Independiente wil voorbeeld nemen aan Ajax

giobelloni, 12-01-2018 om 12:50, 12509 views, La Nación | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Ariel Holan, hoofdtrainer van Independiente, vindt dat de Argentijnse club een voorbeeld moet nemen aan clubs als Ajax, FC Barcelona en Bayern München. Dat vertelt hij in een interview met La Nación.

De oefenmeester wil met de club een hoger niveau qua trainingsmodel halen en daarbij heeft hij dus al zijn voorbeelden. 'Ik weet niet of ik dat zelf kan doen, maar dit is wel de richting die wij als club willen nemen. We moeten zijn zoals Ajax, Barcelona en Bayern München.'

Holan weet dat er potentie is in Argentinië, maar nu is het nog zaak om dat om te zetten in een succesvolle formule. 'In Argentinië hebben we misschien wel het beste rauwe materiaal van de wereld. Of we daar iets van kunnen maken is afhankelijk van de directie en het sportieve project.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
cruijffthebest
Als Independiente wel worden zoals Ajax, Barcelona en Bayern Munchen dan is het logisch om de Cruijff-filosofie te volgen...............maar da's logisch!!!!
2 0
ajax_janneman
Ik denk toch dat Brazilië het meeste rauwe potentieel heeft. Als je kijkt naar hoeveel inwoners, maar bovenal hoe erg dat land voetbal ademt, is er bijna niks wat er tegenop kan. Desalniettemin is Argentinië ook zeker een kweekvijver vol met talent
2 0
FlyingDutchMan
In Argentinië hebben ze rauw materiaal, het is net vis!!
0 -1
Ajax4xbestevaneuropa
Ondanks de grote verschillen met geld, die waren er in de jaren 70 en 90 ook. Want clubs als United hadden toen ook al een veel groter stadion/achterland dan Ajax.
Toch heeft United minder Europa cup1/CL bekers dan Ajax. Ook al staat Ajax stil op Europees gebied, al deze hele eeuw. Ons inhalen lukt niet zo maar. Maar 5 clubs waren vaker de beste van europa. Real,Milan,Liverpool,Barca,Bayern. Van 1987 tot 1996 5 Europese finales dus om het jaar 1. Ook toen waren Barca en Real clubs met veel meer geld.
Dus het lukt Ajax nog wel een keer om ver te komen. Ik kijk met vol vertrouwen naar volgend seizoen waarin de selectie hopelijk wel op tijd op peil is als er spelers vertrekken.
Bande, Huntelaar die blijft, in de zomer wellicht nog een Argentijnse verdediger erbij. Met jongens als Bande die onvoorspelbaar zijn of de ervaring van Klaas jan of het vechtershart van zuid amerikanen, daar kan je Europa mee aan. Kijk vorig jaar, vervang Bande door Younes en die argentijnen door Sanchez. Had je Huntelaar dan won je van United, nu moest Dolberg als broekie voorin de boel open breken. Met een Huntelaar en een vechter erbij had United geen schijn van kans. Waarom dekte Mourinho zich weken van te voren al in door te roepen: Wij hebben minder rust etc. Hij scheet 7 kleuren voor ons aller Ajax na Schalke en Lyon.
Wacht maar tot we echt een topteam op het veld hebben. Dan verslaan we niet alleen meer top 6 clubjes zoals Schalke en Lyon, want dat stonden zij toen in hun land. Met een topteam spelen we gerenomeerde clubs van het veld zoals Milan en Juve etc. Deden we vroeger al. Youtube de masterclass in 1996 in Madrid maar.
0 0
cr_zuiden
Het lukt Ajax zeker nog wel om ver te komen. Wat mij irriteert is het elkaar napraten van de Nederlandse voetbalwereld over het niveau van hier. Niemand bij Ajax denkt dat het 1995 is, maar de gangbare mening van de experts is dat we niet eens meer dezelfde sport spelen en dat Europees succes gewoon voor altijd voorbij is in NL.

Dat is complete bullshit, en je merkt ook dat de toon opeens een stuk genuanceerder wordt op het moment dat het wel lukt. Bijvoorbeekd toen PSV 2 jaar terug de laatste 16 van de cl bereikt door ManU uit de poule te knikkeren en op penalties na de kwartfinale bereikte. Of toen we Shalke en Lyon versloegen, dat was eerst 'onmogelijk' en daarna werd dan uitgelegd hoe dat dan toch precies lukte.
1 0
Eduard
Het is mooi en belangrijk dat Ajax dit imago geniet. Daarmee kan de club internationale partnerships bouwen.

