Ten Hag rouleert met A-ploeg tijdens training

BVeenstra, 12-01-2018 om 12:20, 29196 views, Voetbal International | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Van een definitieve basisopstelling is nog lang geen sprake, maar op basis van de eerste elf tegen elf training lijkt een voorlopige opstelling onder de nieuwe hoofdtrainer Erik ten Hag zichtbaar. De oefenmeester kiest net als voorganger Marcel Keizer voor Frenkie de Jong als verdediger, terwijl Nicolas Tagliafico begon bij de B-ploeg.

Opvallend is verder ook de naam van Amin Younes als linksbuiten in de A-ploeg. Of de Duitser zijn basisplaats terug heeft, valt te betwijfelen. De aanwezige journalisten laten namelijk weten dat Justin Kluivert eerst apart trainde met de overige jonge talenten, al viel hij halverwege alweer in voor Younes.

Verder kiest Ten Hag voor de gebruikelijke namen. Dit betekent dat André Onana op doel staat en de verdediging verder bestaat uit Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Max Wöber. Op het middenveld is niets veranderd met Lasse Schöne, Donny van de Beek en Hakim Ziyech. Voorin kiest Ten Hag voor David Neres, Klaas-Jan Huntelaar en dus Younes. Halverwege wisselde Ten Hag Tagliafico voor Wöber en Siem de Jong voor Van de Beek.

Profiteer nu van MEGA-kortingen in de Ajax-webshop!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DavidFerr
Aangezien hieronder gediscussieerd wordt over welke middenvelder het effectiefst is. Hierbij de statistieken.

Aantal minuten nodig per goal of assist

1. Schone = 109 minuten
2. de Jong = 134 minuten
3. Ziyech = 135 minuten
4. Van de Beek = 207 minuten
2 0
Ozymandias
Ik zou Schone, Ziyech, Vd Beek en Frenkie rouleren zodat ze allen drie van elke vier wedstrijden in de basis beginnen en één invallen. Zo komen ze alle vier genoeg aan spelen toe en zullen ze niet ontevreden raken door een gebrek aan speeltijd. Het liefst zou ik zien dat Ziyech blijft en Ten Hag ook volgend seizoen met deze vier middenvelders zal rouleren.
1 0
Web
Ik vraag mij af wat Schone nog meer moet doen?
Elke keer het zelfde Schone afgeschreven.
Wie is de meest effectieve middenvelder, scoren assit enz. Schone.

En dat niet kunnen belopen is ook onzin. Als het team maar goed staat en de linies goed opelkaar aangesloten zijn.

Wie gaan de vrije trappen nemen? Ziyech hoop het niet.
0 0
geDaante
Mee eens, wat mij betreft speel je zo:

Frenkie--------------Van de Beek
---------------Schöne----------------

of

Frenkie---------------Schöne
-----------Van de Beek-------

En op termijn:

Frenkie------------Van de Beek
------------Eiting-------------------

Ziyech doet goede dingen, maar ook heel veel domme dingen die het (combinatie)spel niet ten goede komen. En Frenkie heeft in zijn momenten dat hij wat offensiever speelde, relatief misschien wel al meer gecreëerd dan Ziyech.

Met Ziyech zal je meer omschakelmomenten hebben door veel balverlies door hem (waar je overigens gebruik van kan maken), en dus wat minder dominant voetbal vanuit balbezit. Diep en fel collectief drukzetten is dan een must, sowieso bij Ajax, daar niet van. Het spel met hem is wat opportunistischer. Zonder Ziyech zal je balvaster zijn op het middenveld, meer en beter combinatiespel kunnen spelen, iets minder opportunistisch en meer uitgespeelde kansen.

Ik erger me een beetje aan dat kansloze geschiet van Ziyech, rare acties door rechtdoor door drie man proberen te lopen terwijl er uitstekende afspeelmogelijkheden zijn (en zo veelbelovende aanvallen om zeep helpen), heel veel overlaten aan de geluksfactor bij acties.

