Ajax blokkeert tickets wegens zwarthandel

BVeenstra, 12-01-2018 om 10:30, 12936 views, Ajax.nl | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Ajax heeft naar aanleiding van recent onderzoek naar zwarthandel honderden tickets geblokkeerd. Hieronder vallen bijna tweehonderd kaarten voor de thuiswedstrijd tegen Feyenoord, zo valt te lezen op Ajax.nl.

Bovendien zijn de seizoenkaarten van de aanbieders geblokkeerd. De geblokkeerde kaarten worden niet opnieuw verkocht. Wanneer tickets worden doorverkocht, leidt dit tot hogere prijzen voor Ajax-fans. Bovendien kunnen supporters van de tegenstanders op een makkelijke manier tussen het Ajax-publiek belanden. Dit kan uiteraard leiden tot veiligheidsrisico's. Om die reden wordt nu streng opgetreden tegen deze illegale handel.

Ajax blokkeert nu verkochte kaarten die in strijd met de KNVB Standaardvoorwaarden. Denk hierbij aan kaarten die zijn verkocht via onofficiële kanalen zoals Marktplaats, Viagogo, Ticketswap en alle andere transacties die buiten de privé-sfeer plaatsvinden. Fans die dus via een onofficieel kanaal een kaart kopen, betalen niet alleen te veel geld, maar hebben ook geen toegang tot het stadion. Degene die zijn kaart(en) verkoopt via dergelijke kanalen riskeert een landelijk stadionverbod van achttien maanden en een geldboete van 450 euro.

Profiteer nu van MEGA-kortingen in de Ajax-webshop!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schöne82
Flauwekul allemaal. Ik ga paar keer per jaar naar Ajax en dan koop ik altijd via de handel. Ben blij dat dat kan
1 0
Harrie Nak
Enerzijds begrijpelijk, anderzijds zijn die handelaren zo’n beetje de enige manier voor vader met zoon die 2x per jaar een wedstrijd bezoeken om aan kaarten te komen.
0 0
AFCA020!
Ik vind het dubbel. Enerzijds, logisch dat zwarthandel en zwendel wordt bestreden. Meer dan terecht.

Maar stel dat ik niet zou kunnen, waarom mag ik mijn kaart(en) dan niet aanbieden via ticketswap?
Ajax wil natuurlijk dat je ze bij Ajax kaartenmarkt brengt, maar je krijgt vermoedelijk meer via andere kanalen. Daarnaast ga ik er vanuit dat je als Ajacied je kaarten niet aan een feyenoorder zou verkopen toch?

Maargoed, ikzelf zou nooit zoiets doen, want deze wedstrijd wil je voor geen goud missen. Daarnaast zijn er altijd vrienden genoeg die anders in je plaats zouden willen gaan.
Maar nogmaals, niet op mijn kaart :p al heb ik 40 graden koorts zit ik nog op mn stoeltje haha
0 0
afcas
je geeft zelf de perfecte reden. je had alleen iets verder door moeten denken. via andere kanalen kun je meer geld vangen. oftewel, mensen kopen kaarten via ajax en vervolgens verkopen ze deze voor een stuk meer zonder ooit ook maar de intentie te hebben gehad om de wedstrijd te bekijken. dat is gewoon je mede supporters naaien aangezien deze anders voor minder geld daar konden zitten. goed dat ajax dit tegen houdt.
0 0
Bram410
Kaartenmarkt bestaat al een tijdje niet meer. Daarom is het ook begrijpelijk dat mensen die toch niet naar de wedstrijd hun kaarten aanbieden via bijvoorbeeld marktplaats. Maar, Lyon, Schalke thuis etc. Vorig jaar waren er heel veel seizoenskaarthouders (vooral op de F-Side) die hun kaarten al na 10min na de verkoop aanboden omdat ze toch niet konden. Kijk dat ik vind ik wel gewoon het naaien van je mede supporters!
0 0
Ben
Ik vraag me altijd af hoe ze weten welke kaarten illegaal verkocht zijn. Zit er dan een team de hele dag op internet te zoeken naar tickets? Maar vanuit het veiligheid-standpunt begrijp ik het helemaal, en het blokkeren van de tickets van de aanbieders lijkt me een effectief middel om er voor te zorgen dat men wel 2 keer nadenkt voordat ze dit doen.
0 0
Red Devil
Top dat ook de kaarten van de aanbieders worden geblokkeerd.
1 0
Mokum<3destad
Waarom worden de geblokkeerde kaarten niet opnieuw verkocht?!
0 0
M.Olsen
Demk negatieve mediaandacht te voorkomen
0 0
KlasseLasse
maja wat ik ook belachelijk vind is dat ajax kaarten op de lange zijde verkoopt tegen willem 2 voor 60 euro dat is ook veelste veel geld! maja ik heb seizoenskaart en ga zelf altijd dus ik vind het wel best
0 0
UltimateKaos
Worden deze kaarten dan wel opnieuw verkocht?
0 0
driesterren***
Nee!
0 0
Mart42
Staat duidelijk aangegeven dat de kaarten niet opnieuw in de verkoop gaan.
2 0
DannTheDon020
Gelijk hebben ze
0 0