Waarom zou Ajax zijn opleiding niet willen verbinden aan Independiente. Dat zou mooi zijn

Maar we moeten dit imago en deze reputatie wel voeden zodat we daarop kunnen blijven bouwen. Dat kan vlgs mij alleen maar
1. als we van onze jeugdopleiding (gebaseerd op haar filosofie) werkelijk europa's beste maken.
2. Als we de spelers uit die opleiding zo lang mogelijk op een hoog niveau (europese subtop) met veel weerstand in Ajax 1 bieden (dat maakt ze interessant en verhoogt de waarde).
3. Als we ook met regelmaat kampioen worden in een kwalitatief dus goede europese competitie om het illustere imago te voeden

Het probleem wordt echt dat de eredivisie te klein zal blijken voor Ajax's zijn ambities. Er zal wat moeten gebeuren de komende jaren. Anders wordt Ajax in de 21ste eeuw (met China en Wellicht India on the rise) een roemloos provincie clubje.
0 0
Ruff Rhythim
Net als Ajax, Barcelona, Bayern...

Het blijft gewoon doodzonde dat Ajax als club met zoveel Europese prijzen de enige club is die dat op dat gebied niet kan bijbenen omdat ze nou eenmaal de pech hebben dat ze in de Eredivisie spelen...
0 -1
Suarez16_
Milan staat rechter rijtje in Italië, Liverpool komt er al 20 jaar niet meer aan te pas in Engeland, Nottingham en Leeds spelen op het 2de niveau, Steaua, Porto, psv, feyenoord, Benfica, Celtic, Rangers, Grashoppers en Rode Ster tellen ook niet meer. Nu zijn PSG en City de clubs.
0 0
Ruff Rhythim
Op AC Milan en Liverpool na noem je clubs op die bij lange na niet zoveel Europese prijzen hebben gepakt dan Ajax dus die laat ik sowieso buiten beschouwing.

Volgesn mij stonden AC Milan en Liverpool beiden minder dan 20 jaar geleden in een buitengewoon memorabele CL finale ;-)
Ac Milan en Liverpool hebben allemaal meer centen te besteden dan Ajax. Bovendien zijn dat twee ploegen die na de laatste beker van Ajax in 1995 prijzen hebben gepakt of zeer zeker een rol van betekenis hebben gespeeld op Europees vlak. En de kans dat die ooit weer eens Europese prijzen gaan pakken is vanwege het feit dat ze in een veel betere competitie spelen dan wij normaal gesproken groter.
0 0
RusselWestbrook
Daar kan Ajax best wat aan doen. Ze zijn niet verplicht om in de ED te voetballen.

Swansea speelt ook in de BPL en niet in de WPL.
0 0
Tikkiebreed
Is dat zo? zou het dan mogelijk zijn om bijvoorbeeld aan te sluiten bij de Bundesliga, als club?
0 0
Ajacied0343
Neem aan van niet, wales en engeland liggen beide in groot britannië. Nederland en Duitsland liggen toch anders
0 0
RusselWestbrook
Voor de UEFA/FIFA maakt dat geen verschil. Wales heeft zijn eigen bond, Schotland en Noord Ierland ook.

Maar toch speelt Swansea in de BPL en niet in de WPL.
0 0
Ruff Rhythim
Eigenlijk best raar he, dat Groot Brittannie.
In de ene sport is het Groot Brittannie, in de andere sport zijn het ineens weer aparte landen.
En in het voetbal is het nog merkwaardiger: spelen clubs uit Wales in wel de PL, maar die van Noord Ierland en Schotland niet en bestaan de landenteams ineens weer uit aparte landen.

Hoe hebben ze dat toch ooit voor elkaar gekregen haha.
0 0
Tikkiebreed
Lekker samen werken met die club en af en toe wat goede talenten hier naartoe laten komen voor een schappelijke prijs, Kennis voor kwaliteit!
5 0
pizzapunt
Sterker nog, wat mij betreft koopt Ajax twee extra satellietclubs in Zuid Amerika en Azië. Dit voor extra naamsbekendheid. Zelfde concept als Red Bull, maar dan met goede jeugdfaciliteiten en goede scholing. Dan staan de grootste talenten vanzelf in de rij om voor Ajax te voetballen. De beste stromen door naar Amsterdam, met Engelse taal op zak en een langetermijnplan. Het zou mij weinig verbazen als hier al aan wordt gewerkt.
3 0
Qwibuss98
Een satellietclub in Zuid-Amerika kan ik nog begrijpen, maar Azië zou je alleen moeten doen om als merk groter te worden, zie meer voetballers uit Argentinië e.o. komen dan uit Maleisië.
1 0
AFC34
Dat is, echt een goed idee! Net als wat Ajax doet met bijv. Cape Town. Een soort satellietclub in zuid amerika, al is Independiente natuurlijk al een behoorlijke club van zichzelf, als je daarmee een samemwerking kunt realiseren doe je goede zaken! Helemaal met hele jonge talenten die je nog niet direct naar de andere kant van de wereld wil sleuren, ze eerst daar een poosje stallen.
0 0
Bram410
Tja, opzich aardig idee maar hoeveel talenten zijn er nou overgekomen van Cape Town Enoh en Serero zijn natuurlijk volwaardig Ajax 1 spelers geweest maar daar houd het ook wel op.. heeft niet heel veel rendement die stateltiet clubs
1 0
Suarez16_
Pienaar en McCarthy?
0 0
Suarez16_
En die samenwerking met die Belgen leverde Jan, Toby en Thomas op.
0 0