Voor de marktwaarde van Ziyech zou het niet goed zijn, maar los van dat zie ik dus liever Frenkie in plaats van Ziyech.
0 -4
Ozymandias
Hahaha, Ziyech buiten de basis laten?! Ziyech heeft meer dan 25% van alle kansen die Ajax dit Eredivisie seizoen heeft afgedwongen gecreëerd. Hij is by far de Ajacied die de meeste kansen creërt. Neres, Vd Beek en Frenkie hebben samen maar één kans meer gecreëerd. En jij wilt deze speler op de bank zetten? Keizer en Cruijff zouden zich omdraaien in hun graf. Weet je zeker dat het harde werken en risicoloze spel van Feyenoord niet beter bij je past?
0 0
trooop
Je moet je niet altijd zo blindstaren op statistieken. Je kunt er best eens wat uit aflezen, maar meestal zorgen ze vooral voor een vals bewustzijn. Wat deze statistieken je bijvoorbeeld niet vertellen, naast 101 andere dingen, is dit: die kansen die ziyech creëerde, waren daar niet veel betere kansen van te maken als hij, bijvoorbeeld, net iets langer had gewacht? Of net een andere keuze had gemaakt, bv linksaf ipv rechtsaf passen? Of breed had getikt op donny, omdat die juist op een plek stond van waaruit op dat moment een nog veel grotere kans te creëren was geweest? Hadden we als team tezamen niet veel meer en veel betere kansen kunnen creëren als er een balvaste combinatiespeler op zijn positie had gestaan, onder meer omdat het hele team dan lekkerder in z'n vel komt, meer zelfvertrouwen krijgt en steeds meer dingen lukken?

Zo zijn er nog talloze gerechtvaardigde vragen waar wat simpel gemeet (a.k.a. 'statistieken' - eigenlijk is het niet meer dan turven) je geen antwoord op gaat geven. Maar waar je compleet aan voorbij gaat door te zeggen: hij heeft deze wedstrijd wel 3 kansen gecreëerd, fantastisch!

Statistieken geven je het gevoel van feiten waar je niet omheen kunt, terwijl het in werkelijkheid niet meer dan zeer oppervlakkige informatie is.
0 -1
Web
Ziyech is een geweldige ( mooie ) speler, maar hij heeft te veel balverlies.
Ik ben er van overtuigd dat dit onder ten Hag en Schreuder gaat veranderen.
Die gaan hem heel goed uitleggen dat niet elke bal risicovol ( balverlies ) gespeeld word. En ook niet uit ale hoeken op de goal schieten.

Dat gaat ten koste van het Ajax spel, Ajax speelt nou eenmaal niet met 2 controlerende middenvelders. Dan zou het probleem minder zijn.
1 -2
Rentokill
Onder Frank de Boer zou Ziyech misschien ingeteugeld zijn. Gelukkig zijn er ook coaches die wel met lef willen spelen en creativiteit prijzen.
0 0
Web
Gelukkk heb jij genoten van zijn schoten.
0 0
johnd
Ik hoop op een simpel 4-3-3

Kluivert-Hunt-Neres
Ziyech-Frenkie-Vd Beek
Fico-Wober-De Ligt-Veltman
Onana

Dan wordt je gewoon kampioen hoor.
1 0
trooop
Ik ben younes-fan, daar verandert niets aan. Maar om kluivert kun je eigenlijk nu al niet meer heen. Die kan zó goed worden.
Frenkie achterin zou alleen in bepaalde wedstrijden toegepast moeten worden. Cv in de eredivisie is veel te makkelijk voor hem. Zo veel tijd en vrijheid en zo weinig weerstand, daar wordt hij niet veel beter van. Daarbij loopt ons middenveld nou niet bepaald over van de finesse.
3 -1
LS16
Onana
Veltman - De Ligt - Maxie - Nico
De Jong
Ziyech - VD Beek
Neres - Huntelaar - Kluivert

Ik kan helaas geen plekje meer vinden voor Schöne in mn basiself terwijl ik hem wel altijd belangrijk vind. Wat vinden jullie ?
2 -2
Web
Elke keer hetzelfde, neem maar van mij aan dat Schone gewoon speelt.
En dat kan ik heel goed begrijpen.
0 0
megaonion
Sorry , ik begrijp dat Frenkie de Jong een groot talent is en echt goed kan worden, maar ik vind Schone op dit moment beter. Hij heeft veel rust in z'n spel, een trap techniek die in Eredivisie goud waard is en bovenal, in 14 wedstrijden heeft hij 8(!!!!) doelpunten gescoord. Onze lieverd Frenkie heeft welliswaar het meest achterin gespeeld en is vaker invaller geweest en geen basisspeler, maar heeft na 15 wedstrijden 0 doelpunten. Misschien heb ik het mis en moet ik minder naar dit soort cijfers staren , maar ik vind deze cijfers van Schone toch wel zeer indrukwekkend. Vooral voor een nummer 6!! Ik vind hoe dan ook dat Schone dit seizoen alle wedstrijden basis moet staan en hoop dat F. de Jong snel een basisplaats verdient in AJAX 1 :)
0 -1
DavidFerr
Je vergeet wel even te melden dat Frenkie wel al 7 assists heeft en dat is knap gezien hij voornamelijk op 4 heeft gespeeld.

