Gerucht: 'Engelse top meldt zich voor De Ligt'

BVeenstra, 22-02-2018 om 07:30, 13882 views, El Mundo Deportivo |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

De belangstelling voor Ajax-verdediger Matthijs de Ligt neemt met de dag toe. Volgens El Mundo Deportivo zijn er nu een viertal clubs die zich hebben gemeld bij Barry Hulshoff, de adviseur van De Ligt, en de Amsterdamse club zelf.

Het Spaanse medium noemt Manchester United, Arsenal en Manchester City als Engelse topclubs die zich hebben gemeld in Amsterdam. Ook het Duitse Bayern München zou zich volgens de berichten officieel hebben gemeld voor De Ligt.

Deze informatie komt naar buiten door de goede verstandhouding tussen Ajax en FC Barcelona. Ook de Catalanen willen De Ligt in de toekomst wellicht inlijven en zouden om die reden op de hoogte gehouden worden van andere geïnteresseerde clubs.

Met Jan Siemerink stelde Ajax onlangs een nieuwe teammanager aan. Ajax Showtime sprak erover met voormalig toptennisser Jacco Eltingh. Lees het interview hier.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Ik vraag mij bij de Ligt af of hij wel weg wilt, voetballend kan hij bij Barcelona op de bank zitten en minuten maken, maar volgens mij woont hij nog gewoon thuis bij zijn ouders. De voetballer is misschien klaar, maar de persoon is dat volgens mij nog niet.
De stap van wonen bij je ouders in een bekende stad, naar alleen wonen in een onbekend land lijkt mij behoorlijk groot. Er zijn er genoeg die het doen, maar de Ligt kiest er nu ook voor om thuis te blijven ipv een huisje te kopen of huren. Misschien zit ik er naast en is het ijdele hoop, maar ik hoop dat dit mee gaat spelen in zijn keuze om hier te blijven.
Eind vorig jaar koos hij speeltijd bij Ajax boven een plek op de bank bij Barcelona, ik hoop dat dit nog steeds zo is!
2 0
MisterAFCA
Ze mogen hem komen halen voor 80mio met de verplichting dat hij nog twee jaar aan Ajax verhuurd wordt!
0 0
amthree
Zo lang die maar niet naar united gaat met het anti voetbal vind ik het best!
3 0
Web
Laat hij aub nog een seizoen blijven, deze jongen is zo verschrikkelijk goed, een van de grootste verdedigende talenten van Europa, misschien wel de beste.

En geen topclub wil mis grijpen, misschien een jaar huren
2 0
Babayaka
Laat hem naar Bayern gaan over 2jaar.
De rest zijn kut clubs.
1 0
BrandjeXL
Goede verstandhouding met Barcelona? Bedoelen ze daarmee dat wij hun afdankertjes mochten huren:)
1 0
Babayaka
Een of ander b garnituurtje wat op papier een topper is en de praktijk niveau babagida
0 0
Joseph
Hij moet sowieso nog een jaar blijven, voor de club, maar ook voor hemzelf. Hij moet zich ook gaan meten met Europese clubs, vorig seizoen zat hij nog onder de vleugel bij Sanchez.
Eigenlijk moet Ajax proberen hem tot 2020 te houden, net als Frenkie, Donny, Dolberg en Justin. Dan kan dat echt een mooi jaar worden!
1 -1
MelleAfca
Dat onder de vleugels bij Sanchez vond ik persoonlijk wel meevallen.
Sanchez begon bizar goed, maar heeft daarna ook genoeg mindere wedstrijden gespeeld. Terwijl De Ligt juist in het seizoen groeide.
2 -1
Joseph
Oh zeker, de Ligt speelde ook een betere finale dan Sanchez, maar het gaat om de rol. Sanchez was de leider van de verdediging en degene die de rest van het team vertrouwen gaf om vol op de aanval te spelen. De Ligt was vorig jaar een wisselvallige maar sterke verdediger (wat Kluivert nu als aanvaller is), dit jaar is de Ligt constant geworden en de lijder van de verdediging, volgend jaar moet hij dat net als Sanchez in Europa laten zien. En ook dan kan het gebeuren dat Wober betere wedstrijden speelt, maar de Ligt blijft de lijder..
0 0
Ajaxbrl
100M
4 0
Redrum
Als ze 80 miljoen voor van Dijk betalen, dan is de Ligt dat zeker waard ja.
4 0
zuidzuid
Tuurlijk. Is met anderhalf jaar ervaring beter dan iemand met 3 jaar premier league ervaring.

