Ten Hag: 'Ploeg bleef rustig en onverstoorbaar'

ArthurV, 12-02-2018 om 19:50, 6844 views, Ajax TV | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Erik ten Hag heeft een dag na de wedstrijd tegen FC Twente met Ajax TV uitgebreid teruggeblikt op het met 2-1 gewonnen duel. De oefenmeester geeft aan een uitstekende eerste helft te hebben gezien, maar een tweede bedrijf die een stuk minder was. Ten Hag looft het karakter wat zijn ploeg getoond heeft, maar verwijt alleen dat zijn spelers in de beginfase niet vaker hebben gescoord.

De eerste twintig minuten zag Ten Hag het Ajax wat hij graag wilde zien. 'Met heel veel variatie aan kansen en een mooi doelpunt. Het enige jammere is dat het maar bij één doelpunt bleef, want zo hield je Twente in leven.'

Gedurende de tweede helft wist Twente de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Ondanks dat is Ten Hag tevreden met de manier waarop zijn ploeg in omgegaan met deze tegenslag. 'De ploeg bleef heel rustig en onverstoorbaar en boog het alsnog om in een dik verdiende overwinning.'

Vervolgens gaat de oefenmeester uitgebreid in op de vraag waarom Rasmus Kristensen gedurende de tweede helft binnen de lijnen kwam, waardoor een aantal spelers doorschoof van positie. 'We zagen dat er meer ruimte aan de rechterkant kwam te liggen. Daarom hebben we besloten om Kristensen met zijn opbouwende en aanvallende kwaliteiten in de ploeg te brengen. Vervolgens kon Hakim Ziyech tussen de linies voetballen en ruimte maken voor Kristensen, waardoor er veel twijfel bij Twente ontstond.'

Volgens de oefenmeester had zijn wissel uiteindelijk het beoogde effect. 'Ja, want de penalty viel uiteindelijk door een kantwissel van Ziyech.' Tot slot is Ten Hag lovend over de arbeid die door Klaas-Jan Huntelaar werd geleverd en is hij erg blij met het feit dat Ajax nu vier topscorers heeft, met ieder negen doelpunten. 'Dat betekent dat we heel variabel aanvallen en niet afhankelijk zijn van één doelpuntenmaker, wat een prettige wetenschap is.'

Kortingen tot wel vijftig procent in de online webshop van Ajax!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rudolph J
Ten Hag, een man van woorden; ondertussen voegt hij niets toe. #KKH
0 0
Babangida83
Wat smacht ik naar een trainer die gewoon zegt dat het slecht was als het slecht was en goed was als het goed was. Je kunt die toch niet naar je publiek verkopen... Bovendien verval je zo weer een excuses. Een was een fantastische eerste helft, we hadden alleen de trekker over moeten halen...Dus denken de spelers nu dat ze alles goed deden, terwijl het leermoment nu juist zat in het feit dat je na de 1-0 door moet gaan. En dat Ten Hag De Ligt niet zo ver achteruit moet laten rennen bij balverlies. Zo houd je de druk niet vol, want onmogelijk. Nogal logisch dat Ajax gelijk wat rustiger aan deed.
Een fantastische eerste helft...Er zijn er gerust een paar die dat nu gaan geloven ook nog :-)

Voor de duidelijkheid, hier zeg ik niet mee dat Ten Hag ontslagen moet worden.
0 0
Aspers73
Man man....het was gewoon vreselijk slecht. Dan kun je nog allerlei randzaakjes erbij halen en zeggen dat het om de punten gaat, maar dan begrijp je werkelijk niet waarom je trainer bij Ajax bent. Ook het aanpassen aan tegenstanders, FFS! Tegen Twente pas je niet aan, die vernietig je! Uit tegen Barcelona of City zou ik misschien wat aanpassen, verder moet Ajax altijd van eigen kracht uitgaan. In de 40 jaar dat ik nu Ajax fan ben, ben ik nog nooit echt tegen de komst van een trainer geweest (nou ja....Aad de Mos was ik nooit zo een fan van en Hans Westerhof had ik ook mijn bedenkingen bij), maar bij Ten Hag ben ik dat wel. Omdat ik het gevoel heb dat het niet klopt.
2 0
Pierre Heno
Sorry Erik, was inderdaad een goeie pot van Ajax. Had het gisteren even niet door in het stadion. Bedankt voor de informatie. Nog maar 7 puntjes man en dan is het alsnog 'Kat in Bakkie'.
5 -1
DeGodenzonen020
Zijn optimisme is lovenswaardig. Hij noemt goede punten. Hopelijk krijgt dat ook in zn ploeg. Een sfeer van dit gaan we regelen!
2 -2
AFCAsphere
Van zijn optimisme kunnen behoorlijk wat mensen op AS wat van leren.
2 -4
Ajaxtrouw
Zo kun je het ook zien of hij probeert vooral zichzelf te overtuigen...
0 -2
AFCAsphere
Ik denk dat de spelers echt wel in zijn manier van werken geloven. Het zal even duren voordat het als een geoliede machine gaat lopen, maar ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat komen.

