De Wit: 'Titel geen armoede voor NL voetbal'

BvdPloeg, 20-02-2018 om 07:43, 5651 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dani de Wit kijkt er niet van op dat Jong Ajax bovenaan staat in de Jupiler League. De beloftenploeg van de Amsterdammers won maandag met 2-0 van FC Oss dankzij twee treffers van de middenvelder. De ploeg staat nu drie punten voor op NEC.

Voor De Wit waren het bovendien alweer doelpunt negen en tien. 'De trainer wil mij graag bij de tweede paal zien en het is mijn kracht om daar te komen. Die eerste goal is een perfecte bal van Mitchel Bakker en bij die tweede legt Matteo (Cassierra, red.) hem goed breed', blikt hij bij FOX Sports terug op zijn treffers.

De Wit noemt het 'een verlossing' dat de 2-0 viel, want ook Oss zocht nog naar een stuntje. Dat de uitploeg een zakelijke nederlaag lijdt in Amsterdam is allang geen verrassing meer. 'We staan drie punten los, dus natuurlijk doen we mee om het kampioenschap. Als je Ajax bent, moet je alles winnen. Een kampioenschap halen zou fantastisch zijn en daar gaan we vol voor. Armoede voor het Nederlandse voetbal? Dat denk ik niet. De beste wint en als wij dat zijn, dan is dat zo.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RaynoFischer
Vooral een team wat veel strijd levert met Dani voorop :p
Zonder de prestatie van dit team te kort te doen, kan je wel zeggen dat het enigzins armoede is.
Dit team heeft overduidelijk minder kwaliteiten dan vorig seizoen wat niet heel raar is destijds met Appie, Frenkie, Donny die vaak meedeed en je nig ff De Ligt erbij had de 1ste seizoenshelft
0 0
Ajaxvooraltijd
Zo'n lichting als die met Appie kom je ook maar eens in de tig jaar tegen dus zo gek is dat ook niet dat het nu minder is dan vorig seizoen. Wat veel knapper is, is dat ze als geheel wel een stuk beter presteren. De prestatie van Reiziger en dus de hand van de trainer is veel meer zichtbaar dus dit seizoen en kun je stellen dat Reiziger het stukken beter doet dan zijn voorgangers.
3 0
Ozymandias
De 2001/2002 lichting zal in de toekomst misschien ook een geweldig Jong Ajax gaan vormen. Met een mogelijk basiselftal met Reiziger; J. Timber, Van Gelderen, Musampa, Douglas; Gravenberch, Q. Timber, Taylor; Zamani, Brobbey en Hansen is dat een team met veel potentieel. Ik heb bij lichtingen die in de breedte sterk zijn met twee/drie echte toptalenten altijd wel vertrouwen dat de individuele talenten zich goed blijven ontwikkelen. Het niveau van de spelers waar een talent mee traint of in wedstrijden tegen speelt is volgens mij namelijk de belangrijkste factor in de ontwikkeling van een talent. Daarom zou ik de grootste talenten uit de bovenbouw zo veel mogelijk met de grootste talenten van Jong Ajax samen laten trainen.
0 0
BokkieBokstra
Wat me in ieder geval opvalt, wat spelen er een aantal hele grote kerels in Jong Ajax. Wat dat betreft zit het wel even goed. En ja, het is minder frivool maar zie ook goed combinatievoetbal.
2 0