'Kühn past beter bij Ajax dan bij Leipzig'

BartVeenstra, 15-02-2018 om 09:45, 17973 views, Der Kicker |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Sportdirecteur Ralf Rangnick van RB Leizpig heeft in gesprek met het Duitse medium Der Kicker tekst en uitleg gegeven over waarom de club Nicolas Kühn relatief makkelijk naar Ajax heeft laten gaan. Volgens de Duitser past de spits beter bij Ajax dan bij RB Leipzig.

'Hij is een zeer getalenteerde speler, maar wel iemand die meer past bij een ploeg die altijd in balbezit wil zijn en graag zelf wil komen', aldus Rangnick, die weet dat RB Leipzig op een andere manier voetbalt. 'Het werd gezamenlijk erkend dat zijn speelstijl niet strookt met onze spelfilosofie. Het Ajax-voetbal past beter bij hem.'

Naar verluidt ziet men bij RB Leipizg in Úmaro Embaló - nu nog Benfica - de opvolger van Kühn. Kühn zelf wacht nog op zijn debuut bij (Jong) Ajax. De aanvaller tekende in januari tot medio 2021 bij Ajax en kan niet wachten op zijn Amsterdamse avontuur. 'Ik kijk ernaar uit om voor Ajax te spelen. Ik ben technisch goed, snel en gevaarlijk.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Youri08
Daar wordt heel gestaag aan een voetbal bolwerk gebouwd, wordt niet met geld gesmeten, opleiding staat en hebben dus een reële blik/ inschatting van wat ze van en bij spelers verwachten. Prima club om mee in contact te blijven.

Ben ondertussen wel benieuwd geworden naar die jongen.
1 0
Red Devil
Laat maar zien dan.
2 0
Michelinho
Heeft zijn laatste wedstrijden in november gespeeld en zat daarna niet meer bij de wedstrijdselecties van Leipzig O19. Geen blessure volgens mij en blijkbaar nu al een maand nog niet fit genoeg bevonden. Hopelijk gaat daar snel verandering in komen, wil hem nu wel eens zien spelen.
1 0
behangdelul
Misschien een uitwisselingsprogramma voor
Spelers die bij elkaar niet in het spel passen? :p
Dijks naar RB?
1 0
trodat4030
Dus hij was een beetje de Dani de Wit van Leipzig. Misschien kunnen we daar gebruik van maken. Net zoals er bij ons types rondlopen die niet lekker in onze speelstijl passen (maar geen hele slechte spelers zijn), zullen die bij jullie ook geen zeldzaamheid zijn. Wij hebben nog Kaars, prima spits, maar wel 1 die het van z'n snelheid en z'n neus voor de goal moet hebben ipv z'n techniek en veel moeite heeft om met z'n rug naar de goal te spelen.
1 0
AFCA.
Ik kan er wel een paar opnoemen haha. Prima toch ook? Dat je als club inziet dat hij niet bij de speelstijl past en hem dan gewoon laat gaan. Zo kun je prima deals maken.
0 0
altijdwelwat
Leuk en sympathiek verhaal maar ondertussen tonen ze wel belangstelling voor Justin Kluivert. Er is geen club ter Wereld die zo makkelijk afscheid neemt van een toptalent...
2 -3
Suarez16_
Hij wilde niet verlengen. Het was gewoon nu 2 miljoen pakken of in de zomer gratis weg.
1 0
altijdwelwat
Ze hadden gewoon een optie in het contract om te verlengen tot 2020 hoor.
0 -2
Michelinho
Volgens mij was die ongeldig omdat dat niet mag op zo'n jonge leeftijd.
0 0
wolterx
Alleen was die niet eenzijdig volgensmij, aangezien je dan in zo'n situatie zou komen als PSV had. Dan had zijn jeugdcontract langere duur dan 3 jaar wat maximaal is.
1 0
Ajax27
Is ie al weg dan? Ga weg met je gejank dan.
0 -2
altijdwelwat
Heb je het tegen mij ? Welk gejank ?
0 -1
AFCA-B93
Vind dat wel getuigen van klasse van RB eigenlijk
6 0
Ajax0317
Hele enge vent die Rangnick
0 -5
VoorMokum
Vind dit juist wel een hele sympathieke manier van werken.
4 0
Intec
Waar baseer je dat op ? Deze man wordt in Duitsland gezien als hele sympathieke man.
4 0
NouridolbergNeres34
Ja ben benieuwd wanneer hij gaat spelen, nog niet fit?
1 0
Sunstridr
Zo iets had Reiziger er over, net na de wedstrijd tegen Helmond Sport.
1 0
wolterx
Fit alsin trainen sowieso wel, hijzelf hoopte laatst al keer bij selectie te zitten van Jong Ajax maar werd geen beroep op hem gedaan. Volgensmij traint hij wel gewoon alles mee inmiddels.
0 0
NouridolbergNeres34
Ok thanks.
0 0