Daarmee wil ik verder niet zeggen dat Lasse eruit moet.
0 0
Web
Ik weet niet of dit ten koste gaat van Frenkie. Maar Schone gaat echt spelen.
De meest productieve middenvelder.
En hij kan het niet meer belopen is onzin. Als het elftal maar goed staat, en de linies goed op elkaar aangesloten zijn.
1 0
megaonion
Ik denk ook wel dat Schone blijft spelen en ik vind ook dat hij het verdient heeft. Overigens denk ik ook niet dat we ons druk hoeven te maken over hoe de linies staan met Ten Hag, hij lijkt me tactisch een slimme man die weet hoe hij de kwaliteiten van elke speler goed kan benutten en het team positioneel slim laat staan ( Waardoor je inderdaad veel minder hoef te lopen en het zelfde rendement er uit kan halen! )
1 0
Web
Juist, ik denk er hetzelfde over. Tactisch sterke trainer.
0 0
Hziyech14
Schone op rechtsbuiten :P.
1 -1
Bram410
Hmm.. blijft lastig. Schone is altijd belangrijk met zn vrije trappen en penalty’s maar om De Jong kan je ook niet meer heen. In de kleine wedstrijdjes moet je denk ik gewoon met Frenkie op 4 spelen, maar in de toppers (of tegenstanders die veel druk zetten) is dit natuurlijk wel riskant want je staat snel 1 op 1 als Frenkie opschuift naar het middenveld. Lastige keuzes, ben heel benieuwd hoe Ten Hag er over denkt.
1 -1
gi0vanni
Frenkie kan dat makkelijk ja. Hij vulde het in de kleine wedstrijd tegen PSV al prima in.
1 -1
chrisjuhhh
Ziyech rechts vd beek op 6 en F de Jong op links lijkt me het logisch
1 -1
Chewie
Uitstekend plan om het grootste talent en beste speler van de eerste helft van het seizoen op de bank of een andere positie te zetten.
0 0
talent020
neem aan dat Ten Hag niet zo dom is om Younes boven Kluivert te verkiezen, laten we eerst de eerste oefenpotjes eens afwachten
1 -2
NouriVandeBeek
Eens met Turbo hieronder. Ik ga me alleen nog niet druk maken. Ten Hag test wat dingen uit. Laten we gewoon afwachten. We zien het volgende week zondag wel, wat het gaat worden.
2 -2
Turbo
Elke trainer die in Siem een serieuze optie als rechtshalf ziet en tegelijkertijd niet inziet dat Siem naast Ziyech uberhaupt niet kan is wat mij betreft per definitie ongeschikt. Dus hoop dat Ten Hag daar uit de buurt blijft of, in het slechtste geval, het na 1 mislukt experiment uit zn hoofd zet.
5 -5
Bobbaasje
Ten Hag maakt nu al grote fouten.
2 -5
Web
Jij hebt hem al afgeschreven.
In jou ogen is er maar EEN goede trainer.
0 0
foensai
Fouten in de zin dat hij zijn spelers wilt leren kennen? wat een fout. Younes is daar ook gewoon nog onderdeel van. dus ja ook Younes gaat spelen onder Ten Hag.
8 0
CruyffFootball
Mag toch hopen dat Kluivert gewoon de vaste linksbuiten blijft en Frenkie op de plek komt te spelen waar hij thuishoort: linkshalf.
Dan maar kiezen tussen Donny en Lasse.
Wober centraal en Tagliafico linksback, we hebben er nu eindelijk eens een.
2 -1
HZMKK
Younes...... #tenhagout :)
3 -1
RaynoFischer
Idd!!, leren het ook nooit die trainers .. :p
1 -4
klompv
Younes!
2 -2
Jayq
Partijspel 11 tegen 11.
En dan alleen de 11 'basis'-spelers noemen...

Waar bestond het ander 11-tal uit?
En wie waren dus de 6 'reserves' die apart trainden?

