Kluivert: 'Ga Nouri zeker bezoeken'

sammekors, 13-02-2018 om 08:30, 15974 views, Helden | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Justin Kluivert heeft het nog steeds zwaar als hij aan Abdelhak Nouri denkt. Nouri zakte afgelopen zomer tijdens een oefenwedstrijd ineen en liep blijvende hersenschade op. Kluivert vertelt in een interview met Helden hoe hij daarmee omgaat.

'Ik kan me lastig uiten na moeilijke situaties', legt Kluivert uit. 'Er is me wel een mental coach aangeboden, maar ik heb daar geen behoefte aan. Ik praat liever met mijn broers, mijn neven en twee beste vrienden. Zij waren er voor me. En mijn ouders ook.' De jonge Amsterdammer sprak ook veel met teamgenoten, maar dat was toch anders. 'Met Donny van de Beek en Frenkie de Jong kon ik erover praten, maar zij zaten er natuurlijk ook mee, echt helpen konden we elkaar niet.'

Kluivert heeft Nouri nog niet opgezocht sinds zijn ongeval, vooral om zichzelf te beschermen.'Ik ga Appie zeker bezoeken, maar pas als ik er klaar voor ben. Nu vind ik dat nog te moeilijk, ben bang dat ik dan weer in een neerwaartse spiraal terechtkom.' 

De situatie rondom Nouri heeft ervoor gezorgd dat Kluivert ook anders over zijn eigen leven is gaan denken. Hij is dankbaarder geworden, maar ook gretiger. 'De voetbalwereld is leuk, maar ook hard. Ik ben gaan beseffen dat ik elke kans moet aangrijpen, het is niet zo dat ik die eindeloos krijg. In de jeugd misschien nog wel, nu is het erop of eronder.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kibbahimovic
Ik heb een beetje het idee dat Kluivert maar vanalles lult om interessant te lijken. Als het je echt iets doet, dan bezoek je die jongen gewoon. Iedere interview is er een teveel lijkt het soms.
4 -5
gdwa
Nu bezoeken voor het te laat is!!!!
0 -2
Jajijdaar
Ik ben heel erg benieuwd wat Nouri's toestand nu is...
5 0
Robinjo1988
Ik vrees weinig verbetering anders zou dat wel bekend gemaakt worden.
2 0
ricardov2
Ja dat ben ik ook.. Ligt hij nog in coma? Jammer dat er nog niks gemeld is.
1 0
Michelinho
Niet meer in coma, maar een verlaagde staat van bewustzijn.
1 0
Hwb
Zo jammer dat spelers, zeker jonge spelers, zo weinig gebruik maken van een mental coach oid. Zeker na zo'n gebeurtenis, zou ik kijken of ik als Ajax niet zo iemand aan de staf zou kunnen toevoegen, als een soort vertrouwenspersoon. Beetje de rol van David Endt vroeger.
1 0
Labrador
Het zou toch mooi zijn als we de titel pakken en de hele selectie de schaal naar Nouri zou komen brengen
1 0
amthree
Zou mooi zijn maar zo als ze nu spelen vechten ze er ook niet voor.
2 0
Ajax27
Iedereen verwerkt het op zn eigen manier en zo ook Kluivert. Dat ie er bewust voor kiest om niet te gaan omdat hij er niet klaar voor is om hem zo te zien kun je alleen maar respecteren. Sterkte!
8 0
Matzet
Ik maak door mijn werk helaas veel te vaak mee dat jonge jongens en meiden mee die komen te overlijden. Het machteloze gevoel van vrienden en familie kan ik me heel goed voorstellen en dat raakt je. Ik heb ervaren dat het enige wat je kan doen is je steun betuigen en gewoon naast diegene zitten en met elkaar het verlies verwerken.
Wat Justin doet vind ik totaal respectloos en stuitend arrogant. Wel in de media verkondigen hoe moeilijk je het er mee hebt, maar niet je vriend en familie bezoeken, het enige wat je kan doen als naaste. Hij is mans genoeg om te lullen over Barca en Real en vind zichzelf een fantastische voetballer, maar niet om je vriend te bezoeken. Het draait bij hem alleen maar om de ego Justin en nergens anders om. Bah.
1 -8
Ajax27
Wat ben jij een zielig mannetje zeg... echt. Dat iemand op Kluivert z'n leeftijd mentaal met dit soort situaties minder goed hiermee om kan gaan en daarom bepaalde keuzes maakt kun je alleen maar respecteren. Iemand als Kluivert zal ook een compleet andere band hebben met Nouri dan bijvoorbeeld een vd Beek die al zn complete jeugd met 'm samenspeelt of Ziyech die hem zag als zijn protegé. Je hoort ook niemand anders in het team hierover... wil jij zeggen dat als van de complete selectie maar een paar boys wekelijks even langs gaan, dat die andere boys dan maar respectloos zijn? Dat je hier zoveel dingen erbij gaat halen zegt meer over jou dan over Kluivert.
0 0
godenzoon92
Zelden zo'n bagger argument gelezen.
0 0
Bjorn
Ik denk dat mensen dit vooral allemaal op hun eigen manier moeten verwerken. Dat moet je respecteren.
0 0
Matzet
Uiteraard respecteer ik dat mensen het op hun eigen manier verwerken. Ik snap ook dat jij het met me oneens bent en dat mag ook. Voor mij is het een optelsom van Justins gedragingen. Hij heeft Appie nog niet opgezocht. Hij wijst een mental coach af, moeizame contractonderhandelingen met Ajax, praten over transfers naar een topclub, wijsneusje uithangen tijdens interviews.

