Wotte lovend: 'Rust en een heel mooie trap'

BartVeenstra, 07-02-2018 om 09:02, 7851 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Mark Wotte, bondscoach van het Marokkaanse elftal onder 21 jaar, is erg te spreken over Ajax-speler Noussair Mazraoui. De middenvelder maakte afgelopen zondag zijn officiële debuut in de hoofdmacht van de Amsterdamse club in het met 3-1 gewonnen duel met NAC Breda.

'Ik heb hem een jaar geleden gevraagd om bij Marokko onder 21 te komen spelen. Sindsdien is hij een vaste kracht in mijn team. Heel prettig om mee te werken', begint Wotte in gesprek met de NOS, waarna hij de Ajax-middenvelder beschrijft. 'Het is een heel bescheiden, ietwat gevoelige, jongen. Hij is technisch heel begaafd en op meerdere plekken inzetbaar. Hij kan op veel posities spelen. Hij is ook sneller dan hij lijkt.'

Wotte, die elke wedstrijd van Jong Ajax bekijkt om Mazraoui in de gaten te houden, vindt het niet heel raar dat Mazraoui nu pas doorbreekt. 'Op je twintigste doorbreken is in heel veel landen heel normaal, zo niet vroeg, te noemen. Maar ik begrijp de vraag. Hij is een jongen die fysiek nu pas rijp aan het worden is en er is natuurlijk ook veel concurrentie bij Ajax', aldus Wotte, die van mening is dat Mazraoui nog iets brutaler kan worden wat betreft het opeisen van de bal en het sturen van anderen om zich heen. 'Maar Noussair is een heel slimme speler, dus dat past wel bij Ten Hag en Alfred Schreuder.'

De trainer geeft tenslotte aan dat het niet heel lang zal duren voordat Mazraoui een keer in de basis mag beginnen. 'Hij heeft veel concurrentie bij Ajax. Frenkie de Jong, Carel Eiting en Donny van de Beek, om maar drie leeftijdsgenoten te noemen. Maar de rust aan de bal en een heel mooie trap kenmerkt hem wat mij betreft. In zijn keuzes aan de bal zie je zijn voetbalintelligentie en Ajax-opleiding. Hij is het beste op een van de drie middenveldposities.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jornnn
Leuke speler en de verrassing van de afgelopen 2 jaar. Als hij deze lijn doorzet ben ik benieuwd of Ajax zich in de zomer nog meld voor Labyad.
0 0
Ozymandias
Ik vind Mazraoui persoonlijk wel wat van Frenkie weghebben. Beide draaien makkelijk weg van een tegenstander en hebben een mooie manier van bewegen met de bal aan de voet. Frenkie is kwalitatief beter maar Mazraoui is de laatste jaren wel met een enorme inhaalslag bezig. Hopelijk lukt het hem om deze ontwikkeling door te zetten.
1 0
trodat4030
Blijf het apart vinden dat men bij Mazraoui wel wacht tot hij fysiek rijp is, maar dat een Kees de Boer, die in exact dezelfde situatie zat, weg wordt gestuurd wegens z'n fysiek. En dat terwijl Mazraoui op de leeftijd van Kees nog een kop kleiner was en half zo 'breed'..

Om de boel nog maar eens op te stoken: dat had onder Jonk nooit gebeurd, die waren heel erg bewust van verschillende tempo's van fysieke ontwikkeling.
0 -3
Wilbert
direct oproepen en minuutjes laten maken Koeman
0 0
eros
Nouri had de natuurlijke opvolger van Ziyech moeten zijn.
Nu is t de taak aan Mazroui.
2 0
Horrontelli
Wotte doet mij altijd denken aan het geluidje van Pacman. Wotte wotte wotte....
3 0