Die rood witte bril mag ook wel eens af.
0 0
AjaciedForLive
Samenmet kluivert naar real of barca voor 320 miljoen
0 0
PJK54
en dan? goed gevulde bankrekening, natuurlijk zijn dan de bobo's blij, maar weer opnieuw opbouwen van een team dus denk ik niet dat het slim is.
1 0
AjaciedForLive
Met geld kan je bijvoorbeeld meer kennis en ervaring binnen halen het stadion kopen en investeren in de jeugd. Ajax vist veelal in de vijver waar frenkie, sana, fischer eriksen, enz in zitten jong en veelbelovend
0 0
PJK54
Kennis en ervaring hebben we al dacht ik en in de jeugd wordt al geïnvesteerd dus dat zit wel goed. Het stadion kopen zal niets meer brengen dus weggegooid geld.
1 0
Babayaka
Wat moet je met het stadion? Veld blijft bagger.
0 0
Ajax27
Kluivert zit nog lang niet aan het niveau, fysiek, volwassenheid en constant zijn in zn spel. Een speler van 18 jaar die nu al de achterhoede dirigeert... dat kun je niet vergelijken met Kluivert die geweldige acties afwisselt met matige optredens, fysiek nog niet zo ver is en lang niet zo er bovenuit steekt als de Ligt. De ligt is gemaakt voor de absolute wereldtop. Kluivert kan dit misschien bereiken, en met zn naam zal ie gemakkelijker bij een mooie club komen als menig ander. Maar de top, nee nu nog niet.
2 0
cruijff71
Ik lees hier wel vaker dat kluivert er fysiek nog niet is. Zijn kracht is juist zijn atletisch vermogen. Hij is klein maar staat wel stevig op zijn voeten. Je ziet hem regelmatig een speler die een stuk groter is aan de kant zetten. Ook conditioneel zie ik hem nooit afhaken. Dus wat zou hij fysiek moeten verbeteren?
1 0
Joseph
Dijks was ook een fysiek sterke speler, toch denk ik dat je die makkelijker aan de kant zet dan de bijna 20 cm kleinere Taglifico in een wedstrijd.
Fysiek zonder controle of kwaliteit zet je opzij, dat lukt Kluivert dus ook, die spelen namelijk in het rechter rijtje van de eredivisie.
In het linker rijtje kom je verdedigers met wat meer kwaliteit tegen, dan wordt het al moeilijker voor een aanvaller. Dan zul je aan je fysiek en aan je techniek moeten werken om er alsnog langs te komen en dat moet Kluivert dus nog doen.
En dan hebben we het over het linker rijtje van de eredivisie, driekwart van die jongens zouden verzuipen bij de nummer laatst van de PL.
1 0
joodje!
Het zou eerder nieuws zijn als ze dat niet deden.
0 0
NouridolbergNeres34
Iedere topclub zit achter mathijs aan niet zo gek ook, fantastische verdediger met zoveel potentie.

Maar hou hem lekker hier voor nog 2 jaar kan hij CL spelen doorgroeien, kampioen worden , kunnen wij Ajacieden nog van hem genieten en dan pas naar een bayern, barca, city, real gaan voor 90miljoen!
2 0
GerardAjax26
Ik hoop/denk dat de Ligt nog wel even bij Ajax blijft, maar het is wel positief dat er dit keer meerdere grote clubs geïnteresseerd zijn ipv enkel Tottenham zoals met Sanchez.
0 0
Suarez16_
Bij Sanchez waren ook meerdere topclubs in beeld.
1 0
GerardAjax26
Welke dan? Dacht dat alleen Tottenham een bod had gedaan.
0 -1
Suarez16_
Chelsea, Barcelona en Real.
0 0
Suarez16_
Wordt dit dan onze eerste uitgaande transfer van 100 miljoen?
3 -1
gras
Want daar wordt je opgewonden van?
1 -4
Suarez16_
Nee, maar zou wel immens zijn.
4 0
Turbo
Alles aan doen om nog een jaartje te behouden. Desnoods topsalaris bieden en een gelimiteerde transfersom in zn contract dat ie in de zomer van 2020 voor 30 miljoen mag vertrekken oid.
1 -5
Joseph
Waarom zouden we dat in hemelsnaam doen? Die clubs staan in 2020 in de rij om hem voor minder dan 100 miljoen over te nemen als hij zich in dit tempo blijft ontwikkelen.

