'Kristensen en Veltman kunnen elkaar verbeteren'

giobelloni, 02-02-2018 om 14:40, 5645 views, AS |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Ajax-trainer Erik ten Hag denkt dat Ajax-aanwinst Rasmus Nissen Kristensen zeker de concurrentie aan kan gaan met aanvoerder Joël Veltman. Dat vertelt de trainer tijdens de wekelijkse persconferentie van vrijdag. Ook had Ten Hag het kort over de ontwikkeling van de Colombianen Luis Orejuela en Mateo Cassierra.

Sinds de komst van Kristensen heeft de trainer een goede indruk van de Deen. 'Hij kan bepaalde elementen toevoegen aan het spel van Ajax, die niet voor handen zijn. Zo is hij bijvoorbeeld ongelooflijk dynamisch. Hij zal dan ook zeker de concurrentie met Veltman aangaan. Het zijn hele andere types, maar daarom denk ik dat ze veel van elkaar kunnen leren, een soort kruisbestuiving. Ze kunnen elkaar motiveren en verbeteren. Als ze elkaars sterke punten opnemen dan kan het voor beiden een positieve uitwerking hebben.'

Door de komst van Kristensen werd echter gedacht dat het einde verhaal zou zijn voor vleugelverdediger Orejuela. 'Dat denk ik nooit. Ik kan die beoordeling sowieso niet maken na vier weken. Maar we moeten wel beseffen dat het een speler is van een ander continent. Die jongen moet je de tijd geven. Ik zie zeker bepaalde vaardigheden, maar hij moet aan bepaalde dingen ook heel hard werken. We zijn dus hard aan de slag met hem, maar ik zie wel de potentie in hem', aldus Ten Hag over de Colombiaanse rechtsback.

Orejuela’s landgenoot, Cassierra, zit op dit moment ook in een lastig parket. De spits speelt zijn wedstrijden bij Jong Ajax, maar een doorbraak in het eerste heeft er nog niet in gezeten. Ten Hag werd dan ook gevraagd of het een optie zou zijn om de spits als linksbuiten in te zetten. 'Nee, ik zie hem niet als buitenspeler. Hij komt het beste tot zijn recht in de as van het veld. Dolberg kan bijvoorbeeld wel op links, maar ik vind dat hij ook het beste tot zijn recht komt in het centrum. Je zou een van die spelers best op links kunnen laten spelen, maar het gaat er dan ook om welke spelers erachter staan.'

De nieuwe Onze Trots al bekeken? Ja, inderdaad, want we zijn op video! Bekijk hier de Onze Trots met Klaas van der Eerden!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FissaDeGekste
Het begint me wel een beetje te ergeren hoe weinig ten Hag inhoudelijk zegt in alle interviews. Hij moet snel gaan beginnen met antwoord geven op de vragen anders is het sowieso snel einde verhaal.
0 0
Ar
Ik blijf Huntelaar achter Dolberg nog altijd een optie vinden. Cassiera schuin achter Huntelaar zou ook nog kunnen, maar dan zou Ziyech de rol van buiten moeten nemen en dat is ie niet echt. Cassiera heeft in ieder geval meer potentie dan Orejuela en dan hebben we daar achter nog Sierhuis en komt Bandé ook nog. Hebben we Kühn gehaald, en Noa Lang vind ik ook wat hebben.
0 -1
ajaxinho
Ik hoopte juist op dezelfde type als Veltman.
Anders heb je volgend jaar met Orejuela en Kristensen dezelfde type backs.

In ieder geval goed dat we twee waardige backs hebben volgend jaar.
0 0
AJAIXIXIXI
Ik zie in Cassierra toch meer een linksbuiten als Dolberg.
0 -6
The
Dolberg is geen linksbuiten.
2 -2
Ozymandias
Ik vind beide ongeschikt voor de linksbuiten positie. Buitenspelers moeten (in de kleine ruimte) makkelijk een directe tegenstander passeren en zowel Cassierra als Dolberg kunnen dat niet makkelijk. Ze kunnen het wel maar niet voldoende voor een buitenspeler bij een club waar de meeste tegenstanders erg verdedigend tegen spelen.
2 -2
AJAIXIXIXI
Ben ik met je eens, maar als je toch 1 van de 2 moet kiezen dan zou ik voor Mateo gaan.
1 -1