nederland wist woensdagmiddag te winnen van IJsland onder 17. Op eigen bodem werd het 2-1 door twee goals van oud-Ajacied Daishawn Redan.

'Een eerste wedstrijd winnen is van groot belang tijdens zo'n toernooi', aldus Kees van Wonderen, de trainer van de ploeg, op Ons Oranje. Namens Ajax kwamen Jurrien Timber, Liam van Gelderen, Enric Llansana, Brian Brobbey en Quinten Timber in actie. Nederland is naast IJsland ook gekoppeld aan Italië en Turkije. De beste van de vier plaatst zich direct voor het EK onder 17. 

Doelpunten:
1-0 Redan 
2-0 Redan
2-1 Gudjohnson

Opstelling Oranje: Koorevaar, Timber, Van Gelderen, Hendriks, Franken, Summerville, Burger, Redan, Llansana (Timber), Mamengi, Ihattaren (Brobbey)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mv
Speelde Liansana centraal achterin of op het middenveld?
0 0
Mikes
Die speelde als 6, dus op het middenveld.
0 0
Mitta023
Redan is echt een toptalent. Als hij had gebleven had hij dit seizoen zeker zijn debuut voor Ajax 1 kunnen maken. Nu al een klasse beter en veel completer dan Sierhuis. Zie het best gebeuren dat hij echt door gaat breken bij Chelsea. Des te erger dat hij weg is gegaan...
0 0
Thedude
Die kans is juist vrij klein. In al die jaren zijn volgens mij alleen Terry en nu Alonso doorgebroken en gebleven. De kans is idd dat hij als een ware Malen bij PSV beland. Let maar op.
1 0
wolterx
Christensen krijgt nu kansen, Courtois kwam heel jong over. Kans ja klein, zeker als spits, maar onmogelijk is het niet. Dit seizoen krijgt jeugd er meer kansen dan ooit tevoren.
1 0
Mikes
Courtois is allesbehalve een jeugdspeler van Chelsea. Speelde al 1.5 seizoen basis bij Genk voordat hij naar Chelsea verhuisde en vervolgens 3 seizoenen lang aan Athletico is verhuurd. Heeft dus nooit in een jeugdteam van Chelsea minuten gemaakt.
1 0
Mikes
Alonso? Die hebben ze gewoon van Fiorentina gekocht. Van de huidige selectie is alleen Christensen uit de eigen jeugd. Bij Chelsea is het nagenoeg onmogelijk om door te breken of je moet geluk hebben met je verhuurperiodes.
1 0
DavidFerr
Het is een zonde dat Redan weg is.
3 0
Michelinho
Blijft bizar, die overstap van de Toekomst naar de Herdgang.
0 -1
Piethein
Je bent in de war met Malen
3 0
Wilbert
er is een grote kans dat hij alsnog naar eindhoven gaat daar geilen ze op ex ajacieden
1 0