Salarisverhoging moet er natuurlijk direct komen, maar gewoon omdat hij dat verdiend. Daarna moet je hem en de rest van het elftal bewust maken van de kansen die ze met deze selectie hebben. Onana, de Ligt, Wober, Taglifico, Frenkie, Donny, Eiting, Kluivert, Neres en Dolberg.. Dit is materiaal is zo veel beter dan dat van PSV in 2016, daarmee moet je minimaal de kwartfinale kunnen halen!
0 0
Web
Dat gaan ze nooit doen, een optie om hem een jaar te huren.
0 0
MelleAfca
30 miljoen is dan wel heel weinig, er van uitgaande dat je er nu misschien wel 70/80 voor kunt krijgen.
Ben normaal ook heel erg van het sportieve aspect voorop, maar dit zijn bedragen....
Je constructie is verder wel de beste optie, alleen zou ik er geen bedrag aan vastbinden, alleen vastleggen dat Ajax (moet) meewerken aan een transfer na volgend seizoen, mocht dat dan aan de orde zijn.
0 0
RaynoFischer
Alles er aan doen om hem nog te houden, contract nog een keer opwaarderen en de aanvoerdersband geven komend seizoen.
5 0
gi0vanni
Aanvoerdersband? Zou kunnen. De Ligt heeft er de kwaliteiten voor. We gaan er dan maar vanuit dat Veltman vertrekt.
3 0
MelleAfca
Wöber zei eergisteren ook al dat De Ligt nu al het woord neemt in het kleedlokaal vlak voor de wedstrijd.
1 0
Joseph
Ondanks een goed jaar, zou dat niet gek zijn. Bij Ajax heb je toch jongens nodig die het ook Europees laten zien, zeker als aanvoerder..
0 0
Raikkonen94
Gewoon de absolute hoofdprijs voor vragen. Met Schuurs en Wöber heb je volgend jaar ook best een talentvol centrum staan (hoewel natuurlijk minder dan met De Ligt).
4 0
RaynoFischer
Schuurs valt juist tegen de laatste weken, ook even de vraag of hij gelijk kan aanhaken.
5 -1
Ajaxvooraltijd
Beter dan van Dijk oid.
8 -2
f*ck010
Waarom word Barca altijd gelijk ingelicht? Ik heb het gevoel dat Ajax tot nu toe bitter weinig aan dat samenwerkingsverband heeft gehad.
4 0
Ruff Rhythim
Welk samenwerkingsverband ?
0 0
MankeNelis
Volgens mij was dat contact er omdat Overmars af en toe ging buurten.
1 0
BobHaarms86
We hebben er ook een niet al te slechte keeper van overgenomen. Wie weet welke rol het samenwerkingsverband daarbij heeft gespeeld.
2 -3
Ajax4life16
Ik kan me herinneren dat Barca totaal niet blij was met Ajax toen we Onana overnamen, dus kan me niet voorstellen dat dat met een goed samenwerkingsverband te maken had.
6 0
Michelinho
Dat was het verhaal naar buiten toe, ja. Volgens mij eentje voor de bühne.
1 0
insectenverdelg
Die was transfervrij. Heeft Barça weinig voor gedaan.
2 0
DavidFerr
Zijn contract zou over 6 maanden aflopen toen Ajax hem voor €150.000 in de winterstop had overgenomen.
1 0
gi0vanni
Juist dus ze hebben veel centjes gekregen. En dankzij de goede samenwerking mogen ze hem voor 150 mil. weer terugkopen. Over een pak weg 2 jaar. :d
2 0
Babayaka
Hehehhe
1 0
Ferd
Ook geen nadeel. Ze hebben Cillisen voor een bizar bedrag gekocht, wellicht kwam de tip voor Sánchez ook wel via Barca.
4 0
ajax4ever01
100 miljoen
1 0
behangdelul
En Tottenham zou niet in dat lijstje staan? Dan is het vast onzin :p
2 0
Stibba020
Gewoon 80 miljoen vragen.
2 0
ST
Ik dacht ook aan 80. Grootste verdedigende talent zo ongeveer van Europa.
3 0