TG: 'Titel nodig tegen afbreuk imago van Ajax'

giobelloni, 16-01-2018 om 07:59, 7421 views, De Telegraaf | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax heeft dit jaar een kampioenschap nodig om vroeg of laat geen imagoschade op te lopen. Dat schrijft De Telegraaf dinsdagochtend. Uit onderzoek van adviesorganisatie KPMG trekt het medium namelijk de conclusie dat de kampioen er financieel altijd het beste uitkomt.

Voor Ajax is het dus noodzakelijk om dit seizoen kampioen te worden, om de financiële voorsprong op PSV en Feyenoord te behouden. Te beginnen zondag in de wedstrijd tegen Feyenoord. Toch hebben de Amsterdammers nog altijd de grootste kas van Nederland. 'Ajax verkoopt zijn spelers al decennia lang voor veel grotere bedragen dan Feyenoord. Een kampioen trekt internationaal nu eenmaal veel meer aandacht.'

Maar juist om die reden is het dus zo belangrijk voor de Amsterdammers om niet nog een jaar op de titel te moeten wachten. 'Een vierde achtereenvolgende seizoen zonder landstitel doet vroeg of laat afbreuk van het imago van Ajax. De Amsterdammers hebben juist internationaal de meeste uitstraling en kunnen op die manier de beste verkoopcijfers voor hun spelers creëren.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Met andere woorden. In het algemeen is het niet goed. Het is niet zo dat komende titel nu eens het verschil daar in maakt. De 7 jaar zonder titel op rij hebben daar nog een belangrijkere rol in gespeeld. UEFA-cup finalist zijn is ook goed voor je imago. Maar dat wordt vakkundig buiten het stukje gelaten?
Feit blijft natuurlijk wel dat op basis van de begroting Ajax ongeveer 1x in de twee jaar kampioen moet worden. Al moet gezegd worden dat Feyenoord toch een grote achterban heeft en altijd een belangrijke uitdager zal blijven en dus af en toe een jaartje van Ajax zal af blijven snoepen. Eigenlijk hebben we mazzel gehad dat ze het de afgelopen 22 jaar nog slechter deden dan Ajax.
0 0
BokkieBokstra
Imago laat zich niet alleen meten in geld. Dat zou KPMG toch als beste moeten weten. Financieel gaat vast het goed met de KPMG maar er kleeft ook een imago van sjoemelarij aan. Partners die zich verrijken, niet deugende boekhoudingen die goedgekeurd worden. Ik denk bij Ajax ook juist aan jeugdspelers, frivool voetbal, de hollandse school. Eerder nog dan aan titels en geld.
0 0
Ajax27
Een imago van sjoemelarij? Nee daar denk ik niet aan. Jeugdspelers? Veltman, de Ligt, vd Beek, Kluivert en Frenkie mag ik er ook gewoon bij tellen. 5 spelers van eigen bodem in de basis, da's bijna de helft. met 3-4-3 durven spelen door een creatieve middenvelder als verdediger te plaatsen is gedurfd en doet weer een beetje aan de van Gaal tijden denken. Frivool voetbal zagen we vorig jaar en dit jaar eindelijk weer eens vaker door spelers als Ziyech. Ajax heeft bij de komst van de Boer al stilletjes aan zn gezicht terug gekregen wat betreft eigen talenten. Bosz bracht het voetbal, ten Hag mag nu alle facetten verfijnen en weer prijzen pakken.
0 0
Ajax68
Van de Sar, Bergkamp en co. hielden alleen maar hun EIGEN straatje in de gaten, en wilden gewoon niet INZIEN dat ze met hun WANBELEID de naam AJAX te grabbel gooiden !
Ook daaruit blijkt de ONKUNDE van deze gasten maar weer, die totaal NIET in staat zijn om een topclub te leiden, het AJAX IMAGO gaat met hun naar de kloten, zij hebben gewoon geen enkel BESEF.
1 -3
Ruff Rhythim
ok...IK geloof dat ik je BEGRIJP, maar of IK het er ook mee EENS ben...? (soRrY caPsloCk blijft aF en toe HANGEN, exCuuS)
3 0
blava
Ajax had de laatste drie jaar twee keer kampioen moeten worden. Vorig jaar door onkunde (Bosz tegen PSV en in het begin van het seizoen) en een seizoen daarvoor een vreemde wedstrijd tegen de Graafschap uit. Het heeft bepaald niet meegezeten. Dat zien buitenlandse clubs ook en schatten spelers van Ajax hoger in dan spelers van Feyenoord of PSV. Eigenlijk onbegrijpelijk dat Ajax vorig jaar geen kampioen is geworden.
0 -1
Babangida83
Een seizoen heeft 34 wedstrijden. Ik vind het altijd raar als iemand het kampioenschap aan één wedstrijd ophangt.

