Eiting: 'Verhuur? Mijn situatie bij Ajax ook prima'

BVeenstra, 03-02-2018 om 10:45, 6522 views, Ajax Life |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Ajax-middenvelder Carel Eiting denkt dat een verhuur zo zijn voordelen heeft, maar desondanks is het talent blij dat hij bij Ajax is gebleven. Immers, ook op het trainingsveld in Amsterdam en bij Jong Ajax valt er genoeg te leren, zo vertelt hij in gesprek met Ajax Life.

'Het is heel belangrijk. Je traint met de beste spelers. Het is voor mij supergoed om elke dag met die jongens op het veld te staan', vertelt Eiting, die daarna spreekt over een mogelijke verhuur. 'Weet je, er zijn meer scenario’s die goed voor je kunnen zijn. Dat is voor iedereen anders. Natuurlijk is het goed om in de eredivisie speeltijd op te doen, maar voor mij is de huidige situatie bij Ajax gewoon prima.'

Net als iedere speler heeft ook Eiting zo zijn doelen voor de tweede seizoenshelft. 'Met voetbal vind ik het altijd een beetje lastig om te zeggen wat je doel is voor een seizoen, want het kan vaak alle kanten op. Het laat zich niet altijd plannen. Voor mij gaat het erom dat ik zo goed mogelijk speel bij Jong Ajax en dat ik de trainer ervan kan overtuigen dat hij op zeker moment voor mij moet gaan kiezen.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
De enige vraag is hij fysiek gezien nog genoeg kan groeien. Hij heeft namelijk het lichaam van een middelbare scholier die niet aan sport doet.
3 -1
Michelinho
https://tinyurl.com/vooralblijvenherhalen
0 0
willieovertoom
Mijn favoriete speler bij Ajax, die met iets van vier goals en negen assists echt een geweldig seizoen kent. Snap de twijfels ook niet. Voetballend zo goddelijk goed, alleen in het omschakelen nog veel winst. Wordt nog wel eens overlopen. Moet wel vlieguren gaan maken nu. Honderd procent beter dan Schöne.
3 -1
Ozymandias
Eiting is heel goed in de omschakeling als het elftal direct druk vooruit zet (wat bij Ajax hoort). Hij krijgt het moeilijk wanneer de omschakeling naar het drukzetten niet wordt uitgevoerd en hij richting eigen doel moet. Eiting zal bij Ajax alleen slagen als het Ten Hag lukt om het eerste weer goed druk te laten zetten.
3 0
Pauw
In Eiting heb ik jarenlang een rotsvast vertrouwen gehad dat hij de ideale (a la Busquets) nummer 6 voor Ajax zou kunnen zijn. Zeker in de jaren Jonk blonk hij uit in 'awareness' en daar vervolgens naar handelen. Daarbij moet gezegd worden dat hij in die periode kon rekenen op spelers waarmee een hele goede afstemming mogelijk is en dat dus ook had (Donny / Appie). Hij vond heel erg vaak de optie vooruit. Zelden heb ik leuker (jeugd)voetbal gezien dan toen.

De laatste tijd vind ik Eiting echter lui; in die zin dat hij te gemakkelijk kiest voor een veilige ofwel de voor de hand liggende keuze. Hij neemt nu de rol van controleur aan, terwijl hij eerder veeleer de spil van een elftal had.

Eiting in de controleursrol vind ik tekortkomen voor Ajax. Als Eiting weer sneller gaat handelen (in z'n hoofd) geloof ik nog altijd in hem voor Ajax1. Zeker als hij medespelers om zich heen heeft die ook een goede basistechniek en hoge spelintelligentie hebben.

Mensen die voortdurend wijzen op zijn fysiek hebben op zich wel gelijk, maar vergeten daarbij dat bijv. Busquets ook totaal geen atletisch vermogen heeft. We moeten in Nederland niet alleen maar willen investeren in spelers die een gunstig totaalpakket hebben. Eiting kan een specialist zijn met een grote toegevoegde waarde voor een elftal. Mits je dominant voetbal wil spelen.
4 -1
geDaante
Dat Eiting nu meer in de controleursrol speelt is vast niet zijn eigen wens, dat heeft ook te maken met het feit dat de teams waarin hij speelt niet meer zo goed en Cruijffiaans spelen als toentertijd onder Jonk. Heeft veel met types als Ekkelenkamp en Dani de Wit te maken, spelers die vaak onaanspeelbaar zijn, etc.

