Grootscholten: 'Vaker Klassieker bij de jeugd'

giobelloni, 16-01-2018 om 08:25, 6295 views, Algemeen Dagblad | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Richard Grootscholten, hoofd-jeugdopleiding van Feyenoord, is een voorstander van meer edities van Feyenoord – Ajax en vice versa. Dat vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. Grootscholten is dan ook content met een uitgesplitste competitie.

In Nederland wordt de Eredivisie voor A-junioren namelijk opgedeeld in twee fases. Na de winterstop worden ploegen opgesplitst in de kampioenspoule (acht ploegen) of de degradatiepoule (zes ploegen). Zo spelen teams als Ajax, PSV, Feyenoord en AZ nogmaals twee keer tegen elkaar. Grootscholten is daar blij mee. 'Voor de winterstop lukte het jongens nog te vaak om op tachtig procent een wedstrijd te winnen. In de kampioenspoule moet iedereen honderd procent geven. En dat elke week.'

Vooral de wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord zijn voor Grootscholten natuurlijk wedstrijden om naar uit te kijken. 'Feyenoord - Ajax mag van mij ook wel zes keer per jaar gespeeld worden. De impact van die wedstrijd, met emotie, herrie, beveiliging erbij. Hoe krijg je ze dat nou wijsgemaakt, die jonge gasten die dromen van een profbestaan? Ik zou zeggen: door de Klassieker al veel vaker te laten spelen bij de jeugd.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Champy
Je zou na de winterstop tegen iedere tegenstander in de poule, nog 1 extra wedstrijd kunnen spelen.
Die extra wedstrijd tegen iedere tegenstander wordt dan gespeeld op het veld van de hoger gerangschikte ploeg van de eerste seizoenshelft. Zo heeft die rangschikking in de eerste seizoenshelft tenminste nog een betekenis voor het tweede deel vh seizoen.

Voor de O19 betekent dit dus 7 extra wedstrijden in de tweede seizoenshelft, of je zorgt ervoor dat het eerste deel van de competitie al in november eindigt, om de belasting wat te verdelen over beide helften vh jaar.
0 0
petwes
Zoals het nu is, is het goed, ga je iedere week een klassieker spelen dat gaat het speciale, en ook de beleving vanzelf weg.
0 0
MankeNelis
Je kan zeggen dat Feyenoord niets is, maar de klassieker is qua beleving veel leuker dan Ajax Cambuur ofzo. Het is voor alles beter sportief en inkomsten.
0 0
altijdwelwat
En dan krijgen jullie 6x pakkie Grootscholten , kunnen jullie wel prima wennen aan de onderlinge verhoudingen.
0 0
chrisjuhhh
Jong Feijenoord heeft nog maar 5 wedstrijden gespeeld kan Grootscholten dan niet beter eerst zorgen dat Jong Feijenoord Jupiler league gaat spelen ipv kijken naar wat wel en wat niet in de jeugd laat staan het 1e ga gebeuren .
1 0
OKP-AFCA
Nee, gemiste kans voor Feyenoord. Niet ineens hun Jong team in de Jupiler league laten nu.

Als ze dat nu alsnog willen zullen ze moeten promoveren net als de rest.
2 0
chrisjuhhh
Ja is dat zo uit de jeugd ?
Feijenoord speelt enkel tegen jeugd teams die overbleven idd pfoe wat een achterstand zeg .
0 0
Maxwell_5
Van meer klassiekers word je toch niet beter? Juist omdat het zo speciaal is wordt er 100% gegeven, na het 5e potje in het zoveelste jaartal verdwijnt de charme en ga je vanzelf weer richting die 80% inzet, als je die niet al gepasseerd was.
6 0
MJ98
Ben ik ook bang voor.
1 0
chloorbestendig
Misschien dat feyenooit na 15 potjes ook eens wint, kunnen ze weer een DVD laten maken.
4 0
Mikes
Ben het niet vaak eens met mensen van Feyenoord, maar de jeugdcompetities kleiner maken ben ik absoluut voorstander van. Competities van 8 ploegen is het beste vind ik.
0 -2
Mart42
En dan janken als de kakkerlakken nog meer verliezen van Ajax. Zelfs van een slecht Ajax weten ze daar in zuid niet te winnen.
0 -1