Dat wij als Ajacieden ongeduldig zijn kan ik begrijpen, want we hebben al vier jaar niets gewonnen, maar daar kan Ten Hag niets aan doen. Als hij dit seizoen al kampioen word, dan is het ontzettend knap.

Hij stippelt nu een nieuwe route voor deze selectie uit, dus dan hoort hij ook de tijd te krijgen.
1 -1
grannig mokum1
PRECIES EN ZO IS DAT...
0 0
CruyffFootball
Edje Edje Edje..

Als hij gewoon in Juni de kant van Overmars had gekozen hadden we Bosz nu nog gehad, was Keizer niet beschadigd geweest en zaten we niet opgescheept met deze goochelaar uit het Oosten.
8 0
fanforeffer
Omdat Overmars zijn zin niet kreeg ,kocht hij ook geen lb,Nico had ook deze zomer kunnen komen, maar hij ging Bergkamp tegenwerken. Nu heeft Overmars zijn zin ,zijn er 2 backs bijgekomen een andere trainer. En het Resultaat ; heel veel geld uitgegeven en slecht voetbal.
3 -3
Pierre Heno
ik noem dit geen voetbal maar eerder blaasvoetbal voor astmapatiënten. Comedy Capers NV Ajax.
1 -1
Robinjo1988
Door die wissel viel de 1-1 man! Trainers geven toch nooit toe dat ze een fout gemaakt hebben maar het was gewoon een slechte wissel.
10 -2
Ajax412
Dat doelpunt viel door het fout inschatten en slecht timen van een hoge bal door Veltman, waarna hij op kracht een duel verloor. Die twee dingen hebben vrij weinig te maken met je positie op het veld, aan de zijkant is dat alleen wat minder gevaarlijk. Het had echt vrij weinig met slecht positie kiezen te maken.
4 -6
ARUCAMBA
het is al jaren zo dat ajax 20 minuten per wedstrijd goed voetbalt en daarvoor of daarna de tegenpartij in de wedstrijd houdt, volgens mij hebben ze ten hag aangenomen om dat nu juist te veranderen, de tegenpartij niet te lang in een goede afloop te laten geloven, toen nu toe lijkt het erop dat ten hag hiervan niet op de hoogte is
1 -1
Dirkteur
Hoe dan uitstekende 1e helft?? Oh wacht, herstel, 20 minuten... Ook dat is onzin, het waren er 10 (max 15) .
Bijzonder hoe nagenoeg iedere journalist het nog overneemt als een voldongen feit ook.
2 0
Jajijdaar
Ten eerste: Supporter zijn echt te triest voor woorden als ze vinden dat Ten Hag nu al ontslagen moet worden. Geef die man toch eens minimaal een half jaar of een jaar de tijd. Het spel kan je niet eens in paar weken veranderen. Guardiola heeft hier ook een jaar de tijd voor moeten hebben bij Man City.

Ten tweede: Mensen die al klagen over Kristensen? What the fuck zijn jullie voor azijnzeikers. Die jongen komt net uit Denemarken. Heeft het moeten doen met 1 wedstrijdje en een invalbeurt. Hoe kan je in godsnaam op basis van 2 wedstrijdjes iemand afzeiken?
5 -6
AFCAsphere
Ik denk dat ik ook maar wat vaker andere Ajax forums moet gaan bezoeken, want die negativiteit, het level van cynisme en de mate waarin mensen zonder na te denken wat op deze site smijten komt me langzamerhand de keel uit zetten.
0 0
Bensco
Supporters die roepen om ontslag van een trainer na een paar weken snappen ef zo sowieso geen hol van. Elke trainer heeft de tijd nodig om zijn stempel op het spel of de club te drukken. Keizer zijn krediet was mu eenmaal op na nog een uitschakeling. Ten Hag is de hele zooi aan het omgooien en de organisatie om het elftal heen ook aan het proffesionaleren. Spelers moeten al langer trainen, ze moeten meer tijd besteden op de club ipv voor de lunch al thuis te zitten en de staf moet proffesioneler gaan werken. Het kost nu eenmaal even de tijd voordat het balletje gaat rollen zoals het moet gaat rollen maar zodra dat gebeurt zullen wij onszelf kunnen onderscheiden van de rest van Nederland die nog achterlopen in hun ontwikkeling.
5 -3
Babangida83
Ontslag Keizer wat ook gewoon onzin. Zo lang er progressie is en de spelersgroep gelooft erin, zie ik geen reden voor ontslag. Het spel was ook gewoon heerlijk om te zien en we liepen weer punten in.

