Ajax trekt jeugdspeler Dirksen aan

sammekors, 21-02-2018 om 11:55, 14003 views, Website PEC Zwolle |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jeugdspeler Julius Dirksen maakt komende zomer de overstap naar Ajax. De verdediger van PEC Zwolle O15 zal aansluiten bij Ajax onder 16. PEC Zwolle meldt dit nieuws op zijn website.

De jonge verdediger, die onlangs zijn debuut maakte voor Oranje O15, blijft tot de zomer in Zwolle spelen. De technisch directeur van PEC, Gerard Nijkamp, vindt het jammer dat de pupil al op zo'n jonge leeftijd vertrekt. 'Door de leeftijd van Julius konden wij hem helaas nog geen contract aanbieden, waardoor hij nu voor een, weliswaar serieuze, opleidingsvergoeding naar Ajax vertrekt. De ervaring leert, dat wanneer er een club uit de top drie langskomt, het schier onmogelijk is om een talent zoals Julius te behouden.' 

Toch is Nijkamp ook trots op de transfer. 'Ondanks dat wij deze speler natuurlijk graag in Zwolle hadden gehouden, zien we het ook als een compliment voor de ontwikkeling van de voetbalacademie dat onze jongens steeds vaker in de interesse staan van (inter)nationale topclubs.' Zo werd laatst bijvoorbeeld ook bekend dat PEC-speler en oud-Ajacied Philippe Sandler aankomende zomer voor een kleine drie miljoen naar Manchester City vertrekt.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Adw
Leuk om te lezen. Komt uit de jeugd van Hoevelaken (klein dorp dichtbij Amersfoort). Heb hem alleen eigenlijk nooit zien spelen.
0 0
Boer
Slecht voorbeeld van Sandler AS. Die komt juist uit de A2 van Ajax. Nijkamp doelt vrijwel zeker op andere spelers uit de opleiding van PEC. Zoals Saymak.
0 -2
Sunstridr
Volgens Zwolle's site is hij een middenvelder.
0 0
Michelinho
Volgens TM ook, een linksbenige CM.
0 0