Reiziger: 'Staat geen grote premie op titel'

BvdPloeg, 20-02-2018 om 07:59, 7071 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Michael Reiziger zag zijn Jong Ajax maandag met 2-0 winnen van FC Oss, maar de trainer was niet eens zo heel tevreden over de uitvoering. Wel blijft zijn ploeg in de race voor de titel.

'Hun verdedigende organisatie stond heel goed en wij hadden vooral in de eerste helft moeite om daar doorheen te komen. Het tempo lag te laag en er werd niet snel genoeg van kant gewisseld. Als we dan van kant wisselen, was er geen diepte. In het laatste kwartier van de eerste helft gooi je het tempo omhoog en krijg je wel ruimte en kansen', analyseert Reiziger bij FOX Sports.

De coach looft Kostas Lamprou, Léon Bergsma en Danilho Doekhi, die in de laatste fase van de wedstrijd nog enkele gevaarlijke aanvallen van FC Oss onschadelijk maakten bij slechts een 1-0 voorsprong. 'In de counter had je het eerder af moeten maken. Als je dat niet doet, krijg je zulke situaties en dat is wel jammer. Ik ben niet tevreden qua spel, maar wel qua resultaat. We moeten er beter in worden om de wedstrijd uit te spelen.'

Reiziger spreekt tot slot uit dat hij met Jong Ajax vol voor de titel wil gaan dit seizoen. De voorsprong van de beloften bedraagt na 25 wedstrijden drie punten op NEC en zelfs al zeven punten op nummer drie Fortuna Sittard. 'Dat hebben we wel met elkaar na de winterstop afgesproken, ja', beaamt Reiziger als hem wordt gevraagd naar de titelambities. Hij sluit af met een lach: 'Nee, er staat geen grote premie op, haha.'

Reiziger kwam ook aan het woord bij Ajax TV:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
geDaante
Ga alsjeblieft weg, en neem Heitinga en Ouaali met je mee, huichelaars. 'De individuele ontwikkeling staat voorop', tuurlijk. Individuele ontwikkeling en ontwikkeling van het spel waarin het individu speelt en dat verder aangeleerd moet worden en uitgevoerd op een hoger niveau, doe je door je beste talenten op te stellen met de potentie voor Ajax 1, én die samen het beoogde combinatiespel, het centraal opbouwen, etc. in potentie het beste kunnen uitvoeren. Dus geen loper die af en toe goaltjes meepikt, en die in de opbouw totaal onzichtbaar is, waardoor de CV niet in kan spelen (en dus zijn inspeelpass niet kan oefenen) en het combinatiespel onderuit haalt. En die betere voetballer met wél potentie in de weg staat.

Dat is puur kiezen voor korte termijn teamresultaat, in plaats van het ontwikkelen van je beste technisch/creatieve talenten, en van het teamspel.

Reiziger heeft het ook wel erg vaak over zelf een winnaar zijn, en willen winnen, nu ook weer tevreden over het resultaat. Dat zou helemaal niet moeten boeien, alleen voor de spelers zelf, de trainer moet daar niet keuzes naar gaan maken.

Dit geeft alweer de teloorgang van de opleiding weer, ookal gebeuren er in sommige elftallen in de middenbouw en daaronder nog wel goede dingen, maar het is maar net wie er aan het roer staat, men doet allemaal maar wat, weer eilandjes, met allemaal eigen visietjes.

Zonder eenduidige visie van de F-jes tot en met Jong Ajax, is een opleiding nietszeggend, en kan deze nooit de beste van de wereld zijn, van Europa, of zelfs misschien Nederland.
0 -2
ajax_janneman
Ik vind het ontzettend goed dat er geen grote premie staat op het winnen van de Jupiler League titel. Jong Ajax is en blijft een opleidingsteam. Als je als trainer opeens spelers met veel minder potentie, maar wel op dat moment kwalitatief beter zijn, opstelt om de titel te winnen ben je helemaal verkeerd bezig.
1 0
geDaante
Dat is dus al het geval. Dani de Wit speelt puur om scorend vermogen, niet om beter spel, waarin alle spelers zich beter zouden ontwikkelen, te bewerkstelligen. Staat ook betere voetballers in de weg.

Teamresultaat is na vertrek Jonk alweer boven individuele ontwikkeling komen te staan.
0 -1
Rsv
De titel mag verwacht worden als er regelmatig spelers meedoen die meer dan 3 miljoen gekost hebben, oftewel meer dan de begroting van ongeveer alle Jupiler League clubs.
0 -1
MJ98
Als je Sinkgraven en Cassiera bijv. bij FC Emmen in het team zet worden ze ook geen kampioen. Het basisniveau van Jong Ajax is gewoon erg hoog geworden. Er spelen geen jongens meer als bijv. Vissie, Sanniez en de Sa.Het is gewoon erg knap hoe constant ze zijn. Ze spelen met een vrij vast team waarvan maar een paar spelers aankopen zijn.
1 0
JesusZoonVanGod
Nou ben ik wel benieuwd: wat is de premie voor het winnen van de JL?
0 0
AFCAwooz
Wat zegt dit over het niveau van de jl? Veel lijkt mij. Ik ben er echter meer en meer van overtuigd dat wat keizer vorig jaar presteerde helemaal niet zo bijzonder was. Gezien het feit dat hij kon beschikken over nouri, Frenkie, kluivert en soms tete, riedewald en Donny. Blijft met terugwerkende kracht eigenaardig dat ze op basis daarvan een trainer doorschuiven naar het eerste. De clubleiding moet toch het niveau Vd competitie in relatie tot het niveau Vd eigen selectie kunnen inschatten?
4 0
Suarez16_
Eens wat Reiziger doet is knapper. Die speelt met De Wit, Bijleveld en Mazraoui ipv Nouri, Donny en Frenkie. Ook geen De Ligt.
4 0
altijdwelwat
Bosz zijn enige kampioenschap was ook de titel in de JL.....
0 -2
Suarez16_
Dus....? Die had zich al bewezen bij vitesse, Maccabi en haracles.
2 0