Boer: 'Bosz gaf toen Onana de kans'

BVeenstra, 28-02-2018 om 11:30, 7842 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Ajax-keeper Diederik Boer kijkt met goede gevoelens terug op zijn periode bij Ajax, al was er begin vorig seizoen (2016/2017) een behoorlijk baalmoment voor de sluitpost. De doelman, die nu weer bij PEC Zwolle speelt, rook even zijn kans toen eerste keeper Jasper Cillessen naar FC Barcelona vertrok, maar trainer Peter Bosz koos direct voor André Onana.

Opvallend, want Boer was toch tweede keeper en Onana derde? 'Twee dagen voor de wedstrijd tegen Willem II hoorden we dat Jasper Cillessen naar Barcelona ging', aldus Boer, die rekende op een basisplaats, in gesprek met Voetbal International. 'En toen kwam Peter Bosz naar me toe en zei dat hij André Onana een kans wilde geven.’

De mededeling was een klap in het gezicht van Boer, maar stennis maken deed de keeper niet. 'Eerst probeer ik het zelf op te lossen. In die zin ben ik wel een binnenvetter, ja', aldus Boer, die een week lang chagrijnig rondliep, maar daarna de knop omzette. 'Ze waren bij Ajax ook heel duidelijk, ik was gehaald als reserve en ik geloof ook dat ik gewoon niet goed genoeg ben om de eerste keeper te zijn bij een topclub. Ik denk dat ik net iets beter ben dan de gemiddelde Eredivisie-doelman.'

Eerder sprak Diederik Boer ook al over de situatie rond het vertrek van Cillessen en de keuze voor Onana met Ajax Showtime. Verder sprak de goalie ook over zijn hele periode bij Ajax. Nog niet gelezen of nog eens teruglezen? Dat kan hier.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Noxin
Diederik Boer had je dit seizoen goed bij de groep kunnen hebben, met alle tumult van de afgelopen maanden.
0 0
Raikkonen94
Wat een held die Diederik. En zeldzame zelfreflectie, daar zouden heel nog wat jonge snotapen in de Eredivisie wat van kunnen leren.
1 0
Ajax27
Wat een topgozer! Lag goed in de groep, geen zeikerd, hield Onana scherp en is gewoon een prima doelman. Voor hem gewoon geweldig dat ie 3 jaar bij Ajax het proces van dichtbij heeft gezien bet zoals Cilessen dit bij Barça van dichtbij ziet.
1 0
Bjorn
Prima vent.
1 0
Oordopjes
Perfecte 2e doelman voor Ajax geweest nooit zeiken. Anders dan bij PSV met Zoet en toen Pasveer als ik goed had.
7 0
JohnSnow
Boer is een geweldig persoon. Altijd eerlijk en transparant. Daarbij heeft hij ook een goede zelfreflectie. Boer is namelijk beter dan de gemiddelde Eredivisie keeper, maar niet goed genoeg om een seizoen lang onder de lat te staan bij een topclub.
12 0
gi0vanni
Ajax heeft meestal wel een aardige 2e keeper. O.a. van der Sar, Grim, Stekelenburg, Vermeer, Timmer, Vonk, Gentenaar, Cillessen, Lobont en Boer.
1 0