Nieuwe kwalificatieopzet en tijden in Europa

BVeenstra, 28-02-2018 om 12:45, 7852 views, UEFA |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Voor het volgende seizoen heeft de UEFA een aantal dingen veranderd met het oog op de Champions League en Europa League. Zo is er wat betreft de kwalificatieopzet het nodige veranderd en bovendien zijn de speeltijden gewijzigd.

Allereerst: er zijn 26 clubs die zich direct plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Hierbij zijn de winnaars van de Champions League en Europa League al meegerekend. Dit houdt verder in dat zes clubs zich via de kwalificatierondes kunnen plaatsen voor de Champions League. Alle teams die uitgeschakeld worden in de voorrondes van de Champions League krijgen een tweede kans in de Europa League.

Voor de groepsfase van de Europa League zijn zeventien clubs direct geplaatst. Daar komen nog tien clubs bij uit de Champions League-voorronden en 21 clubs die zich via de eerste of latere voorronden van de Europa League hopen te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Bij elkaar zijn er dus nog altijd 48 deelnemers in de Europa League. Vanwege de slechte prestaties van Nederlandse clubs in het Europese voetbal heeft Nederland geen direct ticket meer voor de groepsfase van de Europa League. 

Tenslotte: de tijden voor de Champions League en Europa League zullen veranderen in het nieuwe seizoen. Vooral voor de Champions League-deelnemers zal dit even wennen zijn. De laatste jaren begonnen steevast alle duels om 20.45 uur, maar vanaf volgend seizoen wordt dit verdeeld over wedstrijden die beginnen om 18.55 uur en wedstrijden die beginnen om 21.00 uur. Ook in de Europa League zullen deze tijden worden gehanteerd.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PJK54
Ik vind dat de naam veranderd moet worden Champions league in 4 landen toernooi of zoiets of terug naar waar die naam vandaag komt nl dat de kampioenen van alle aangesloten landen sowieso geplaatst zijn ipv van dat belachelijke gedoe dat er 4 landen zijn die de dienst uitmaken.
Misschien moet die KNVB zich eens wat harder gaan opstellen ipv in de hoek te laten zetten.
0 0
geendagsvlieg
Jij wil een poulefase met alle 55 landskampioenen?
0 0
chrisjuhhh
Champions league is dit allang niet meer
0 0
geendagsvlieg
Vroeger toen het nog Europa Cup 1 heette, mochten niet eens alle kampioenen mee doen. Een aantal kleintjes werden gelijk in de EC3 gedumpt.
0 0
AjaxPassion
Haha geldwolven. Echt een overkill aan voetbal zo.

Ik volg eigenlijk ook al steeds minder, er is veel te veel beschikbaar en het is eigenlijk allemaal tijdverspilling. Ajax volg ik altijd (behalve als ik echt niet kan), maar heel veel meer hoeft van mij ook niet, ook al heb ik vrijwel alle kanalen tot mijn beschikking
0 0
Robinjo1988
Ik vind die 19.00 uur wedstrijden echt vreselijk. Iedereen om een uurtje of half 9 laten spelen zou voor de supporters het beste zijn. Hoef je niet een halve dag vrij te nemen en ben je niet midden in de nacht thuis. Maar ja, dat levert natuurlijk niet genoeg op...
1 0
Ajax27
50.000 mensen in een stadion of tientallen miljoenen mensen die over heel de wereld 2 uur langer voor de buis blijven hangen of 2 uur langer in het café. Waar denk je dat ze meer aan verdienen?
0 0
Mikenick
Conclusie: Maakt het aantrekkelijker om te volgen op tv. Maakt het lastiger om naar een wedstrijd te gaan.
1 0
Michels
Pfew! Was ff bang dat we Aziatische tijden zouden krijgen, net zoals La Liga ook nog wel eens de neiging daartoe heeft...
0 0
Aspers73
Dus van de 32 CL plaatsen zijn er al 26 vergeven? En de 19 uur tijd is voor NL vaak wel te doen, maar in andere landen waar afstanden veel groter zijn niet. Daar zal veel protest tegen komen.
Voor de rest hoop ik dat dit de doodsteek wordt voor de CL. Als we iets anders willen zullen we gewoon NIET meer moeten kijken. Zodra alle TV cijfers ineenstorten is deze onzin zo voorbij.
0 0
Bjorn
Moet heel eerlijk zeggen dat ik sinds 2015 ben afgehaakt. Wordt moe van dezelfde clubs ieder jaar.
1 0
RusselWestbrook
Waarom keek je vroeger dan?

