Ziyech merkt op: 'Iets anders dan voorheen'

JesseTH, 12-01-2018 om 17:55, 11304 views, Ajax TV | Kortingen tot wel vijftig procent in de online webshop van Ajax..

Hakim Ziyech is tevreden met de eerste dagen die de Ajax-selectie afwerkt onder de nieuwe trainer, Erik ten Hag. Er veranderen wat aspecten in het spel, maar de Marokkaan heeft vertrouwen in een toekomstig kampioenschap.

'De eerste indruk is goed. Alfred kende ik al wel, Erik nog niet persoonlijk', begint Ziyech tegenover Ajax TV. 'Je gaat gewoon met elkaar aan de slag, voetbal is ook een taal. Daarin leer je elkaar ook zeker beter kennen. Buiten het voetbal praat je gewoon met elkaar en probeer je elkaar ook te leren kennen. In de korte gesprekken heeft hij wel verteld wat hij zo'n beetje van me verwacht.'

Met de assistent-trainer, Alfred Schreuder, onderhoudt de creatieveling een goede band. 'Hij heeft me naar FC Twente gehaald met een doel, maar daar kwam toen een einde aan. Onze relatie is denk ik heel sterk, omdat ik hem altijd heb beschermd.' Met welke trainers dan ook, Ajax moet weer kampioen worden. Ook de drang van Ziyech daartoe wordt groter. 'Nu moet het echt gaan gebeuren. Ik heb er heel veel vertrouwen in.'

De technicus ziet dat er het een en ander verandert bij Ajax. 'Hoe we druk gaan zetten en hoe we gaan spelen, dat is wel iets anders dan voorheen. In het begin is het even lastig, maar het zal niet lang duren voordat we het onder de knie hebben.' Bovendien ziet Ziyech in de selectie van Ajax een bijzondere band. 'We zijn echt een hecht team. Alles wat we hebben meegemaakt, heeft ons alleen maar sterker gemaakt.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
koppendicht
Wordt steeds volwassener en dient zich nu ook als leider te gaan profileren. Hoort gewoon de aanvoerdersband te dragen, dat gaat hem een vertrouwensboost geven.
0 0
EVH
Goed zo Hakim
2 0
FlyingDutchMan
Klinkt goed, je merkt wel de laatste maand dat er iets ontstaat bij Ajax, in elk geval een goede kant op!
6 0
AFCARSCA
Ik hoop dat die vreselijke gebeurtenis dit team zo hecht heeft gemaakt, dat ze met zijn allen prijzen willen pakken, voor nja je weet wel. Als dit nog anderhalf jaar bij elkaar blijft, of (utopie) langer, is er best wat mogelijk in Europa.
7 0
Ozymandias
Als Ajax volgend jaar met Onana; Veltman, De Ligt, Wober, Tagliafico; Ziyech, De Jong, Vd Beek; Neres, Dolberg en Kluivert in de basis kan spelen heeft Ten Hag misschien wel het individueel beste Ajax van de 21ste eeuw onder zijn leiding.
5 0
Armatsoooooo
En de nieuwe spits dan van Mechelen?
1 0
Ozymandias
Die zou ik rouleren met Neres en Kluivert net zoals ik Schone zou rouleren met Ziyech, Vd Beek en Frenkie.
1 0
Wereld
Misschien komt ie wel in de spits, zou niet gek zijn als we een spits hebben die wat meer acties maakt. Veel voorzetten krijgt onze spits niet. Al kreeg in de laatste wedstrijd Kasper hem voor het intikken dankzij een geweldige actie van Neres. (wel een lage voorzet)

Misschien dat Tagliafico dit wat meer kan.
2 0
FlyingDutchMan
Niet slecht inderdaad
0 0
DeKenner
Tja dat klopt. Maar de kans daarop is gewoon heel klein. Voor Ajax is er geen financiële noodzaak om te verkopen, maar voor de spelers zelf kan dat anders zijn. Als je nu al tot een van de beste spelers van de Eredivisie behoort, dan is het logisch dat je ook verder denkt. Een topsporter wil altijd het hoogst haalbare. En uiteindelijk worden er toch wel zulke transfersommen geboden.. daar kunnen we niet tegenop. Met name van Onana, Ziyech en Veltman verwacht ik dat zij na dit seizoen weggaan. En dat hoeft ook helemaal geen ramp te zijn. De vervangers zijn er al.
1 0
10Sneijder10
Tsja dat het hoge drukzetten van Bosz weer naar de klote geholpen was door Keizer en co wisten we al.
Dat hadden ze gelukkig ook door bij het bestuur.
5 0
FlyingDutchMan
Zat er inderdaad ingeslepen en is er daarna hard uitgeslagen
2 0
Ozymandias
Ik hoop enorm dat hij nog een seizoen blijft en Veltman opvolgt als aanvoerder. Misschien zou dat voor hem ook nog een extra reden zijn om langer bij Ajax te blijven.
2 0
ajaxinho
Dat hoop ik ook.

Aanvoerderschap en Champions League ;)
1 0