Onze spelers zijn helemaal veel waard geworden na die Europa-cup finale. Toen had Ajax echt kunnen cashen. Achteraf gezien vind ik dat ze Dolberg gewoon hadden moeten verpatsen. Hadden alle andere spelers een bonus van 3 miljoen kunnen krijgen bij een volgend kampioenschap :-). Had Overmars toen z'n scoutingsboekje op orde gehad, hadden we z'n opvolger al in huis gehad.
0 0
Raoul14
Het Bayern van Nederland, dat roep ik al jaren. In theorie hebben wij daar alle ingrediënten voor in huis: Grootste stadion, hoogste toeschouwersaantallen, hoogste begroting, beste imago, meest populair, grootste voetballers voortgebracht, beste jeugdopleiding etc. We hadden dat gat allang kunnen en moeten slaan, maar inderdaad de Telegraaf heeft gelijk, in de praktijk komt het er helaas te weinig van. We laten elke keer de boertjes aanklampen, de toevalstreffer van Fey even buiten beschouwing gelaten. We geven ze hoop en die hoop moet eigenlijk niet meer dan hoop blijven, dan verlengen spelers ook eerder weg bij de boertjes. Dus het kan nog steeds, maar dan moet onze voorspring inderdaad niet kleiner worden.
1 0
Ruff Rhythim
Ik had het onlangs ook over het onderwerp dat Ajax allang het Bayern van Nederland had moeten zijn.
Ik kreeg daarop de reactie dat er wordt vergeten dat de beste spelers van Bayern over het algemeen ook bij Bayern blijven, terwijl Ajax zijn beste spelers zowat elk jaar kwijt raakt.
Die reactie is natuurlijk volkomen terecht !
Hoe zal Ajax dat dan moeten aanpakken?
1 -1
Duif63
Ook al raak je ieder jaar je beste spelers kwijt dan nog kan je voor het geld wat ze opleveren betere spelers halen dan Feyenoord en PSV hebben. En dat is veel te weinig gedaan.
1 0
Ajax27
We staan er niet al 15 jaar financieel zo goed voor. Dat is pas een paar jaar. En de laatste paar jaar is het budget dan ook flink omhoog geschroefd. Waar ze eerst max 8 miljoen voor een jong talent wilde geven en eerder talenten voor 3-5 miljoen wilde halen na het tijdperk van Basten, zie je nu weer aankopen van 12 miljoen. Er wordt kwaliteit gehaald, jonge supertalenten maar ook ervaring met meer kwaliteit dan de Viergevers en co. Ja zo nu en dan flopt er een aankoop maar waar niet. Juist door niet te gek te doen en onze topspelers ook echt voor topbedragen weg te doen kunnen we ons dit veroorloven. Overmars heeft een paar jaar aanlooptijd nodig gehad en vanuit de RVC heeft ie door hoe we ervoor stonden wellicht niet direct de beschikking over een volle portemonnee gehad. Maar ik ben erg blij als ik nu naar de selectie kijk. Er zit een goeie mix van jong en oud, ervaring, creativiteit, power, een oud-ajacied die weer terug is op het nest, een 3-5 supertalenten. Ajax zoals Ajax hoort te zijn.
0 0
Babangida83
Zeker waar. Daaraan wil ik nog toevoegen dat Overmars, sinds dat we zoveel geld op de bank hebben, spelers eerder kan inkopen zoals hij nu aan het doen is en met Neres bijvoorbeeld al gedaan heeft. Dat zorgt er voor dat de gaten al gevuld zijn vóór dat een speler verkocht is. Dán kan je doorgroeien, want ben je voorbereid en is de speler al aangepast. Je hoeft bovendien niet steeds de hoofdprijs neer te leggen voor een opvolger. Op het moment dat je salarisplafond weer iets omhoog kan, dan kun je spelers ook langer behouden en zo ga je steeds stapje voor stapje een stukje verder weg van de concurrentie.
0 0
Ruff Rhythim
Ja dat klopt, maar je moet wel zowat elk jaar opnieuw beginnen. Ook al haal je betere spelers dan de concurrentie.
1 0
***1900***
Vorig jaar geen kampioen en kijk is wat er binnen kwam aan transfers. En dan nog bijv. het bod op Dolberg van ca. 50m wat afgewezen is. Kampioen worden heeft minder invloed op transfers dan de TG doet vermoeden.
3 0
chuckie88
Voor mij is niet doorslaggevend dat we dit jaar kampioen worden.... ik wil een vervolg zien op de nieuwe lijn die is ingezet... maw... veranderingen in het aankoop en verkoopbeleid waardoor jaarlijks Ajax gewoon met de beste selectie start, die ook Europees zijn mannetje kan staan. Daarnaast jeugdspelers hun kansen blijven krijgen en wij spelen met een realistische maar wel een attractieve manier van spelen.... met de aanvallende intenties zoals we dat ook onder Bosz aardig benaderden.
Volgend jaar kampioen is voor mij wel een must ! 2e worden met 2 punten achterstand en prima voetbal in de 2e helft van deze competitie vind ik geen reden om Van der Sar en Overmars de laan uit te sturen. Pas als deze hele nieuwe opzet mislukt dan zullen de heren van het toneel moeten verdwijnen wat mij betreft.
1 -1
Ruff Rhythim
Als dat zo is hoe komt het dan dat we zo'n beetje elk jaar onze beste spelers zien vertrekken?
0 0
Ajax#1900
Ik mag hopen dat je dat zelf wel kunt bedenken
0 0
Ruff Rhythim
Nou geef er maar antwoord op dan...

