Padt lovend: 'Onana ook dit seizoen fantastisch'

BVeenstra, 18-01-2018 om 15:50, 6952 views, Voetbal International | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Voormalig Ajacied Sergio Padt is erg onder de indruk van Ajax-doelman André Onana. Volgens de keeper van FC Groningen is hij in de Eredivisie de beste keeper, zo vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

'Ik vind André Onana heel erg goed', begint Padt zijn uitleg over de Kameroener. 'Hij heeft in het begin wat fouten gemaakt, maar het heel snel opgepakt en een geweldig eerste seizoen gekeept. Nou kun je in zo’n eerste jaar weleens vleugels hebben, dat alles lukt, maar hij staat ook nu weer fantastisch te keepen en is ook dit seizoen alweer heel belangrijk geweest voor Ajax. Onana is een topkeeper.’

Zelf keepte Padt ook bij Ajax, maar eerste keeper in Amsterdam werd hij nooit. Volgens de goalie was er veel concurrentie, waardoor hij zich liet verhuren. Eerst aan HFC Haarlem, maar toen de club failliet ging, kon hij na één wedstrijd alweer terug. Toen werd hij opnieuw verhuurd, dit keer aan Go Ahead Eagles. ‘Ik heb daar een goed seizoen gekeept, was populair bij de supporters – het publiek scandeerde bij elke thuiswedstrijd mijn naam – en werd gekozen tot Eagle van het Jaar. Ik kon mijn contract bij Ajax verlengen, maar heb de clubleiding verteld dat ik liever nog een jaartje bij Go Ahead wilde blijven keepen dan terug te gaan naar Ajax en daar als derde, vierde keeper alleen maar te trainen', is hij eerlijk. Het kwam er niet van, want ineens stond AA Gent voor de deur. 'En die kans kon ik niet laten lopen', aldus Padt, die sinds 2014 bij FC Groningen onder de lat staat.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Onana is verreweg de beste keeper van de Eredivisie maar Padt en Bizot vind ik ook goede keepers. Verder valt het niveau van de Eredivisie keepers me dit seizoen enorm tegen. Ik hoop vooral dat Zoet nog lang bij PSV blijft want dat is pure middelmaat. Room is volgens mij een betere keeper.
2 0
gi0vanni
Deze jongen is geen wereldtop maar mooi dat hij lekker in de ED aan de bak kan. En ik sluit me graag bij hem aan. Onana is geweldig. Een supertalent. Ik vond Stekelenburg het bij Ajax prima doen maar Onana is het grootste talent op doel sinds van der Sar.
6 0
lieuwek
Stekelenburg waardeloze keeper, dat heeft die na Ajax wel bewezen.
1 -1
FlyingDutchMan
Was een wereldkeeper, alleen niet zo gelukkig in zijn keuzes..
0 0
johnd
Bij Ajax deed hij het echt heel goed.
1 0
gi0vanni
Juist, goed gesproken. Na Ajax ging het een stuk minder maar deze jongen werd pas rond zijn 18e keeper en deed het voor een talent erg goed in Ajax 1. Met ook een aardig WK had hij een prima start.
0 0
Sander020
Wereldtop is nog maar afwachten, ik vind Cillessen het echt goed doen bij Barca maar ter Stegen is toch nog een niveau hoger
1 0
gi0vanni
Ik bedoel Padt. Geen wereldtop maar een prima ED keeper. En Cillessen heeft het hier prima gedaan. Alleen het laatste jaar niet.
0 0