Doekhi ambitieus: 'Maar dit jaar nog geen druk'

BVeenstra, 12-01-2018 om 10:40, 4929 views, Ajax.nl | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Ajax-verdediger Danilho Doekhi speelt dit seizoen zijn wedstrijden bij Jong Ajax, maar hoopt uiteraard ooit in het eerste elftal uit te mogen komen. De mandekker maakt zich echter nog niet heel druk en wil zich vooralsnog focussen op het seizoen met Jong Ajax.

'Ik wil gewoon zoveel mogelijk speelminuten maken en dan zie ik wel wat er op mijn pad komt', vertelt Doekhi in gesprek met Ajax.nl. 'Als je ouder wordt, is het natuurlijk wel de bedoeling dat je doorstroomt naar de top. Dit jaar voel ik nog geen druk, maar op een gegeven moment moet ik wel de stap naar Ajax 1 gaan maken.'

Doekhi, die eerder speelde bij Excelsior, denkt dat het goed is om ervaring op te doen in de Jupiler League. 'Ik denk dat de Jupiler League een goede voorbereiding is op de Eredivisie. De grote verschillen zitten in het tactische en technische spel in de hoogste competitie', aldus de verdediger, die namens Excelsior wel al in de Eredivisie speelde. 'Dus voor jonge jongens is het goed om te beginnen in de Jupiler League', denkt Doekhi, die afsluit door vooruit te kijken naar de competitiehervatting tegen Fortuna Sittard vrijdagavond. 'Er zijn vier jongens mee op trainingskamp met Ajax 1, maar ook zonder hen moeten we kunnen winnen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Door de komst van Schuurs lijkt de al zeer kleine kans dat Doekhi het eerste ooit zou halen nu nog kleiner. Ajax heeft met Wöber, De Ligt en Schuurs nu drie echte toptalenten voor centraal achterin. Doekhi zal dus moeten laten zien dat hij kwalitatief beter is dan Bergsma, Sidoel en Kemper en daarbij goed genoeg is om Overmars en Ten Hag te overtuigen dat ze geen vierde centrale verdediger hoeven te kopen. De kans lijkt me klein dat hem dit daadwerkelijk zal lukken.
1 0
Champy
Bij Ajax ben je verplicht om mee te voetballen, of het minimale te doen. Zelfs bij dat minimale oogt ie onzeker. Je moet durven de leiding te nemen.

Dit is wel zo'n speler die je moet verhuren vind ik. Jammer dat Ajax die manier van werken niet hanteert. Ze behouden de spelers liever voor in Jong.
0 0
Piethein
Heeft zijn lengte mee net als Bergsma maar vind beide veel te smal als centrumverdediger. Ga eens de sportschool in om body te kweken waar aanvallers bang van worden ala Sanchez.
1 -2
trodat4030
Wat een gelul, heb je Doekhi wel eens van dichtbij gezien? Die is net zo breed als de Ligt.. Minstens..
1 0
Piethein
Cassierra hetzelfde, daar denk ik hetzelfde over. Ook iets meer de Gym in. Iets meer body kweken, helpt je alleen maar vooruit
0 0
Champy
Doekhi is wel breed hoor. Schijnbedrog door zijn lichaamsverhoudingen.
0 0
falonso
Op tv ziet Doekhi er echt niet breed uit, eerder als zon lange onhandige slungel. De Ligt ziet er wel breed uit op tv, dus vandaar dat veel mensen (waaronder ik) denken dat Doekhi body mist.
0 -1
Bram410
Doekhi is wel echt breed hoor. Botman is wel een lange dunne verdediger.
1 0
RaynoFischer
Nouja vind Wober ook niet fysiek indrukwekkend naast lengte is ook meer een gozer die het van zijn slimheid moet hebben ;)
Maar denk ook niet dat hij en Bergsma het gaan redden, maar wie weet
0 0
Piethein
Vind k ook, dus die slimmigheden wat beide minder hebben zouden ze kunnen compenseren door fysiek sterker te zijn dan de tegenstander
1 0
insectenverdelg
Ik moet nog zien of hij Ajax 1 haalt. Denk dat Perr gelijk hoger in pikorde staat.
1 0