Net zo interessant voor mij.
0 -1
Rouwdouwer
Als ik het zo bekijk en lees, dan denk ik dat Onana op doel staat de rest van het seizoen...
0 0
Bram410
Dat lijkt me wel ja...
0 0
Bil
Ga niet nu conclusies trekken.

Peter Bosz begon ook de eerste wedstrijden met het elftal van Frank de Boer.

Pas met Ajax - Willem 2 ( beker ) had Bosz zijn elftal klaar.
0 -1
Bram410
Maar Bosz kwam wel in een hele andere situatie binnen he.
0 0
Suarez16_
Het is aan de ene kant wel echt kut dat Frenkie zo'n opmars heeft gemaakt terwijl Schone weer mega bepalend is geworden en Ziyech te goed is om op te offeren terwijl Van de Beek de laatste weken ook begint te scoren en beter te spelen. Hierdoor moet je 1 van deze 4 opofferen of je moet een ander systeem spelen. Hele vervelende keus om te maken als trainer, want wat je ook doet je zet er altijd 1 op de bank met tegen zin. Tegen feyenoord zou ik het risico niet nemen met Frenkie op cv omdat het geen laffe schijtploeg als psv is die komt om te verdedigen. De andere 15 wedstrijden zou het wel kunnen.
0 0
PeterVKV
Tegen Feyenoord kan het zeker ook. Die hebben geen snelle aanvallers zodat je met 3 man hoog kan verdedigen en het middenveld met 4 man kan controleren. Uit tegen Utrecht verwacht ik een verrassing met 4 verdedigers en Ziyech als hangende spits of valse 10 zodat het een compacte 4-4-2 wordt met een ruit op het middenveld en 2 snelle spitsen met Kluivert en Neres. Niet gek dat PSV het altijd goed doet uit bij Utrecht....
1 -1
Suarez16_
Tegen berghuis en jorgensson heb ik toch liever dat er altijd rugdekking is. Dat kan je met Frenkie niet garaderen denk ik.
0 0
trodat4030
Waarom Siem voor Donny? Ten Hag heeft toch van heel dichtbij kunnen zien hoe funest het is om met Siem in de basis te starten? Schuif dan Wöber naar het centrum en Frenkie naar t middenveld, das veel logischer.. Siem hoort nimmer in de basis te staan, behalve als alle spitsen geblesseerd zijn.
4 0
chrisjuhhh
Tegen Feijenoord staat het anders , dit is een oefenpot en waarom v Bronckhorst wijzer maken ?
1 0
Bram410
Helemaal eens
1 0
Dexy
Nu dus wel Kluivert voor Younes, nog niks over te zeggen dus.

Wel vind ik het interessant om te zien dat hij vast blijft houden aan Frenkie als 4 (inschuivend) en Wöber op linksback heeft gezet. In een defensie die in de praktijk vaak maar met 3 man speelt (omdat Frenkie continu inschuift) is Wöber linksachter niet eens een slecht idee.
1 0
Mikey Stormram
Frenkie centraal achterin was een noodoplossing toch mag ik hopen (ondanks dat hij het prima invulde)? Met de terugkeer van Wöber en het aankopen van Tagliafico lijkt de defensie weer over aardig wat opties te beschikken. Echter verdient Frenkie 100% een basisplek, op het middenveld. Maarja, wie offer je op?
0 0
Dexy
Ik zou Frenkie gewoon het seizoen laten afmaken als libero. Schöne, Van de Beek en Ziyech zijn allemaal te belangrijk om op te offeren. En Frenkie doet het boven verwachting goed als libero.

Volgend seizoen is de kans aannemelijk dat Ziyech vertrekt, vanaf dan kan Frenkie prima zijn plek invullen.
5 0
AFCA-CBS
Zolang die Ten Hag het maar niet in zijn hoofd haalt om Younes weer in de basis te zetten.
3 0
Rolleman
Kluivert nu voor younes. s. de jong voor van de beek. en tagliafico op plek van wober
1 -4
sdds
nog niets vernieuwend kwa opstelling dus.
0 0
BrandjeXL
Moet dat dan? De accenten, zoals druk zetten en slimmer meeverdedigen, zijn veel belangrijker. De poppetjes staan voor dit moment prima.
2 0
Jornnn
Alleen heeft Kluivert wel laten zien Younes voorbij te zijn.
0 0