Als het missen van een titel afbreuk zou doen aan het vrijwel jaarlijks verkoop van de beste spelers van Ajax hoe komt het dan dat ze nog steeds jaarlijks vertrekken dan?
0 0
Eduard
Ik denk dat het goed is dat Ajax tenminste 2x per 5 jaar kampioen wordt deze eeuw gegeven onze financiele voorsprong op de anderen. Maar daarvoor moeten we nog een stap maken. Het aanvallende voetbal met jonge spelers waarvan veel uit eigen jeugd moet nog een stap maken om elke wedstrijd te kunnen en willen winnen. Zoveel is duidelijk en daar komt ten Hag voor zou ik denken.

Maar het artikel van KPMG is gedeeltelijk onzin. Je moet de beste opleiding van Europa zijn. En er moeten in Europa goede spelers van Ajax bij de topploegen spelen. Eriksen, Vertonghen, Alderweireld etc. Het is echt essentieel dat daar de komende jaren 4/5 namen aan toegevoegd worden. DAN blijven clubs naar Ajax kijken. Kampioen of niet. Kijk naar Traore die weggaat maar helaas geen Ajax jeugd is. Maar ook naar Sanchez die ook helaas geen Ajax jeugd is. Maar dat kan ook gebeuren met de Light en de Jong.

Verder moet Ajax het in de YL zeer goed blijven doen Dat sterkt ook de reputatie. En ja het is natuurlijk goed als die jonge spelers regelmatig de landstitel pakken!!
0 -1
Ajax27
No Shit Sherlock... krijgt de kampioen echt de meeste inkomsten? Nooit geweten dat de CL veel inkomsten oplevert. Toch raar dat we de meest gezonde club in Nederland zijn, onszelf miljoenenaankopen kunnen veroorloven en ze voor nog veel meer kunnen verkopen. Maja als we het dit jaar niet worden, dan is het afgelopen voor Ajax.... PSV heeft gelukkig wel veel geld te besteden met al hun kampioenschappen de afgelopen 15 jaar. Topbeleid... topimago.
0 0
chuckie88
Sterker nog..... transferinkomsten worden veel belangrijker dan kampioenschappen... vandaar ook de grote gok van PSV met Lozano en Romero... dat is ook de reden dat ze geen verdediger hebben gekocht die ze eigenlijk harder nodig hadden... die levert nl veel minder geld op ...
1 0
ajaxminimax
Kon de telegraaf de sporteditie niet helemaal vol krijgen? Als notabene jacques brinkman al een column schrijft over Ajax en dan dit artikel. Dit lijkt gewoon puur opvulmateriaal...
1 0
Duif63
Klopt helemaal dit artikel. Helaas zeg ik er bij. Door het gekloot op aan- en verkoopgebied in de zomermaanden en het veel te laat compleet hebben van de selectie hebben we al zeker 2 titels laten liggen. Gelukkig gaat het beleid nu veranderen maar grote kans dat het voor dit seizoen al weer te laat is.
0 0
afcas
hoezo zou het nu na 4 jaar geen kampioen worden opeens zoveel uitmaken? voor al die titels op rij moesten we ook 7 jaar op een kampioenschap wachten en kocht het buitenland onze spelers ook in voor een hoop meer dan psv en feyenoord kregen voor hun spelers...
2 -1
Eduard
dat is vlgs mij idd gewoon juist!
0 0
Daniii
Doelend op de titel; Die gedachte had er al moeten zijn 2 jaar geleden zijn, 4 jaar is belachelijk lang als je de mogelijkheden van ons ziet tegen over de rest pff
1 0
AFC34
Naja 2 keer op 1 punt afstand, trainerswissels, door moeten selecteren, daar gaat gewoon tijd overheen. Het is kut, maar volgens mij zijn de zaakjes wbt selectie en staff nu in orde, en nu moet het wel gebeuren. Trouwens de begroting van psv scheelt niet belachelijk veel met die van ons, plus wij betalen geen 2,5 miljoen salaris aan types als de jong. Gelukkig niet zeg.
2 -2
AFC34
'Financiele voorsprong te behouden'? Zolang feyenoord uitgerangeerde voetballers blijft halen waar niks aan te verdienen valt, en psv door blijft gaan met van die vage constructies, ben ik er van overtuigd dat wij hoe dan ook financieel sterker blijven.
4 -1
Redrum
Blijven we ook, Ajax is op dit moment misschien wel de meest gezonde club van Europa. Onze selectie vertegenwoordigt een grotere waarde dan die van psv en feyenoord en wij hebben in de jeugd de grootste talenten rondlopen. Die prijzen gaan zeker weer komen (hopelijk dit jaar al), maar er ligt sowieso een hele goeie basis nu. Feyenoord heeft het beetje geld dat ze eindelijk in bezit hadden er direct doorheen geramd aan pure middelmaat en psv gaat vrolijk verder met gokken. Ajax heeft het verleden en Ajax heeft de toekomst.
3 -3
PJK54
Dit klopt wel een beetje zeker als je ook kijkt naar de resultaten in de CL en EL waar zeker Ajax maar ook de andere clubs het totaal hebben laten afweten. Ja en dat zal voor Ajax een behoorlijke imagoschade zijn.

