Ajax 1,2 miljoen rijker door Vriendenloterij

JesseTH, 19-02-2018 om 20:41, 8472 views, Voetbal International | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Ajax heeft over het afgelopen jaar 1,2 miljoen euro ontvangen van de Vriendenloterij. De Amsterdammers staan daarmee op de tweede plaats qua inkomen, met Feyenoord vlak ervoor (1,3 miljoen) en PSV (bijna 400.000) ruim daarachter. In het totaal werd er 4,4 miljoen verdeeld over de jeugdopleidingen van de achttien Eredivisieclubs.

Bij de loterij kun je voor een zelf gekozen doel meespelen en daarbij zijn de Eredivisieclubs een keuze. Per verkocht lot gaat de helft van het aankoopbedrag naar het gekozen goede doel, waarbij het in het geval van de Nederlandse clubs dus naar de jeugdopleidingen gaat.

Het grootste gedeelte van de clubs in Nederland zagen hun inkomsten via de loterij dit jaar stijgen ten opzichte van het vorige. Het ingekomen geld wordt onder andere gebruikt voor de scholing van de jeugdspelers.

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
niquedegraaff
Betaald voetbalclubs zouden geen doel moeten zijn. Leg liever door het hele land trapveldjes van kwaliteit aan zodat kinderen in de buurt al vroeg voetballen na schooltijd. Zo kweek je talenten.
4 0
DonAdam
Alleen in achterstandswijken voetballen kinderen nog op straat. De rest van de Nederlandse jeugd speelt Fifa op de playstation. En in achterstandwijken liggen over het algemeen al een of meerdere Cruyffcourts.

De beste manier om kinderen aan het sporten te krijgen is via de wegbezuinigde LO op school. Dus daar ligt de kans.

Ik ben het ook niet met je eens dat betaald voetbalclubs geen doel zouden moeten mogen zijn, want die stoppen dat in de opleiding en de financiering van sociale maatschappijlijke projecten in de regio. Sommige clubs hebben niet eens geld voor een grasveld en/of een jeugdopleiding, laat staan dat ze sociaal maatschappelijke projecten kunnen financieren.
0 0
T.reckveugel
Eigenaar van deze en de postcodeloterij is ook verantwoordelijk voor Qurrent, niet toevallig shitsponsor van de kakkies. De heer Klap is supporter van ze, vandaar.
Bangmakerij, wat als je buurman wint, blabla. Erger is dat iedereen denkt dat het iets met de fondsenwerving tbv kanker te maken heeft, wat dus helemaal niet waar is. 3-dubbele oplichterij. Ver weg van blijven
4 0
ditisdebeslissing
Ik steun ook niks meer. ben er klaar mee kijk oxfam Novib. niemand kan mij vertellen dat er een goed doel is. zolang directeuren ervan nog in dikke auto's wegrijden.
0 0
Mart42
Ik speel niet mee met deze oplichters.
0 0
Welja
Ik zeg het al jaren: Dit geld zou gestoken moeten worden in het laten voetballen van kansarme kinderen. Niet in het opleiden van toekomstige miljonairs.

Leuk voor de kinderen die anders niet op voetbal (of sport) kunnen en wie weet heb je er op deze manier nog een talentje bij dat anders niet aan voetballen toekomt.
13 0
Mundus
Helemaal mee eens !
1 0
mistermiyagi
De ballen en geld bereiken de armen niet eens.
mensen zijn ziek, stoppen het geld in eigen zak en misbruiken en gebruiken de kinderen en volwassenen in arme gebieden.
1 0
DonAdam
Ja, ze neuken ze letterlijk en figuurlijk! (seksfarm neukwip)

Schei toch uit! Dit soort argumenten moet je nooit gebruiken omdat je niet wilt meedoen. Door misstanden mag je je nooit laten leiden als je iets goeds wilt doen voor de samenleving.

Hier in Amsterdam hebben wij een jeugdsportfonds (en cultuurfonds) voor de minder bedeelden, waarvan gretig gebruik gemaakt wordt. Daarnaast hebben deze mensen geschikking over een Stadspas, waarmee van alles gratis of voor weinig geld gedaan kan worden en liggen er plenty Cruyff Courts en andere speelpleintjes.

Wat je zou kunnen doen als je iets wilt doen en je vertrouwt al die organisaties niet, is zelf iets aanbiedingen voor kinderen met een stadspas. Wel je handjes thuis houden, he?;)
0 0
Ajax#1900
Dit is echt zwaar overdreven. Natuurlijk zijn er misstanden, maar natuurlijk bereikt het grootse gedeelte wel degelijk de mensen.
0 -2
Hziyech22
Zou het gewoon verdelen over alle amateurclubs in Amsterdam
2 0
mistermiyagi
Investeer in een amateur club met top trainers in dienst, daar willen top talenten wel trainen.
0 0
insectenverdelg
Kan je net zo goed gelijk een samenwerking met Zeeburgia aan gaan.
2 0
masterrr
Iedereen is vrij om dit te kiezen maar ik vind het nergens op slaan
8 0