'Hartafwijking Nouri niet belemmerend'

JesseTH, 12-01-2018 om 18:13, 9635 views, Het Parool | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

De hartafwijking die bij Abdelhak Nouri zou zijn vastgesteld, een zogeheten 'False Tendon', zou volgens verschillende cardiologen niet belemmerend hoeven te zijn voor het beoefenen van topsport. 

'Bij mij gaan geen alarmbellen rinkelen bij een false tendon,' verklaart een van de cardiologen tegenover Het Parool over de afwijking. 'Als ik dat tegenkom in een dossier, neem ik het ter kennisgeving aan. Ik doe er niets mee.'

Toch had de familie van Nouri eerder kennis willen hebben van een hartafwijking. 'Dan had zij direct aangedrongen op diepgravend vervolgonderzoek, een second opinion en regelmatig terugkerende tests, om zodoende vervolgens te kunnen beoordelen wat de aard en risico's van een dergelijke afwijking in combinatie met intensieve sportbeoefening zijn,' zo spreekt een woordvoerder van de familie.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ram
Ja... Leuk. We zien het gevolg. Ajax had hier gewoon rekening mee moeten houden.

Je hoeft het niet van de daken te schreeuwen maar de staf moet het weten en direct handelen als er iets gebeurt. Veel wijst erop dat men het niet eens wist en niet adequaat heeft gehandeld.
2 -3
shachalnur
Wat een gelieg.

Er is geen cardioloog die zijn naam onder deze uitspraken kan zetten.want dan heeft hij het Medisch Tuchtcollege op zijn dak.

Al helemaal niet als hij het medisch dossier niet gezien heeft.

Studeer zelf.

Google bijv 'Athletes with False Tendon' en lees 'ns een paar studies.

Jop van Kempen en Parool zijn gevaarlijke mensen.

Ik raad mensen met sportende kinderen aan hier niet naar te luisteren.

Afhankelijk van de hoeveelheid weefsel en de locatie in de linker hartkamer moet worden bekeken of atleten risico lopen ,vervolgonderzoeken en/of medicatie nodig hebben.

Dat kunnen deze 'anonieme cardiologen' niet weten ,dus zullen dergelijke uitspraken nooit doen.

Jop van Kempen en Parool hebben blijkbaar opdracht gekregen deze leugens te produceren.

Willen ze nog meer 'ongelukken' zoals bij Nouri?

