Endt: 'Ten Hag afhankelijk van het resultaat'

BVeenstra, 16-02-2018 om 10:30, 8511 views, Ajax Showtime |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Voormalig teammanager David Endt ziet in Erik ten Hag een goede trainer, maar de voetbalanalist is wel van mening dat de oefenmeester voorlopig het voordeel van de twijfel krijgt door de tot nu toe goede resultaten. In de eerste vijf wedstrijden onder Ajax' nieuwe trainer werd alleen op bezoek bij FC Utrecht puntenverlies geleden.

'Alles is afhankelijk van het resultaat. Daarom is er nog niet zoveel kritiek', vertelt Endt in gesprek met Ajax Showtime. 'Afgelopen zondag (tegen FC Twente, red.) heb ik Ajax zien spelen en toen was ik eigenlijk een beetje verbijsterd door een zekere labiliteit in het spel en een gebrek aan druk zetten, waardoor er ruimtes ontstonden waar Twente van kon profiteren. Onder Bosz zat het druk zetten er heel erg in en misschien is het wel een proces en een nadeel dat Ten Hag halverwege het seizoen moest beginnen, maar ook Keizer had een agressievere speelstijl.'

Endt kijkt dan ook met zeer grote belangstelling naar de ontwikkeling van het elftal van Ten Hag. 'Ik denk dat Ten Hag een uitstekende trainer is, maar ik denk wel dat Ajax voetbaltechnisch een stapje terug heeft gedaan ten opzichte van de eerste seizoenshelft', vervolgt de analist. 'Maar misschien is dat wel nodig om er straks twee vooruit te doen.'

In het verleden was Ten Hag succesvol bij clubs als Go Ahead Eagles en FC Utrecht, maar volgens Endt komt er bij Ajax meer bij kijken. 'Ajax is een andere planeet waar je op terechtkomt. Er komt een extra moeilijkheidsfactor bij. Gelukkig zijn de resultaten nu goed, al is het wel marginaal. Zo lang het goed blijft gaan, zal er geen probleem zijn. Maar wanneer er puntenverlies komt, zal er wel enige kritiek komen. Of dat juist is of niet, daar wil ik buiten staan. Elke trainer wil zijn stempel drukken en heeft zijn ideeën, maar ik zie nog niet veel van de ideeën van Ten Hag terug in het spel van Ajax.'

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MakkinjeM
Jongens, geef die man de tijd zeg.

Voordat Ten Hag bij Ajax in de picture kwam, was iedereen lyrisch over Ten Hag als lid van de ‘nieuwe’ generatie Nederlandse trainers (waaronder ook Bosz bijvoorbeeld), die volgens iedereen ( : supporters, journalisten, kenners, belanghebbenden en andere prominenten binnen de Nederlandse voetballerij; nog géén maanden geleden gesteld), moeten gaan zorgen voor een wederopleving van het Nederlandse clubvoetbal.

Nu staat Ten Hag, welgeteld, al 5 hele wedstrijden aan de zijlijn bij Ajax. Klaarblijkelijk onder het ‘wit-rood-witte’ vergrootglas met als brandpunt onder dit glas; het kampioenschap van Ajax! (min of meer de insteek van de trainerswissel, voorafgaand aan de winterperiode).

En laten we allemaal even wel zijn; want we kijken allemaal elke week weer de volle 90 minuten van PSV met lede ogen aan, om elke keer weer tot dezelfde conclusie te komen: PSV gaat dit niet meer weggeven. Ja wel enkele punten uiteindelijk; hoogstwaarschijnlijk 3 in Eindhoven tegen ons, heel misschien ook nog 2 in Rotterdam en in het aller-allerbeste geval elders nogmaals 2 punten, er van uitgaande dat wij, Ajax, alle 11 resterende wedstrijden met hangen en wurgen gaan winnen. Dan, zélfs dan nog, weten we allemaal diep van binnen dat er op een miraculeuze wijze een herhaling van de seizoenen ‘15/16’ en ‘06/07’zal gaan plaatsvinden.

