Musampa: 'Voor Tagliafico is Klassieker kinderspel'

BartVeenstra, 18-01-2018 om 07:05, 12342 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Ajax-spelers Kiki Musampa en Martijn Reuser verwachten dat Ajax-aanwinst Nicolás Tagliafico overeind zal blijven in zijn debuutwedstrijd tegen Feyenoord. Volgens beide oud-voetballers is er geen mooiere wedstrijd denkbaar om te debuteren en bovendien zou de Argentijn wel wat gewend zijn.

'De druk zit er vol op. Iedereen kijkt mee. Je kunt direct aan de fans laten zien: dit ben ik en dit ben ik waard. Het perfecte moment om indruk te maken. Een tegenvaller? Kom op, zo denk je niet als topsporter', aldus Musampa in gesprek met het Algemeen Dagblad. Ook Martijn Reuser speelde ooit zijn debuutwedstrijd tegen Feyenoord. Daarnaast kent hij het Argentijnse voetbal. 'Wij speelden met Ajax tijdens een commerciële trip in Zuid-Amerika eens een oefenwedstrijd tegen Boca Juniors in het magische La Bombonera. Maradona op de tribune. Ik scoorde ook nog in dat duel. Maar die sfeer in het stadion, joh. Het leek wel een Europa Cup-wedstrijd. Het was een oefenpotje, hè. Dus die jongen is vast wel iets gewend.'

Dat laatste blijkt te kloppen. Tagliafico speelde zo'n 170 wedstrijden in de Argentijnse competitie en met Independiente won hij onlangs de Copa Sudamericana, ook wel de Europa League van Zuid-Amerika genoemd. 'Dan is Ajax - Feyenoord kinderspel voor zo'n speler. Hij zal er echt niet van wakker liggen. Ik was er toen weken mee bezig. Wij draaiden toen geweldig en dan moet je vooral hopen dat een trainer het je gunt om tijdens de Klassieker te debuteren. Louis van Gaal gunde mij het dus en daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trodat4030
Haha, Reuser kent het Argentijnse voetbal want heeft er ooit een oefenpotje gespeeld. Vraag me af wat pakweg Kluivert nu allemaal wel niet weet van het Deense voetbal na de oefenpot tegen Lynby..
5 -1
Ajax68
IK ben zooooo benieuwd naar Nico.
En waar blijven de andere DIRECTE versterkingen Overmars ?
CENTRAAL achterin en een SPITS.
1 -13
RusselWestbrook
De beste bezette posities van Ajax, man. Toptalenten met de perfecte skillset voor Ajax (de Ligt, Wober, Cassierra, Dolberg) en ervaring (Viergever, Veltman, Huntelaar)
1 0
Ferd
Jankert, het centrum is geweldig en met Klaas Jan, Dolberg en Cassierra is een extra spits ook niet nodig
2 0
gi0vanni
Je bedoelt een RV en een RB.
0 0
Dwergje48
Zijn we niet al voorzien dan? Hoezo niet?
1 0
trodat4030
Dolberg, Huntelaar, Cassierra, Sierhuis, waarom wil je een spits halen?
Met de Ligt, Wöber, Viergever, eventueel Veltman of Tagliafico, Bergsma en de in de zomer komende Schuurs zijn we centraal achterin ook ruimschoots voorzien. T is dus weer eens poep wat er uit je toetsenbord komt, maar ach, what else is new?
2 0
chrisjuhhh
Je vergeet Pereirra wat een talent is dat joh
0 0
trodat4030
Ik hield het even beperkt tot het 1e en Jong, leek me meer dan voldoende om m'n punt te maken..
0 0
Ajax#1900
En Kuhn
0 0
chrisjuhhh
Die heeft nog niet gespeeld voor Ajax , maar is idd een groot talent
0 0
ajaxminimax
Is dat nou zo hard nodig? een spits is helemaal waanzin, achter Huntelaar heb je cassierra, die kan echt wel mee in de eredivisie. Centraal achterin heb je: De Ligt, Wöber, Viergever en tegenwoordig Frenkie.
3 0
ajaxminimax
Berghuis had het vorig jaar al benauwd in de JC ArenA, maar zondag weet hij niet wat zich overkomt. Hij raakt zo van slag dat hij de komende maanden geen bal meer raakt. Lijk me prachtig om te zien als dat babykopje van hem onder de tranen zit...
8 0
Ajax68
Lozanootje zal wel heel graag aan de andere kant willen spelen 15 April, als hij NICO heeft bezig gezien hahaaaaaaa.
0 0
AFC34
Want tegen veltman ging het hem de vorige keer zo goed af bedoel je? Overhyped spelertje, met veel ruimte en veel schoten kom je wel aan die statistieken ja.
0 0
RusselWestbrook
Oftewel, Memphis Depay #2
0 0
Ajacied33
Staat hoog op mijn bucketlist,de La Bombonera stadion te bezoeken. Wat lijkt me dat machtig om daar te zitten wanneer Boca speelt
1 0
Dwergje48
Iedereen is altijd een expert als het om een compleet nieuwe speler gaat. Wacht gewoon rustig af.
1 0
JesusZoonVanGod
Zet de ranja en de teddybeer maar klaar in de dugout, want ik denk dat er een rechtsbuiten huilend van het veld gaat zondag.
6 0
Ajax412
Dadelijk trapt hij die teddybeer het publiek in! :o
4 0