Cui bono?
5 -6
skinny hein
google iets verder en je ziet dat het gelul is wat je zegt.
300.00 onderzoeken over het hart,,,zoek jij ff de juiste uit.
En niet die van vorig jaar want die is al verouderd.
Zolang je zelf er niets van af weet ook niet ouwehoeren .
0 0
DavidFerr
Goed dat je dit verder toelicht.
1 -2
Van Reenen
Als ik afga op hetgeen de cardiologen " onafhankelijk" van elkaar hebben gezegd, dat een False Tendon geen enkele reden tot zorg is geweest, heeft Nouri misschien besloten er verder geen ruchtbaarheid aan te geven. Dit om zijn familie niet onnodig ongerust te maken. Dit laatste is een aanname van mij m.b.t. het feit dat zijn familie zegt hiervan niet op de hoogte te zijn geweest.
Daarnaast zeggen cardiologen onafhankelijk van elkaar dat er geen verband is tussen de bij Abdelhakim Nouri (20) vastgestelde False Tendon en het tragische sportongeval in Oostenrijk.
Als je afgaat op deze feiten en stel dat Appie dit wel verteld zou hebben aan zijn familieleden dan had de familie dus ook diepgaande onderzoeken laten instellen. De uitslagen van die onderzoeken zouden dus dezelfde zijn als nu is uitgesproken door diverse cardiologen.
Appie zou misschien op een later tijdstip in zijn voetballeven hetzelfde hebben kunnen krijgen als hij nu heeft gehad.
De familie van Appie heeft aangegeven niet op geldelijke gewin uit te zijn en hebben John Beer in de arm genomen om het medisch dossier in te zien.
De uitslagen van het onderzoek zou dus ook een False Tendon hebben opgeleverd.
Als je al deze bovengenoemde zaken tegen elkaar afweegt, wat is dan het. gewin om Beer in te schakelen, een Beer dia via via de media inlicht?
Ik wil mij er ver van houden van een uitspraak over deze situatie omdat mijn kennis nul is op medisch gebied als wel op juridisch gebied, maar een persoonlijke mening heb ik uiteraard het als elke Ajax-Supporter.
Daarom begrijp ik absoluut niet wat het nut is van een letselschade advocaat als de familie zegt dat er geen geldelijke gewin in het spel is.
Ik zou in dat geval graag zien dat Beer dat ook verklaart en verder zijn excuses aanbiedt dat dit uitgebreid in de media is gekomen. Indien dit uitblijft, kan ik niets anders dan de uitspraken van de familie in twijfel trekken.
7 -1
Bullshit
Simpel. Gasten zoals die advocaat zijn de beste om de waarheid naar boven te krijgen.
1 0
Babangida83
Zoals je zelf al zegt. Je doet je verhaal op (veels te veel) aannames en zonder kennis van de materie. Dan is het in sommige situaties, zoals in deze gevoelige en met grote consequenties, misschien verstandig om niet aan de speculatie deel te nemen. Dat zou mijn mening zijn, zeker als je daarmee de intenties van de familie van een hele mooie Ajax-jongen in twijfel trekt. Dat je daarmee 6 likes trekt, stemt mij erg droevig.
2 0
Van Reenen
Babangida83 (Babangida heeft nog bij ons in het dorp gewoond)
Een korte reactie op jou veronderstelling dat mijn reactie gebaseerd is op veel te veel aannames, zoals je zegt.
Als je het stuk goed leest, zijn de meeste "aannames volgens jou" gebaseerd op feiten.
De familie zegt......wij zijn niet op de hoogte gesteld van de medische afwijking aan het hart van Appie. (feit)
De familie zegt......wij zijn niet uit op geldelijk gewin. (feit)
En volgens medische specialisten, waartoe wij allebei niet behoren, had of heeft Appie een False Tendon. (feit)
Daarnaast heb ik vele meningen in de afgelopen maanden gelezen waarvan niet alle meningen gebaseerd waren op feiten.
Je mag uiteraard vinden wat je wilt over mijn stukje, maar de enige aanname is dat niemand weet wat Appie er zelf van vond. Misschien (aanname) heeft hij de uitslag die hij heeft gekregen van de KNVB onderschat. Dat zullen we nooit weten.
Weliswaar is het ook vanuit de KNVB erg rustig en daar zijn toch de specialisten die dit hebben geconstateerd.
En van mij mogen ze de duimpjes afschaffen, want ik geef geen reactie op een artikel om duimpjes te krijgen.
Fijn weekend.
1 0
Babangida83
Jij ook fijn weekend. Daar gaat t me niet om. Je zal het ongetwijfeld met een goed hart schrijven.
Maar je weet medisch gezien niet van de hoed en de rand. Je kent de cardiologen niet om hun uitspraken te kunnen beoordelen en de cardiologen kennen het medisch dossier van Nouri niet. Heb je überhaupt het stuk in het Parool gelezen? Het is niet zeker dat de feiten die jij noemt wel feiten zijn. De uitslagen van grondig onderzoek kennen we bovendien allebei ook niet na die false tendon, want die is nooit gebeurd. Dus we weten ook niet of daar iets in te vinden zou zijn.
Vraag jezelf af hoe groot de kwaliteit is van de stukjes die je leest.
Het enige wat volgens mij tot dusver onomstotelijk bewezen is voor wat wij kunnen zien, is dat die Appie een echt clubmens pur sang is en dat er veel liefde is geweest tussen die familie en Ajax. Die feiten weerleggen weer dat ze op geld uit ZOUDEN zijn. Alleen kan je die conclusie ook niet trekken, omdat we simpelweg de reden niet kennen en die feiten slechts een indicatie geven. Je kunt dus geen conclusie trekken, zoals jij doet. En zelfs een pijnlijke.

Even een voorbeeld: de familie zegt dat ze niet uit zijn op geldelijke gewin. Jij noemt dat een feit, toch is je conclusie tegenovergesteld. Je kiest selectief welke 'feiten' volgens jou wel betrouwbaar zijn en welke niet. Dan gaat er iets mis bij het vaststellen van wat feiten zijn en bovendien de manier van conclusie trekken. Je hebt al een conclusie en verzamelt daar vervolgens uitspraken (geen feiten) bij om die te ondersteunen. Dat is niet echt wetenschappelijk en kan deze familie Nouri in dit geval schaden. Hoop dat het zo duidelijker is.

Laat de conclusie over aan de advocaten alsjeblieft, want het blijft hoe dan ook speculeren wat we doen. Als het zo makkelijk was, dan hadden we al die advocaten en onderzoeken niet eens nodig.

Wat jij doet is aan 'Publieke opinie', niet aan 'Waarheidsvinding'. En dat is een groot verschil.
2 0
Leo252
Prima reactie. Geen speld tussen te krijgen.
0 0
ajaxajaxajax
En de media helemaal in rep en roer, ach ja, het ging mede om Ajax hè, stel dat ze fouten hadden gemaakt, of dat ze schuldig zouden zijn........benieuwd waar ze nu mee komen of zal het angstvallig stil worden?
7 -1
Heiko
Het is allemaal speculeren en praten achteraf. Dit soort zaken moet achter de schermen uitgezocht worden en niet steeds in de media komen.
8 0
ram
Waarom? Iedereen wil toch weten hoe het zit? Ik in ieder geval wel!

De familie heeft er recht op maar de spelers en zelfs de supporters hebben er recht op. Iedereen heeft tranen gelaten om Appie. Waarheidsvinding dus! En leren van (waarschijnlijk) gemaakte fouten. In ieder geval géén doofpot aub..
1 -3
Babangida83
Tuurlijk. Maar tot dat de conclusie er is, wordt het toch alleen maar speculeren. Op zich wel leuk, alleen in deze situatie zou ik zelf kiezen om te wachten op de officiële conclusie, want voor de familie ligt dit best gevoelig. En dat respecteer ik persoonlijk graag.
0 0
FlyingDutchMan
Inderdaad he, om te schamen...
1 0
Vlieske
Benieuwd of dit ook op 801 komt te staan.
6 0