Ajax blokkeert tickets wegens zwarthandel

BVeenstra, 12-01-2018 om 10:30, 10098 views, Ajax.nl | De trainingscollectie voor thuis is beschikbaar!

Ajax heeft naar aanleiding van recent onderzoek naar zwarthandel honderden tickets geblokkeerd. Hieronder vallen bijna tweehonderd kaarten voor de thuiswedstrijd tegen Feyenoord, zo valt te lezen op Ajax.nl.

Bovendien zijn de seizoenkaarten van de aanbieders geblokkeerd. De geblokkeerde kaarten worden niet opnieuw verkocht. Wanneer tickets worden doorverkocht, leidt dit tot hogere prijzen voor Ajax-fans. Bovendien kunnen supporters van de tegenstanders op een makkelijke manier tussen het Ajax-publiek belanden. Dit kan uiteraard leiden tot veiligheidsrisico's. Om die reden wordt nu streng opgetreden tegen deze illegale handel.

Ajax blokkeert nu verkochte kaarten die in strijd met de KNVB Standaardvoorwaarden. Denk hierbij aan kaarten die zijn verkocht via onofficiële kanalen zoals Marktplaats, Viagogo, Ticketswap en alle andere transacties die buiten de privé-sfeer plaatsvinden. Fans die dus via een onofficieel kanaal een kaart kopen, betalen niet alleen te veel geld, maar hebben ook geen toegang tot het stadion. Degene die zijn kaart(en) verkoopt via dergelijke kanalen riskeert een landelijk stadionverbod van achttien maanden en een geldboete van 450 euro.

Profiteer nu van MEGA-kortingen in de Ajax-webshop!

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schöne82
Flauwekul allemaal. Ik ga paar keer per jaar naar Ajax en dan koop ik altijd via de handel. Ben blij dat dat kan
1 0
HFW44
Zeker. Ajax is gek, Britten bedenken dit soort greepjes niet.
0 0
Armatsoooooo
Is het mogelijk om als niet seizoenkaart houder aan een ticket voor thuiswedstrijd Ajax te komen
0 0
AFCA Leiden
Je kan een clubcard nemen, volgens mij zijn deze gewoon gratis. Je komt dan volgens mij voor veel wedstrijden wel in aanmerking voor kaartjes. Zonder clubcard moet je wachten op losse verkoop. Bij gewilde wedstrijden zijn vaak tegen de tijd dat er een losse verkoop zou zijn geweest alle kaarten al uitverkocht.
0 0
Armatsoooooo
Hartelijk dank
0 -1
Harrie Nak
Enerzijds begrijpelijk, anderzijds zijn die handelaren zo’n beetje de enige manier voor vader met zoon die 2x per jaar een wedstrijd bezoeken om aan kaarten te komen.
0 0
achterlijn
Als die vader met zijn zoon daar wel aan de kaarten kan komen dan had hij aan diezelfde kaarten gekomen via Ajax als de zwarthandel niet had bestaan want dan waren die 2 kaarten bij Ajax in het bezit geweest.
1 0
AFCA020!
Ik vind het dubbel. Enerzijds, logisch dat zwarthandel en zwendel wordt bestreden. Meer dan terecht.

Maar stel dat ik niet zou kunnen, waarom mag ik mijn kaart(en) dan niet aanbieden via ticketswap?
Ajax wil natuurlijk dat je ze bij Ajax kaartenmarkt brengt, maar je krijgt vermoedelijk meer via andere kanalen. Daarnaast ga ik er vanuit dat je als Ajacied je kaarten niet aan een feyenoorder zou verkopen toch?

