Ajax O19 start tegen ADO, O17 naar Zwolle

BvdPloeg, 09-01-2018 om 14:00, 3925 views, Voetbal.nl |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Ajax O19, O17, O16 en O15 weten hun competitieprogramma voor na de winterstop. Waar de eerste drie in het voorjaar een volledig nieuwe competitie spelen, daar gaat O15 verder met de competitie van voor de winterbreak.

Ajax O19 is als nummer één uit het najaar ingedeeld in de Eredivisie voor A-junioren. Op 13 januari speelt het al de eerste wedstrijd, thuis tegen ADO Den Haag. Een week later gaat het op bezoek bij NEC en weer een week later wordt de bekerwedstrijd tegen FC Emmen op De Toekomst gespeeld. Alle ploegen beginnen weer op nul, ondanks een gat van tien (!) punten in de najaarscompetitie op nummer twee PSV. De nummer één mag zich in mei kampioen van Nederland noemen en speelt volgend seizoen in de Youth League.

Ajax O17 begint ook op zaterdag 13 januari aan de competitie met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Ook de O17 werd eerste in het najaar en speelt dus in de Eredivisie. Na de uitbeurt tegen Zwolle staan er twee thuiswedstrijden op het programma. Op 20 januari komt Sparta op bezoek, een week later is het tijd voor de mini-klassieker tegen Feyenoord. Net als bij O19 en O16 speelt iedere ploeg één keer tegen elkaar.

Ajax O16 start een week later dan de rest aan de competitie met een duel met ADO Den Haag. Een week later komt AZ op bezoek op De Toekomst. PSV, de grote concurrent en in het najaar als enige eindigend boven Ajax, is op 17 februari de tegenstander in Eindhoven. Een week later volgt meteen nog een kraker, thuis op De Toekomst tegen Feyenoord.

Tot slot Ajax O15, dat 'gewoon' op 13 januari begint aan de competitie. Of nou ja, begint, het hervat de competitie, waarin het na dertien wedstrijden tweede staat op drie punten van AZ. De Alkmaarders hebben nog wel een duel tegoed. Ajax moet dus in de achtervolging en kan meteen aan de bak. Na een thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch wordt er op 30 januari uit gespeeld tegen nummer drie Feyenoord en een week later staat de confrontatie met AZ gepland. 

Oefenwedstrijden
Het seizoen voor alle ploegen eindigt in de laatste week van mei. Op dinsdag oefenen Ajax O19 en O17 voor het eerst op De Toekomst. O19 speelt om 16.00 uur tegen AA Gent, O17 neemt het om 17.30 uur op tegen Almere City. Omdat Ajax O16 pas op 20 januari begint aan de competitie wordt er op zaterdag 13 januari om 12.00 uur geoefend tegen Cambuur.  

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Champy
Geen verslag van de oefenwedstrijden van vandaag?
0 0
FlyingDutchMan
Die competitie bij onder 19 gaat ook nergens over lol..
0 0
wolterx
Naja, je plaatst je voor deze groep in eerste seizoenshelft en hier kan je je plaatsen voor DP van de YL, wat toch wel belangrijk is. Dan kan je vlaggenschip YL spelen als het eerste de CL niet haalt.
0 0
FlyingDutchMan
Ja precies, maar doe het dan op de Belgische manier ofzo.. Nu kan je net zo goed knockout spelen, zinloos half jaar.
0 0
Champy
Hoezo? Je speelt nu tegen de 7 beste clubs thuis en uit.
Het doel is toch dat je zoveel mogelijk speelt tegen goede tegenstanders ipv achterover kan leunen wanneer je al 10 punten voorsprong hebt.
0 0
Davedinho
volgende week is er ook nog een oefenwedstrijd van O19 tegen Watford O19. Dacht ook op dinsdag. Ze willen iedereen deze week aan het werk hebben. Dus verwacht een fitte selectie voor PSG U19
1 0