FC Emmen schakelt Ajax O15 uit in beker

BartVeenstra, 24-02-2018 om 13:40, 12873 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax O15 is zaterdagmiddag op Sportpark De Toekomst door FC Emmen uitgeschakeld in het bekertoernooi. Na zeventig minuten voetbal was de stand 1-1 en daarom moesten er strafschoppen genomen worden. Nadat Jahnoah Markelo een strafschop miste, bleek FC Emmen de gelukkige en bekerde het verder.

In de beginfase van het duel was Ajax duidelijk de betere partij en kreeg het via Jenno Campagne en Jay Enem kansen om de score te openen. Even later waren er ook kansen voor Youri Regeer en Kik Braspenning, maar de jonge Ajacieden hadden het geluk voor rust niet aan hun zijde.

Direct na rust werd er wel gescoord, maar dan wel door de bezoekende partij. Joey Roufs benutte een minuut na rust een penalty en zodoende kwamen de Drentenaren op voorsprong. Met enkele wissels hoopte Ajax O15 het tij te keren en de gelijkmaker kwam er uiteindelijk wel, zij het met een gelukje. Een voorzet van Regeer waaide het doel in, waardoor een nederlaag in ieder geval werd voorkomen. Via Devyne Rensch won Ajax O15 bijna, maar het talent jaagde de bal uit een corner hard over. Na zeventig minuten was de stand gelijk, waarna FC Emmen de penalty's iets beter nam en door bekerde.

FT | Ajax O15 - FC Emmen O15 (1-1)

Opstelling Ajax O15: Dijkstra; Oostwoud, Dakriet, Rensch, Misidjan; Regeer, Yah (Mukeh 50'), Campagne (Achemlal 45'); Quaedvlieg (Karahasanovic 45'), Enem, Braspenning (Markelo 42').
Wissels Ajax O15: 
Van den Heuvel, Mukeh, Karahasanovic, Achemlal, Markelo.

Doelpunten:
0-1 Joey Roufs (37', pen.)
1-1 Youri Regeer (54')

Overige duels/informatie:
Ajax O19 was dit weekend vrij, terwijl het duel van Ajax O17 werd afgelast. Ajax O16 was ook vrij in de competitie, maar speelde een oefenduel met FC Lisse. Deze werd met 8-2 gewonnen. Ajax O14 won de topper tegen PSV O14 met 4-2.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
V12
Schandalig is nog een slechte lichting ook van FC Emmen. Deze jongens verloren de afgelopen 2 jaar veelvuldig van Amateur elftallen.
0 0
Lagasj
Jaagde......
0 0
Ajax95Duivendrecht
Die Regeer scoort ook best vaak als middenvelder. Is hij een middenvelder met diepgang, à la Klaassen/Siem?
0 0
wolterx
Nah, meer verdedigend met goed schot waar op die leeftijd nog wekelijks doelpunten door vallen. Zal er in de B-jeugd en later minder gaan scoren.
2 -1
mgtow
Na 70 minuten? Gewoon doorvoetballen vriend.
0 -1
Eduard
Ben naar O14 tegen PSV gaan kijken. Ik ken deze jongens niet goed (heb ze pas twee keer zien spelen) en ook niet bij naam. Maar wat ik in de eerste helft en in de eerste 15 minuten van de tweede helft zag was toch wel veelbelovend. Op het middenveld een nr 10 die erg balvast was, technisch ook en mooie steek balletjes gaf. Op rechts een zeer snelle en handige jongen. Ajax bouwde van achteruit op (al moet ik wel zeggen dat de jongens van PSV leken op pionnen, een beetje statisch zodat de opbouw niet werd bemoeilijkt) Over het algemeen was Ajax tactisch, technisch en fysiek de sterkere ploeg.
1 0
wolterx
Nummer 10 zal wel Misehouy zijn neem ik aan? Is van 2005 dus eigenlijk o13, zal normaal postuur hebben gehad en niet fysiek echt opvallen. Heerlijke technische bagage heeft hij, kan aangesproken worden met Gabriël, kan zo goed dribbelen en passes goed afwegen. In de spits zal wel een langere jongen hebben gestaan met haren tot op de schouders, dat is Julian Rijkhoff die ook van 2005 is. Is groot, sterk, aardig snel, tweebenig en technisch verrassend goed voor zijn lengte, speelde vorige weer bij de o13 op het middenveld. Op rechtsbuiten is dan Van Axel-Dongen of Sarfo (die in tweede helft normaal gezien gewisseld is) ook de aanvoerder Brandes is een leuke speler, Klaasen en keeper Setford doen het ook zeer goed. Leuk team dat in breedte sterk is en dus ook weinig zwakke plekken heeft en staan ook gedeeld eerste in de competitie qua verliespunten.
4 -1
Eduard
Veel dank dat helpt als ik de volgende keer ga kijken. Ja die spits is me ook opgevallen. Kan idd met beide benen goed uit de voeten.
De rechtsbuiten is net als de 10 ook een donkere jongen Hij werd idd in de rust gewisseld
Goed team dit !
0 0
wolterx
Dan is dat Markelo geweest, denk dat nummer 10 dan Misehouy was. Enig idee wie de eerste goal maakte?
0 0
mv
Viereck maakte de 1e
0 0
Eduard
Nee helaas niet. Ik ken de namen jammer genoeg niet
0 0
wolterx
Markelo moest Sarfo zijn, even brainfart
0 0
wolterx
Rijkhoff weer gescoord voor de o14 dus, mooi om te zien hoe constant hij week in week uit al is als doorgeschoven speler.
3 0
TimAFCA
Oei,van deze lichting ken ik nog niemand. Iemand die me meer kan vertellen? Pareltjes?
0 0
wolterx
Unuvar, Hoogewerf en Bonnah-Owusu zijn ook van deze groep. Ook hebben ze 2 jeugdinternationals voor komend seizoen al aangetrokken in de vorm van Baas en Dirksen.
2 0
Keffie L
Geen 016, 017 en 019 in actie??
1 0
FlyingDutchMan
Saai jeugdvoetbal weekend :(
2 0