Maargoed, ikzelf zou nooit zoiets doen, want deze wedstrijd wil je voor geen goud missen. Daarnaast zijn er altijd vrienden genoeg die anders in je plaats zouden willen gaan.
Maar nogmaals, niet op mijn kaart :p al heb ik 40 graden koorts zit ik nog op mn stoeltje haha
0 0
afcas
je geeft zelf de perfecte reden. je had alleen iets verder door moeten denken. via andere kanalen kun je meer geld vangen. oftewel, mensen kopen kaarten via ajax en vervolgens verkopen ze deze voor een stuk meer zonder ooit ook maar de intentie te hebben gehad om de wedstrijd te bekijken. dat is gewoon je mede supporters naaien aangezien deze anders voor minder geld daar konden zitten. goed dat ajax dit tegen houdt.
0 0
Bram410
Kaartenmarkt bestaat al een tijdje niet meer. Daarom is het ook begrijpelijk dat mensen die toch niet naar de wedstrijd hun kaarten aanbieden via bijvoorbeeld marktplaats. Maar, Lyon, Schalke thuis etc. Vorig jaar waren er heel veel seizoenskaarthouders (vooral op de F-Side) die hun kaarten al na 10min na de verkoop aanboden omdat ze toch niet konden. Kijk dat ik vind ik wel gewoon het naaien van je mede supporters!
0 0
Ben
Ik vraag me altijd af hoe ze weten welke kaarten illegaal verkocht zijn. Zit er dan een team de hele dag op internet te zoeken naar tickets? Maar vanuit het veiligheid-standpunt begrijp ik het helemaal, en het blokkeren van de tickets van de aanbieders lijkt me een effectief middel om er voor te zorgen dat men wel 2 keer nadenkt voordat ze dit doen.
0 0
Red Devil
Top dat ook de kaarten van de aanbieders worden geblokkeerd.
1 0
Mokum<3destad
Waarom worden de geblokkeerde kaarten niet opnieuw verkocht?!
0 0
M.Olsen
Demk negatieve mediaandacht te voorkomen
0 0
hetzijnmaar
Sponsers krijgen kaarten en/of kunnen kaarten bestellen, vaak hebben die niks met voetbal en zo komen kennissen vaak met een verbod makkelijk aan kaarten
dit is een van de manieren om aan kaarten voor uitwedstrijden te komen
Ik maak er zelf ook gebruik van,Fuck de combi
0 0
KlasseLasse
maja wat ik ook belachelijk vind is dat ajax kaarten op de lange zijde verkoopt tegen willem 2 voor 60 euro dat is ook veelste veel geld! maja ik heb seizoenskaart en ga zelf altijd dus ik vind het wel best
0 0
achterlijn
Goed zo hier sta ik 100% achter, ik noem het gewoon smeerlappen die totaal geen interesse in het voetbal hebben maar alleen geld willen verdienen van de gewone voetbalsupporter, die supporter die door dit volk dus ook niet via de officiële weg een kaartje kan kopen.

Idem moeten ze gaan doe bij concerttickets, sjoemelaars op viagogo, seatwave (notabene eigendom van officiële kaartverkooporganisatie Ticketmaster) etc., en kaarten die op marktplaats etc. aangeboden worden.... ook moeten degene die via marktplaats kopen geen toegang krijgen ondanks dat ze het officiële kaartje hebben, alleen dan kan je die zwarthandel tegengaan, want je denkt dan als concert liefhebber de volgende keer wel na om een kaartje te kopen bij een sjoemelaar, hij blijft dus met al zijn gekochte tickets zitten wat een behoorlijke som geld waard kan zijn, ook hij denkt dan de volgende keer wel na.....

Ik moet erbij zeggen dat ik dan zelf ook de pineut ben want ik heb zelf ook meermaals kaarten via marktplaats gekocht.
0 0
Ben
Ik begrijp vanuit veiligheid standpunt wel dat het in het voetbal erg belangrijk is om er voor te zorgen dat de kaarten niet op de zwarte markt terecht komen, maar bij concerten maakt het toch weinig uit? Als je eenmaal tickets gekocht hebt, moet het toch mogelijk zijn om ze kwijt te kunnen als je zelf niet meer kan gaan? Een maximaal aantal tickets per bestelling/naam/reknr zou nog wel verstandig zijn, anders koopt 1 partij alle tickets op en verkoopt ze dubbele prijs. Verder zie ik weinig redenen om mensen te straffen voor het doorverkopen van tickets.
0 0
achterlijn
Als je niet kan dan kan je ze bij ticketservice ook op de site zetten en daar moet dan ook niet meer als de aanschafprijs voor gevraagd mogen worden.

Is een goede oplossing voor de mensen die niet kunnen.
0 0
afcaman
Dit gebeurt al bij veel concerten. Via ticket swap kan wel alleen daar kun je maar een bepaald percentage boven de aankoopprijs gaan zitten.
0 0
achterlijn
Ook belachelijk, niks boven de aanschafprijs.
Waarom moet er extra geld gevraagd worden voor kaarten waarvan de originele prijs in de regel al veel te hoog is.
Gewoon alleen kaarten laten verkopen via ticketmaster de officiële kaartverkoop organisatie, is toch niet zo moeilijk.
0 0
UltimateKaos
Worden deze kaarten dan wel opnieuw verkocht?
0 0
driesterren***
Nee!
0 0
Mart42
Staat duidelijk aangegeven dat de kaarten niet opnieuw in de verkoop gaan.
2 0
DannTheDon020
Gelijk hebben ze
0 0