Gelukkig zijn ze bij Ajax tot inkeer gekomen en gaan ze nu ook spelers kopen in plaats van afwachten oké zullen niet alle aankopen voldoen maar heb het idee dat er nu gericht op de toekomst wordt gekocht en het kampioenschap niet zo ver meer weg is.
0 0
NegentigMinutenLang
Kortzichtig stukje van de Telegraaf.
De reden dat Ajax-spelers duurder zijn dan Feyenoord-spelers is niet omdat Ajax 3 jaar geleden kampioen werd maar omdat het ervaren talenten zijn die Europees en internationaal voetbal hebben gespeeld, omdat ze één van de beste jeugdopleidingen ter wereld hebben doorlopen of zijn gescout door een uitstekend scoutingsapparaat en we een capabele Marc Overmars hebben als het op contractverlenging en verkoop aankomt. Ook hebben Ajax-spelers een goede reputatie als het aankomt op slagen in het buitenland, uitzonderingen daargelaten. Dat zijn typische eigenschappen van Ajax-basisspelers en hoewel sommige clubs wellicht bij een paar spelers aan een aantal van deze punten te doen gebeurt dat lang niet zo stelselmatig als bij Ajax, waardoor Ajax de spelers doorgaans voor meer geld kan verkopen.
3 0
chrisjuhhh
Zal ik een tipje van de sluier lichten dan maar TG ?
Ajax scout onbekende spelers en verkoopt ze met winst door .
0 0
PJK54
ik weet niet hoor maar dat P=V heeft er toch ook wel wat gehad die voor weinig zijn gehaald en voor veel verkocht
0 0
mgtow
P=V ga ik onthouden. Bedankt!
0 0
Redrum
De Telegraaf is in rap tempo afgegleden naar het niveau AD. Pure papierverspilling en nog niet waard om je reet mee af te vegen.
2 0
chloorbestendig
Waarom lezen mensen in godsnaam de telegraaf ?
2 0
Mart42
Veel bla bla zonder inhoud. Ajax heeft meer aanzien in Europa dan de rest van de eredivisie bij elkaar. Over geld maar niet gesproken...... Nog even en de Telegraaf komt met het nieuws dat andere clubs boos zijn op Ajax omdat ze spelers niet meer in Nederland halen.... Flut krant
3 0
Redrum
Ze zijn allemaal zo druk bezig om Ajax naar beneden te praten dat ze onbedoeld de grootheid van Ajax alleen maar bevestigen. In Nederland draait het allemaal om Ajax. Het is Ajax tegen de rest.
5 0
Mart42
En daarom ben ik zo trots op Ajax en de rest kan de hik krijgen.
3 0
Bocarra
Tjonge, wat is deze krant wakker!
2 0
mgtow
Wagenwijd open deur intrappen. Precies hetzelfde als: als je meer doelpunten scoort dan je tegenstander win je. Maar inderdaad laten we maar weer eens kampioen worden... PSV met zo'n lachwekkende verdediging verdient 't niet..
2 0
Jari_held
Makkelijk scoren van de TG. Ook in de 7 jaar dat we geen kampioen werden verkochten we voor veel geld spelers als suarez, sneijder, huntelaar, zlatan, van der meyde etc. In principe hebben wij vaker individueel betere spelers waar we meer geld voor krijgen dan psv en feyenoord. Grootste probleem is vaak dat wij het niet voor elkaar krijgen als team te opereren en gewoon eenvoudig van teams als willem2, groningen, utrecht en vitesse te winnen
4 0