Het aanstellen van Keizer was dan weer niet zo'n goed idee, want hij moest nog een hoop fouten maken voordat hij het leerde. Opzich prima, maar voor het eerste van Ajax liever niet, want voor dat je het weet loop je achter de feiten aan. Als hij dan op een gegeven moment heel veel heeft geleerd van z'n fouten en verder alles vrijwel koek en ei lijkt, dan heeft het geen zin meer om hem te gaan ontslaan. Dan heb je net je beoogde trainer. Een half jaar te laat, maar daar heb je zelf voor gekozen. De eerste helft tegen Twente uit was echt indrukwekkend goed. Toen zag je dat Ajax de concentratie verloor. Dat was de volgende stap die Keizer moest zetten. Allemaal logisch.
0 0
KlasseLasse
4 topscoorders waren er al voor de winterstop
1 0
Bocarra
Jezus, wat lopen hier toch een flink aantal randdebielen rond. Op naar 4 trainers in 1 1,5 jaar. Daar gaat Ajax vast nog veel beter van voetballen.
5 -6
fanforeffer
gaat wel gebeuren ;wanbeleid. Ten Hag gaat er niks van bakken.Taktische onbenul.
2 -2
AFCAsphere
Oké. 'fanforeffer' noemt EtH een tactisch onbenul, dus dan zal het wel waar zijn, toch?

Hij heeft er ongetwijfeld meer verstand van dan jij.
0 0
31xAjax
Als je toch zulke teksten uitbraakt na zo'n wanvertoning, dan ben je of een zeer getalenteerd comedian of rijp voor een sanatorium.....

Deze man moet weg en wel onmiddellijk.....
8 -4
AFCAsphere
Wederom bedankt voor je ontzettend kortzichtige en opportunistische bijdrage.

Iedereen moet altijd maar meteen oprotten volgens jou, wanneer het even niet loopt.
0 0
31xAjax
Onzin, ik heb nog nooit om het ontslag van een trainer gevraagd, maar iemand die er in 4 weken in slaagt om van een redelijk draaiend elftal een volledig happerend team te maken dat enorm slecht voetbal speelt, niet wisselt aks dat nodig is, of 1 wissel doorvoert waardoor er 4 man op een andere positie komen te spelen en het vervolgens nog slechter gaat en dan vervolgens zegt dat hij progressie ziet terwijl er in 5 wedstrijden 1 mager zesje is gescoord, is bij Ajax gewoon niet op zijn plaats.

Daar is niets kortzichtig of opportunistisch aan....
1 -1
AFCAsphere
Een redelijk draaiend elftal? Haha, je vergeet even voor het gemak dat Ajax op de wedstrijden tegen PSV en AZ na totaal niet draaide. Je probeert de periode onder Keizer er nu te beter uit te laten zien dan het daadwerkelijk was.

We werden voor het eerst sinds de jaren '60 uitgeschakeld in Europees verband en begonnen met een verlies aan de nationale competitie. Vervolgens verliezen we thuis inspiratieloos van Vitesse en Utrecht. Veel wedstrijden onder Keizer waren ontzettend saai om naar te kijken, wat ook hier te lezen was op AS. Wekelijks geklaag over zijn wisselbeleid. Het duurde ontzettend lang tot hij zijn ideale opstelling had gevonden en zelfs toen speelde hij twee keer gelijk tegen degradatiekandidaat Twente. We hadden dit jaar de beker moeten winnen, aangezien we geen Europese wedstrijden hadden, maar zelfs Twente bleek al een groot obstakel...

