Bijleveld door drie assists in JL-elftal vd Week

FinnDekker, 13-02-2018 om 12:24, 3705 views, Voetbal International | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Na een uitstekend optreden in de wedstrijd tegen Telstar heeft Teun Bijleveld een plekje bemachtigd in de beste elf van de Jupiler League van het afgelopen weekend. De Ajacied was met drie assists belangrijk in Velsen-Zuid. Helaas was de inbreng van Bijleveld niet genoeg voor de winst.

Bijleveld is de enige Ajacied in het elftal. Wel bevinden twee andere Ajacieden zich terug in het spelersklassement, namelijk Carel Eiting en Perr Schuurs, die het seizoen afmaakt bij Fortuna Sittard. De twee talenten delen de derde plek op de lijst. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Ik vind het een schande dat Reiziger zo vaak voor spelers als Dani de Wit en Flemming kiest ten koste van Bijleveld. Deze jongen verdient het om naast Mazraoui en Eiting een vaste plaats op het middenveld van Jong Ajax te hebben. Hij komt qua inhoudsvermogen duidelijk nog te kort maar juist daarom moet hij zo veel mogelijk spelen. Qua voetballend vermogen is hij misschien wel de beste speler die Reiziger momenteel ter beschikking heeft. In wedstrijden waarin Mazraoui en Eiting niet beschikbaar zijn zou ik Matusiwa op '6' zetten als stofzuiger achter Bijleveld en Pasquali.
5 0
altijdwelwat
Ben het met je eens dat Bijleveld meer minuten mag krijgen , maar nog liever zie ik gewoon Lang op het middenveld. Pasquali gaat het denk ik niet redden, speelt zelfs bij o19 geen basis meer , iemand die daar meer over kan vertellen?
1 -1
Suarez16_
Hij is in de winter doorgeschoven naar Jong. Dat hij niet speelde in de YL begrijpt niemand.
3 0
geDaante
Tsja, wat ik je al zei, Heitinga, Reiziger en wellicht ook Ten Hag, zijn fans van zo'n loper op de half, die in de 16 komt bij voorzetten en hoge ballen. Het boeit ze daarbij niet of het nou ten koste gaat van de opbouw of het combinatiespel, de basis van het Ajaxspel, dat eigenlijk zo goed mogelijk moet worden uitgevoerd.

Kansloze trainers dus, met het De Boer foefje. Siem de Jong is ook al teruggehaald, Dani de Wit mag meetrainen met het eerste. Van de Beek die ineens van zijn trainers meer moet gaan scoren en in de 16 komen. Zoals ik al zei is het de nieuwe visie bij Ajax. Ik vind het helemaal niks, en ik heb dan ook steeds minder de behoefte Ajax te zien spelen of te volgen, helaas.

Bijleveld heb ik altijd zien zitten, heerlijk technisch en behendig spelertje, geschikt voor de kleine ruimte, wat een vereiste zou moeten zijn voor iedere Ajaxspeler. Helaas denkt men bij Ajax daar anders over, wat onbegrijpelijk is.

Je zegt dan wel terecht dat Dave Vos alweer anders speelt, beter, maar dat betekent dus wat ik al vaker opmerkte, dat iedere trainer zijn eigen filosofietje en visietje kan toepassen, en die vrijheid krijgen. Dat betekent dat er geen eenduidige clubvisie is van de F-jes tot en met het eerste, dat men maar wat doet. En dat betekent dat je nooit de beste opleiding van de wereld kan zijn, en ook niet van Europa, en misschien zelfs niet van Nederland. Ouaali is daar verantwoordelijk voor, en faalt dus hard. Maar ja, wie niet bij Ajax.
2 -1
Ozymandias
Ik vind het heel goed dat jeugdtrainers hun eigen speelstijl (binnen de spelprincipes van de Ajax School) mogen hanteren. Het is voor talenten goed dat ze verschillende speelstijlen binnen de Ajax School leren. De gedachte dat alle jeugdelftallen met dezelfde speelstijl moeten spelen zodat ze aan één speelstijl gewend zijn wanneer ze in het eerste komen vind ik onzinnig.

Elke hoofdtrainer hanteert namelijk zijn eigen speelstijl (binnen de spelprincipes van de Ajax School) en de eigen jeugd moet op een manier worden opgeleid waarin ze leren hoe ze zich aan een nieuwe speelstijl moeten aanpassen. Daarbij moet een hoofdtrainer ook tijdens een wedstrijd de speelstijl kunnen aanpassen.

De spelprincipes van de Ajax School zijn heilig maar trainers moeten de vrijheid krijgen om een speelstijl te hanteren die een eigen draai aan die spelprincipes geeft. Bijvoorbeeld, Ajax moet vanuit het centrum opbouwen (dat is een spelprincipe) maar er zijn vele verschillende manieren waarop er vanuit het centrum kan worden opgebouwd. Zo hanteren Guardiola (en Ten Hag) de 'winkelhaak' methode van opbouwen maar hadden Bosz en Keizer beide een andere manier van opbouwen door het centrum.

Een ander voorbeeld is de manier van drukzetten, Ajax moet zo veel mogelijk op de helft van de tegenstander drukzetten (dat is een spelprincipe) maar drukzetten kan op vele verschillende manieren gebeuren (dat is onderdeel van de speelstijl van een bepaalde trainer). Als de jeugdtrainers van Ajax maar één manier van opbouwen en één manier van drukzetten hanteren dan krijgen de doorgestroomde talenten het moeilijker om tactische aanpassingen van een hoofdtrainer door te voeren.

Alleen moeten in de jeugdopleiding wel altijd de spelers met het meeste voetballende vermogen in de basis staan en dat is momenteel niet het geval.

P.S. Je Bosz te noemen, die speelde ook met Klaassen in zo'n rol. Vd Beek wordt onder Ten Hag veel meer bij de opbouw betrokken dan Klaassen onder Bosz.
4 0