Tuurlijk is het een jonge knul die nog veel levenservaring moet opdoen en dingen met vallen en opstaan moet leren. Ik heb echter al ruim 15 jaar ervaring met omgang met traumatische situaties waarbij jongeren betrokken zijn en meen daardoor redelijk in te kunnen schatten wat voor instelling Justin in dezen heeft. Mijn inschatting is dat dit niet alleen jeugdigheid en onervarenheid is, maar dat hij van nature alleen zichzelf centraal stelt. Nogmaals, ik heb niet de absolute wijsheid in pacht en je mag het ook zeker met mij oneens zijn, maar dit is hoe ik er in sta.
0 -1
Maxwell_5
Sorry ik ben het echt absoluut niet met jou eens. Iedereen verwerkt verlies op zijn eigen manier. Ik weet niet wat voor werk je doet, maar het lijkt mij dat je dat dan juist zou moeten weten. Zo zijn er ook vele manieren om steun te betuigen. Bovendien zegt hij nergens dat hij geen contact heeft gezocht met zijn familie, maar dat hij een bezoek aan Nouri zelf nog niet kan handelen. Ik zie daar echt helemaal niks verkeerds in.

Daarnaast als hij Nouri en Barca of Real Madrid in een zin benoemt. Kan ik zelfs dáár begrip voor opbrengen. Als je als jochie hiermee geconfronteerd wordt en je opeens nog bewuster wordt van het voorrecht dat je een bepaald talent bezit en dat het van de een op andere dag over kan zijn. Dan kan ik ergens wel de voorstelling maken dat zo een jongen denkt: als ik ooit de kans krijg dan pak ik hem met beiden handen aan. Dat vind ik dan geen arrogantie, maar eerder een reactie van een jongen die duidelijk hetgeen gebeurd is met zijn vriend projecteert op zichzelf. In dat opzicht vind ik het des te jammer om te lezen dat hij een mental coach heeft afgewezen.
4 0
RaynoFischer
Nah ik vind ook dat hij ff met beide benen op de grond moet komen, maar vind dat je er hiermee wel in doorslaat ...
Zijn 2 hele verschillende dingen, dat hij ondanks zijn grote mond dit nog te moeilijk vind kan toch.
En misschien heeft hij wel familie van Appie gesproken, weet jij veel.

Sommige mensen kunnen de confrontatie beter/sneller aan dan anderen en jij hebt er dus al ervaring mee vanwege je werk.
4 -1
Matzet
Dat Justin het heel moeilijk vind om te gaan snap ik. Het machteloze gevoel dat je niet meer kan betekenen dan alleen er zijn is vreselijk. Maar Justin vergeet 1 belangrijk ding. Die moeite kennen de familie en vrienden van Appie ook en worden daar ook elke dag mee geconfronteerd. Juist door te gaan deel je dat gevoel, toon je je betrokkenheid en krijg je (zeker van Appies ontzettend lieve familie) de hulp om met deze situatie om te gaan.

Bij Justin draait het om Justin. Wel in de media zeggen 'kijk mij het eens moeilijk hebben', maar daden blijven achterwege en dat vind ik respectloos.
1 -3
Michelinho
Ik vind jou nogal respectloos om dit onderwerp aan te grijpen om Justin, zogenaamd door je professionele inzicht, af te zeiken. WTF hebben zijn contractonderhandelingen ermee te maken, zijn toekomstdromen of zijn branie voor de camera? De grootste monden hebben vaak de meest tere zieltjes. Als je een beetje opgelet had liep hij bij de steunactie in Geuzenveld met tranen in zijn ogen en jij hebt het over zijn te grote ego en bemoeit je met ZIJN verwerkingsproces? Manmanman, wat een stakker ben je dan.
0 0
3*stars*3
In de media zeggen; 'kijk mij het eens moeilijk hebben'?

Volgens mij beantwoord Justin gewoon een vraag en zoals Rayno net zei, sommige mensen kunnen de confrontatie beter/sneller aan.
Misschien zag hij hoe andere spelers eraan toe waren na bezoekje aan Nouri?

Toen selectie naar huis van familie Nouri ging, liep Justin er jankend naartoe.
Zoiets heeft gewoon een enorme impact en zeker bij mensen die dichtbij stonden/staan.

Zelfs veel fans hebben er nog moeite mee en persoonlijk kan ik zelfs niet meer naar die geweldige compilaties van hem kijken.
2 0
AFCA-B93
Betekent wel dat Justin nog een enorme klap gaat krijgen door Appie voor het eerst zo te gaan zien..sterkte daarmee alvast Justin
5 0
Ajaxsied4ever
❌❌❌34 4ever ❤️❤️❤️
4 0
Mart42
X STAY
X STRONG
X APPIE
4 0