Overigens spelen we helemaal niet zo slecht onder Ten Hag. Wij hebben genoeg goede periodes in deze vijf wedstrijden gezien, maar alleen het slechte word genoemd. Je kan niet verwachten dat ze in de eerste vijf wedstrijden oogstrelend voetbal op de mat leggen onder een nieuwe trainer met een hele andere spelopvatting dan de vorige trainer. Dus in dat opzicht ben je weldegelijk kortzichtig.
0 0
Lazell
Nou, nou, nou. Ene Bosz benadrukte altijd de positieve kanten bij een slecht optreden en de negatieve kanten bij een goed. Die begon ook kut. Wat hij daadwerkelijk er van vindt en waar ze aan werken is slimmer om binnenskamers te houden. Geef hem eens wat tijd.
4 -2
@Maar7en
Zeg eerlijk dat de eerste 20 minuten eht wel goed waren en de wedstrijd eigenlijk al gelioen had moeten zijn. Helaas ontbreekt het aan rust voor de goal om toe te slaan. Snap best dat na zoveel gemiste kansen de moed even in de schoenen zakt. Het zijn geen robots.
Dat Kristensen voor Neres vreemd lijkt snap ik. Alleen zat Neres niet lekker in de wedstrijd en je moet wat. Gelukkig zijn de drie punten toch nog binnen gesleept en zijn we een ervaring rijker.
1 -1
fanforeffer
Dat is het probleem ,de ploeg blijft ongeïnspireerd en ongemotiveerd slecht voetbal spelen,Ten Hag noemt dat rustig en onverstoorbaar. Het is gewoon bar slecht.
8 0
3*stars*3
Ik zag vooral veel paniek, na balverlies en lijkt alsof de jongens niet vrij zijn in hun kop.
In slotfase zat ik gister ook in spaning want het zou toch niet fout gaan!?
Zegt eigenlijk genoeg want zo'n gehavend Twente moet je vernederen.
6 0
gi0vanni
Laten we hopen dat hij met de linies korter op elkaar gaat spelen en dat we Wober en de Ligt in het centrum krijgen. En dan lekker met zijn alle druk zetten.

4 0
Mark03
Neres naar de kant halen was gewoon een hele vreemde beslissing.

En als Ten Hag dit rustig en onverstoorbaar vindt wil ik niet weten hoe ze spelen als het naar zijn mening slecht is.
8 -1
ajax4ever01
Neres wisselen was fout ja dan had hij beter Veltman kunnen wisselen
6 -1
Michelinho
Hij bewierookt Kristensen behoorlijk om zijn opbouwende en aanvallende kwaliteiten en ook steeds omdat hij zo dynamisch zou zijn. Ik heb er nog niet veel van gezien, hopelijk moet hij nog op stoom raken.
7 0
3*stars*3
Ik maakte mij eigenlijk zorgen toen hij tijdens interview met AjaxTV zei, 'zonder bal ben ik beter'.

Kan maar bij Ajax kom je toch in problemen want er is niet altijd veel ruimte en zeker niet in thuisduels.
Hij moet verdedigend ook nog stappen maken en dat gaf hij ook zelf aan.

Benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen en of het echt Ajax materiaal is.
5 0
afcas
nouja, kijk naar de assists van tagliafico. die loopt ook niet 3 man voorbij om vervolgens de voorzet te geven. hij komt op zonder bal en net voordat hij buitenspel staat moet de bal gegeven worden en als die bal dan goed is is de tegenstander kansloos en heeft de back de tijd om te zien waar hij de bal moet leggen. als de backs op die manier gebruikt worden is een back die beter is zonder bal uitstekend te gebruiken.
1 0
Bensco
“Zonder bal ben ik beter” is sowieso vaag bij een club die altijd aan de bal probeert te zijn.
2 0
Michelinho
Voor 5,5 miljoen mag je van een verdedigende aankoop, ook al is hij slechts 20, wel wat verwachten, maar als hij inderdaad de kwaliteiten heeft die hem toegedicht worden, hij een beetje leervermogen heeft en zich aan het niveau weet aan te passen mag dat geen probleem zijn.
1 0
DavidFerr
Tegen Roda was hij wel meerdere keren goed opgekomen en had ook een goede voorzet.
2 0
Michelinho
Een paar strakke voorzetten, maar ze waren best wel hard en een subtiele hoge naar de tweede paal. Maar ik ga er verder nog lang geen conclusies aan verbinden, het houdt wmb alleen nog niet over.
2 -2
gi0vanni
Daar gaan we wel vanuit, dit jaar niet gehaald als basisspeler dus hij krijgt in de tweede seizoens helft en in de voorbereiding op het nieuwe seizoen de tijd om aan Ajax te wennen. Het kan natuurlijk beter maar een speler te snel afschrijven gaan we maar niet doen. Indien Veltman vertrekt hoop ik nog op een rechtsback back up.
0 0
Michelinho
Prima om hem speeltijd te gunnen in anticipatie op volgend seizoen. Wel opmerkelijk dat hij hem tot twee keer toe inbrengt op momenten dat er geen ruime voorsprong is. Blijkbaar heeft hij werkelijk veel vertrouwen in hem.
0 0