Neres hoopt: 'Samen met Pereira in Ajax 1'

BVeenstra, 17-02-2018 om 09:50, 14526 views, Inside Ajax |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Ajax-aanvaller David Neres hoopt ooit bij Ajax te kunnen samenspelen met zijn landgenoot Danilo Pereira. De spits van Ajax O19 was eerder al lovend over Neres en andersom is dat niet anders. 'Ik word emotioneel als ik over hem praat. Het is een hele goeie jongen, een toffe vent', spreekt Neres bij Inside Ajax.

'Hij heeft een geweldige toekomst voor zich. We zijn altijd samen, hij is als een broer voor me. Ik probeer hem zoveel mogelijk te helpen - en dat gaat lukken - om in het eerste elftal te komen. Ik hoop dat ik tegen die tijd nog hier ben om hem te helpen', vervolgt Neres, die weet hoe belangrijk het kan zijn als er iemand in je nabije omgeving is om je te helpen. 'Het is belangrijk als er iemand is die je taal spreekt. Het zou goed zijn als ik er dan nog ben. Dan staan we in hetzelfde team.'

Neres vertelt dat de communicatie voor hem in zijn beginperiode bij Ajax het grootste struikelblok was. Inmiddels voelt hij zich helemaal thuis in Nederland. 'Mijn moeder is hier vorig jaar drie maanden geweest. Nu zijn mijn broer en zus hier. Familie is alles voor me. Als ze er zijn, dan voel ik me heel goed', aldus de Braziliaan, die weet dat hij ook af en toe alleen moet kunnen zijn. 'Maar als het even kan, zal er steeds iemand voor mij zijn. Of het effect heeft op mijn prestaties in het veld? Ik probeer het niet mee op het veld te nemen, maar als iemand van mijn familie hier is, helpt dat natuurlijk om beter te presteren.'

De aanvaller woonde lange tijd in een hotel, maar inmiddels heeft hij zijn eigen huis. Neres heeft meerdere Braziliaanse vrienden die in Nederland wonen en op die manier ontmoette hij ook ex-Ajacied Wamberto. 'Hij is een hele goede vriend. Het was heel goed om hem te ontmoeten, omdat hij lang bij Ajax heeft gespeeld. De club is nog steeds enthousiast over hem. We hebben nog steeds contact. Dan gaan we samen naar Amsterdam. Buiten de club hebben we het vooral over onze families en over hoe het gaat. Gewoon, alledaagse dingen.'

Zeven keer je inzet voor weer een openingsgoal van Kluivert

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Je kunt direct al in het interview lezen dat Neres hooguit 2 seizoenen bij Ajax zal spelen en mogelijk vertrekt hij al komende zomer. Ajax NV als springplank naar de betere Europese competities.
0 0
Red Devil
Wampie is een goede gozer die Neres goed heeft geholpen zijn weg te vinden bij Ajax en in Amsterdam.
Ik zag het interview vanmiddag. Goeie gozer die Neres.
3 0
T to the M
In dat geval lekker rustig aan doen met Pereira. ;-)
0 0
jaribombari
Wampie. Hij is net iets ouder dan mij en is volgens mij al overgrootopa.
0 -3
Mikey Stormram
Ik blijf altijd het idee hebben dat Ajax eigenlijk té weinig doet om jonge gasten van de andere kant van de wereld hier te helpen wennen. Het wordt denk ik echt onderschat hoe belangrijk dat spelers als Neres enzo zich hier thuis voelen.
4 -2
GerardAjax26
Het zal altijd wel lastig blijven voor de meeste mensen om op jonge leeftijd naar een ander continent te gaan en gelijk te presteren. Maar als ik de filmpjes van Ajax tv zie (bijv die van gisteren) heb ik het idee dat Ajax zich daar nu wel goed mee bezig houdt.
1 0
JesusZoonVanGod
Volgens mij is dat de laatste jaren juist enorm verbeterd, zeker qua begeleiding vanuit Ajax. Voor Neres werden zijn moeder en broer naar Nederland gehaald en treedt Wamberto ook actief op als begeleider met Braziliaanse achtergrond.
2 -1