En dan heeft volgens iedereen in de journalistiek Ten Hag gefaald; niet ‘gered’ door de resultaten, maar geslachtofferd. Daar waar Erik ten Hag in feite aan het roer van een zinkend schip werd geplaatst, met de belofte mee te denken over ontwikkeling voor de lange termijn. Maar dat geld dan kennelijk alleen maar als Ajax eerst eventjes kampioen wordt.

Na 5 wedstrijden hebben ‘we’ het nu al over ‘‘gered’’, nota bene!
Heren van de journalistiek en wellicht ook binnen de club; waar zijn we in godsnaam mee bezig?
0 0
Ferd
"iedereen lyrisch"? Nou, dan heb jij niet goed opgelet vrind.
0 0
Web
Wij zijn 5 wedstrijden onderweg, ik zie nog niet veel van de ideeen van Ten Hag in het spel van Ajax terug. Het zal wel.
1 -1
zuidzuid
Los van de open deur die hij intrapt...

Je moet als Showtime toch wel erg omhoog zitten als je deze man een podium geeft.
3 -1
FissaDeGekste
Je ziet juist wél de hand van Ten Hag, alleen is het niet de hand die je verwacht te zien van een coach van Ajax. Of we kampioen worden of niet is in deze van ondergeschikt belang; als het voetbal niet snel beter word zal ten Hag na de zomer niet mogen blijven zitten. Het lukt me nauwelijks meer om met aandacht te blijven kijken naar een wedstrijd..
1 -2
Koenniiee
De man is voetbalanalist. En dan die laatste zin. Het zegt genoeg over het niveau in Nederland.
2 -1
MarkoPantelic
Ben het helemaal met je eens. Ik zie zelf, en jij waarschijnlijk ook, juist wel (veel) verschil met eerder en dat uit zich vooral in de dingen die (nog) niet goed gaan. De zonale manier van dekken, het andere drukzetten en de andere manier van opbouwen kosten nu eenmaal tijd. Dit seizoen kampioen worden is een bonus, volgend seizoen goed beginnen verplicht!
0 -1
Ferd
de man is verre van een analyst.
0 0
Koenniiee
Volgens de tekst is het een voetbalanalist.
1 0
Ferd
Maar dat is hij niet. De tekst is fout.
1 0
jarenfan
Komt hij weer die David,schaar hem onder de open deur trappers,o.a.ook Aad de Mos.
3 -3
Genant
Helaas heeft David hier gelijk.
3 -2
fanforeffer
we zijn er op achteruit gegaan, Net nu Keizer alle tegenslagen had overwonnen ,werd hij eruit gegooid voor een of andere neptaktikus die weer terug gaat naar het beton voetbal van FdB.
4 -6
BokkieBokstra
Half eens, waanzin ontslag van Keizer. Niet ten Hag maar Overmars en van der Sar moeten met kop en kont Ajax uitgeflikkterd worden. Ongeschikt.
2 -2
niquedegraaff
Het valt mij ontzettend op dat sinds ten Hag trainer is, de spelers vermoeid over het veld sjokken en zo (waarschijnlijk onbewust) de indruk wekken dat het ze niet interesseert.
4 -3
Ferd
ze trainen ook veel harder, dus dan zijn ze vermoeider.
0 0
BokkieBokstra
Dat is toch niet zo gek. Deze selectie heeft al heel erg veel voor de kiezen gekregen dit seizoen. Deze trainerswissel die ze niet zagen aankomen en waar ze het niet mee eens waren was de druppel. Maar dit had je zo al kunnen zien aankomen.
4 -1
Ajacied33
Ben er bang voor dat zondag toch weer puntverlies wordt geleden. Zou wel typisch zijn,zo 1 week voor Feyenoord -Psv
1 -1
Hagmag
Ten Hag moet de groep motiveren, de groep gras leren opvreten en wil om te winnen bij brengen en dit ook uitstralen 90 min. lang.
0 0
insectenverdelg
Geen kritiek David? Kijk je wel is op AS?
1 0
3*stars*3
Denk het niet.
1 0