Wöber: 'Heb toen een slapeloze nacht gehad'

JipVR, 20-02-2018 om 17:09, 10886 views, Perform Media | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

In een uitgebreid interview met Max Wöber vertelt de Oostenrijker over zijn transfer naar Ajax en wat hij het mooiste vindt als voetballer bij de Amsterdamse club. Ook geeft hij tegenover Perform Media eerlijk toe dat hij het in het begin best lastig heeft gehad bij zijn nieuwe club. 

'Het moeilijkste aan mijn beginperiode bij Ajax vond ik om mezelf te zijn. Ik zou mezelf omschrijven als een ruimdenkend en grappig persoon. Dat is erg lastig als alles nieuw is en je niet precies weet waar je staat in een groep', steekt de verdediger van wal. 'Als je hier rondkijkt en je ziet alle prijzen, dan maakt dat mij natuurlijk trots dat ik hier speel. Het voelde onwerkelijk dat een club op dit punt in mijn carrière zo'n hoge transfersom (7,5 miljoen euro, red.) voor mij heeft betaald.'

Wöber is sindsdien erg onder de indruk en met name van de entourage rondom de Klassieker. 'Er zijn twee trainingen die fans kunnen bezoeken. De spelers genieten van dat moment en het kippenvel op ons lichaam als we de kleedkamer verlaten. Dat is het meest fantastische dat je als voetballer kunt meemaken. Ongeveer 5000 fans die met vuurwerk langs het trainingsveld staan. Als voetballer is er niets beter.'

'Ik was in Amsterdam met mijn manager, nog voor ik het contract tekende. Hij liet mij de trainingsfaciliteiten en het stadion zien, toch sloeg ik het aanbod af. Later belde Marc Overmars mij eind augustus om te zeggen dat ze me meteen wilden overnemen en alles zouden doen om me bij Ajax te krijgen. Hij gaf me één nacht om erover na te denken. Ik heb toen een slapeloze nacht gehad en mijn ouders kon ik niet bereiken. Dus toen heb ik zelf de beslissing genomen', aldus Wöber.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Lagasj
Top verdediger en ook nog slim.
Gaat later een hele goeie trainer worden.
1 0
X-RaY
Wöber is een topper en nuchter.
2 0
Ajaxtrouw
Nou nog wat minder geblesseerd....
0 0
cr_zuiden
Goeie gozer en speler. Dat er maar 2 trainingen per seizoen toegankelijk zijn voor supporters is echt schandalig. Ik ben wel eens op de Herdgang geweest en de mix van supporters en staff werkt er echt goed daar, heel gezellig en tof om te alles te kunnen zien. Dat moet bij Ajax ook gewoon gebeuren.
3 -3
3*stars*3
In vakanties zijn er ook wat openbare trainingen.
Maar over trainingen op de Herdgang, tja PSV is toch wel anders in vergelijking met Ajax en mindere mate Feyenoord.
Alles bij Ajax is gewoon nieuws en wat ze in Eindhoven doen, geloven ze wel.

Die Moussou en Driessen hadden een tijd geleden bij Kees trouwens een duidelijke uitspraak gedaan daarover.
Kwam er gewoon op neer, dat PSV niet echt leeft in NL.
4 0
Dexy
Ik denk ook dat niemand van buiten Brabant echt geïnteresseerd is in wat er dagelijks bij PSV (op trainingen e.d.) gebeurt. Bij Ajax is dit toch anders: zelfs mensen uit de randgebieden van Nederland zijn geïnteresseerd in wat er bij ons gebeurt. Die interesse leidt tot een enorme media-aandacht, mede geholpen doordat Ajax de grootste supportersshare heeft van alle clubs, waarvan ook nog eens een aanzienlijk deel buiten de regio Amsterdam woont.

Dat is nu eenmaal het lot van de grootste club van het land zijn: de continue aandacht. Zoals supporters van andere clubs zich altijd maar bezighouden met Ajax, zo doen de media dat in feite ook.
1 0
Ajacied33
Mooi toch..
0 0
Ferd
Rond die wedstrijd waren er 2 openbare trainingen. Niet in het hele seizoen. Lezen en nadenken is blijkbaar lastig.
2 0
zuidzuid
Iemand van 18 die naar zn ouders luistert ipv zn makelaar. Let je op Justin?
9 0
NouridolbergNeres34
Topper, verdiend zijn basisplekkie terug zodra hij weer helemaal fit is.
3 0
3*stars*3
Toen Ajax na vertrek van Sanchez terugging voor hem en zo'n bedrag had neergeteld, had ik er wel vertrouwen in.
Kan mij trouwens paar youtube beelden herinneren van zijn tijd bij Rapid en het was niet echt om happy van te worden maar bijna iedereen is wel onder indruk geraakt van deze gozer.
Hoop alleen dat hij nu ff pech heeft met pijntjes en niet dat hij blessuregevoelig is.
6 0
ST
Lang leve Marc Netto
4 0
DavidFerr
Het is tegenwoordig ToverMars.
3 0
DavidFerr
Zo te horen goed doorgezet door Overmars.
4 0
fc Barcelona_ke
Prima aankoop...
1 0
ajaxajaxajax
Hoop dat hij meer gaat spelen.
1 0
DavidFerr
Ik hoop dat hij fit wordt/blijft.
2 0
Web
Prima aankoop.
1 0