Onder Jonk werd er echt gehamerd op naar voren denken en handelen, veel beweging zonder bal, perfect combinatiespel werd nagestreefd, etc.
2 -2
FissaDeGekste
Op zich, als ie een halfjaartje naar Sparta of NAC was gegaan met de toezegging dat de trainer het in hem ziet zitten/hem zal laten spelen, denk ik dat het best een boost voor Eiting zou kunnen zijn geweest. Misschien nu nog iets te vroeg, maar volgend jaar een half jaartje? Even een halfjaartje de beste zijn in een team en ervaring opdoen in de Eredivisie is ook niet verkeerd.
1 0
Adios
Zou dan wel een team dat wil aanvallen moeten zijn (PEC, ADO, Utrecht, Herakles?)
0 0
Joseph
Ik zou hem wel eens in de rol van Frenkie willen zien, naast de Ligt. Dan kan Frenkie naar de plek van Schone.
2 -2
altijdwelwat
Eiting zou het qua inzicht en passing wel aardig in kunnen vullen , maar hij word op die positie helemaal ondersteboven gelopen. Frenkie corrigeert nog behoorlijk wat op snelheid dat is voor Eiting geen optie, zijn matige fysiek blijft een probleem.
2 0
Pauw
Wober is vergelijkbaar in die zin dat ook Wober helemaal niet zo wendbaar is. Wober is echter langer en waarschijnlijk net iets sneller. Wober kan ook prima indribbelen en heeft ook een prima inspeelpass. Lijkt me dat Wober dé optie naast de Ligt moet worden.

In Eiting heb ik jarenlang een rotsvast vertrouwen gehad dat hij de ideale (a la Busquets) nummer 6 voor Ajax zou kunnen zijn. Zeker in de jaren Jonk blonk hij uit in 'awareness' en daar vervolgens naar handelen. Daarbij moet gezegd worden dat hij in die periode kon rekenen op spelers waarmee een hele goede afstemming mogelijk is en dat dus ook had (Donny / Appie). Hij vond heel erg vaak de optie vooruit. Zelden heb ik leuker (jeugd)voetbal gezien dan toen.

De laatste tijd vind ik Eiting echter lui; in die zin dat hij te gemakkelijk kiest voor een veilige ofwel de voor de hand liggende keuze. Hij neemt nu de rol van controleur aan, terwijl hij eerder veeleer de spil van een elftal had.
Eiting in de controleursrol vind ik tekortkomen voor Ajax.

Als Eiting weer sneller gaat handelen (in z'n hoofd) geloof ik nog altijd in hem voor Ajax1. Zeker als hij medespelers om zich heen heeft die ook een goede basistechniek en hoge spelintelligentie hebben.

Mensen die voortdurend wijzen op zijn fysiek hebben in absolute zin wel gelijk, maar vergeten daarbij dat bijv. Busquets ook totaal geen atletisch vermogen heeft. We moeten in Nederland niet alleen maar willen investeren in spelers die een gunstig totaalpakket hebben. Eiting kan een specialist zijn met een grote toegevoegde waarde voor een elftal. Mits je dominant voetbal wil spelen.
2 0
trodat4030
Dus als ik je goed begrijp is het voor Eiting beter om in de eredivisie te spelen met Frenkie (waar hij ook een goede klik mee heeft in het veld) en Donny, dan in de JL met de Wit en Mazraoui. Misschien heb je wel gelijk idd.
0 -1
AFCA-B93
Gewoon Wober opstellen daar..heeft je 7,5 miljoen gekocht en is gewoon hartstikke goed
3 0
FissaDeGekste
Ben zelf ook wel een beetje klaar met het experiment Frenkie. Die moet gewoon naar het middenveld, punt. Wober is voetballend en verdedigend een prima optie, zou zonde zijn om hem te laten verpieteren.
7 0
BokkieBokstra
Een optie uit nood geboren overigens, vanwege alle blessures achterin en een schorsing kwam Keizer hierop uit. Zal nog lastig worden als je iemand op het middenveld moet gaan passeren.
0 0
V12
Frenkie zijn plek is op de punt naar achteren en hij is beter dan Schöne. Dus wissel je Schöne. Vindt je Schöne als linkshalf beter dan Vd Beek dan wissel je Vd Beek etc. Is echt niet zo moeilijk. Oh ja Frenkie is beter als iedereen. Alleen weet hij dat zelf nog niet helemaal.
1 0