Toen was het allemaal veel voorspelbaarder met veel minder verschillende clubs na de winter.
0 -4
geendagsvlieg
Sinds 2015 hebben 29 clubs overwinterd in de CL.
0 0
Dolberg25
Wat zeg je? Er overwinteren altijd 32 clubs, dus dan moet het minimaal 32 zijn en niet 29...
0 0
geendagsvlieg
29 verschillende clubs

In de CL overwinteren 16 clubs.

EL is 32.

Voor de duidelijk in 2016, 2017 en 2018 hebben er 29 clubs minimaal 1x bij de laatste 16 CL gezeten.

Voor de laatste 8 komt dit op 15, 16 of 17 verschillende clubs , afhankelijk van wat Spurs en Chelsea doen.
0 0
ajax2004
Goed idee ;)
Blijf het sowieso gestoord vinden dat er zoveel belansing geld aan het uitzenden van die potjes wordt betaald. In Duitsland waar clubs ook daadwerkelijk meedoen en vaak zowel op Dinsdag als op woensdag zenden ze maar een van de beide dagen uit.
0 0
geendagsvlieg
Sky zend wel alles uit in Duitsland en vanaf volgend seizoen verdwijnt het CL in Duitsland ook van het open net.
0 0
geendagsvlieg
Het wordt niet eenvoudiger voor de nummer 2 van de Eredivisie om de poulefase CL te bereiken.

11 clubs die vechten voor 2 plekjes.

Bij de huidige standen in Europa krijg je

olympique marseille
spartak moskou
benfica
dinamo kiev
charleroi
basaksehir
slavia praag
basel
ajax
aek athene
sturm graz
0 0
Bjorn
Door onze puntenstand zijn we in ieder geval geplaatst. We loten dus al snel Charleroi, Sturm Graz en AEK Athene. Helaas geeft dat ook geen garanties meer tegenwoordig..
1 0
geendagsvlieg
Van deze 11 staat Ajax 4e.

Maar daar kunnen straks ook Zenit, Besiktas en Lyon tussen staan.

NL begint in de 2e voorronde met de nummers 2 van Turkije, Tsjechie, Zwitserland, Griekenland en Oostenrijk.

In de 3e voorronde komen daar bij de nummers 3 van Frankrijk en Rusland, en de nummers 2 van Oekraine, Belgie en Portugal.
0 0
Bjorn
19:00 is ruk als je naar het stadion gaat. Bijna verplicht een dag vrij nemen.
1 0
BrandjeXL
Er bestaan ook halve vrije dagen;)
1 0
Bjorn
Als ik vrij neem doe ik het graag goed natuurlijk. ;-)
1 0
Afcas20
21:05 is niks mis mee maar 19:00 is soms wel vroeg idd
0 0
Dolberg25
Die nieuwe tijden zijn zeker fijn. Normaal komen de wedstrijden altijd tegelijk, en moet je kiezen. Nu kan je gewoon beide wedstrijden kijken!
1 -5
GerardAjax26
Ik vond toen Ajax EL speelde de 19.00 wedstrijden altijd irritant ivm op tijd in het stadion zijn met werk. Voor de tv kijker is het wel fijn inderdaad dat je nu 2 wedstrijden kunt zien.
6 -2
AbdelhakNouri22
De uefa wilt gewoon meer tv geld. TEGEN HET MODERNE VOETBAL.
2 -3
Sunstridr
Nou is dat wel overdrijven..
Het betekent ook dat wij meer wedstrijden kunnen kijken en europese voetball meer betekent dan vroeger (zo dan gaan ploeg zoals Psv niet de Europa League vallen zo makkelijk).
0 0
EuforischeRealist
Niks overdreven aan. Het levert meer TV-gelden op voor de Uefa en waar denk je dat dat voor het grootste deel naartoe gaat? Juist naar de grote clubs uit de grote competities. Dan nog een deel naar de winstpremies en die verdwijnen ook weer in de zakken van de grootste clubs.

Als ze er echt iets aan willen doen dan moet je terug naar max. 2/3 clubs per land. Dan vallen die megaselecties ook niet meer vol te houden en worden de betere spelers meer verdeeld over verschillende clubs.
1 0
geendagsvlieg
Je vergeet gemakshalve dat 80% van de Europese tv-gelden bij de grote vier landen vandaan komen.

De Britse tv-rechten voor de EL en de CL gaan voor 450 miljoen euro per seizoen.

De Italianen, ook grootbetalers, betalen 260 miljoen euro.
0 -1
Sammy Sosa
Tegen het moderne voetbal.... 10 geleden had die uitspraak nog een betekenis.
0 0