Van de Beek: 'Dat gaf een extra motivatie'

SJvanveen, 11-02-2018 om 16:02, 4979 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Donny van de Beek haalde zondagmiddag extra motivatie uit het feit dat FC Twente eerder dit seizoen punten afsnoepte van Ajax. Zondagmiddag ging het allerminst makkelijk, maar Ajax won in eigen huis wel van de club uit Enschede (2-1).

Na de wedstrijd tekende de middenvelder zijn verhaal in gesprek met Ajax.nl op. Ajax ging overtuigend van start, maar verzuimde vaker te scoren dan één keer. Onder meer Van de Beek miste in zeer kansrijke positie. 'Ik kreeg twee kansen en een had zeker moeten zitten. Daarna kregen we het heel moeilijk. Dat ging bij ons tussen de oren zitten en zij kregen hoop. Gelukkig wonnen we wel.' 

Dat Ajax de overwinning over de streep trok hadden de Amsterdammers te danken aan een sterk staaltje veerkracht en werklust. 'We móésten drie punten pakken', stelde Van de Beek. 'Dat was het allerbelangrijkste. Ik dacht ook aan dat we al twee keer tegen ze hadden gespeeld en ze beide keren punten van ons hadden afgesnoept. Dat gaf een extra motivatie.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
bojansuarez
Zoals wel zo vaker, 1 helft goed en de andere ondermaats. Wel heb ik genoten van de 1e helt, waarin we een hoog niveau haalde. Wat speelden de Ligt en Ziyech goed
2 -1
NouriVandeBeek
In het begin was Donny de motor, daarna zakt hij ook weg zoals iedereen eigenlijk. Alleen De Ligt niet.
1 0
MickS
Voor de rust had het al 3-0 minimaal moeten staan, maar die bal ging er maar niet in. Voorafgaand aan de wedstrijd zeiden we dat we ook minimaal met 3-0 zouden moeten winnen, tegen dit Twente met 6 basisspelers missend en coach op de tribune.
Er waren schitterende speelmomenten, afgewisseld met bloedsaaie minuten waar twente alle ruimte kreeg. Onvoorstelbaar. Het toppunt van armoede vonden we op de tribune dat wij, Ajax, in blessuretijd nog een verdedigende wissel inbrachten (wober voor vdBeek) om tijd te rekken en de 2-1 over de streep te trekken. Bizar.
1 0
EVH
Had in begin van de wedstrijd moeten scoren.
Daarna onzichtbaar.
0 0
Dazoo
Die kop op die foto! DONNY!!! HELD!
1 0
FlyingDutchMan
Hehe, ze worden voor minder opgesloten ;)
0 0
Turbo
Speelde weer verstoppertje. En alles op safe. Dat een Ajax-trainer dit wel prima vindt is ook veelzeggend.
3 -6
geDaante
Heeft met de trainer te maken, zo speelde Donny niet onder Bosz, Keizer en Jonk.
3 -2
DavidFerr
Onder Keizer kreeg hij al de opdracht om meer te scoren en begon hij op een gegeven moment ook al zo te spelen.
0 0
EVH
Mis jij Peter Bosz ook zo.
Ik wel in elk geval.

Bosz niet tot het uiterste steunen is 1 van de grootste blunders uit de geschiedenis van AJAX.
3 -1
geDaante
Dat staat op 3, Jonk niet steunen staat op 2, en Cruijff niet steunen fier op 1.

Face it, oud-Ajacieden geven vooral om hun eigenbelang en ego, de leden willen alleen interessant doen met Ajax en erbij horen, en supporters willen puur resultaat zien, als dat er is, boeit het spel ze helemaal niks (zie de De Boer jaren onder meer).

Kortom, niemand boeit het werkelijk wat, of Ajax echt des Ajax is, behalven de liefhebbers, die zwaar in de minderheid zijn.
3 0
ElPistolero9
Werklust??? Hahahahahaha
1 -1