'Dacht aan Bananasplit bij belletje Blind'

BVeenstra, 04-01-2018 om 11:35, 15098 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

In gesprek met Voetbal International heeft Jeroen Verhoeven verteld dat hij het niet kon geloven dat Ajax hem in 2009 terughaalde (hij was eerder jeugdspeler) naar de Amsterdamse club. De doelman werd gebeld door Danny Blind, destijds de technische man bij Ajax.

Verhoeven kon zich alleen niet voorstellen dat Blind juist hem belde. 'Of ik bij Ajax wilde keepen, klonk het aan de andere kant van de lijn. Jij doet Blind goed na, dacht ik. Zeg nu maar waar die verborgen camera van Bananasplit staat. Maar hij was het echt', vertelt Verhoeven in Voetbal International. De keeper kijkt met bijzondere gevoelens terug op zijn tijd in Amsterdam. In het begin had hij het zeker niet makkelijk, zo vertelt hij. 'Stond ik daar, in het midden van zo'n rondospelletje. Ik dacht: Ik trek mijn poot niet terug. Dat was namelijk mijn enige redding om niet de hele tijd in het midden te hoeven staan, meteen vol op die onderbenen inglijden.'

Uiteindelijk werd Verhoeven een volwaardig en alom gerespecteerd selectielid bij Ajax, maar daarvoor had hij wel één gelukje, zo denkt hij zelf. 'En dat was dat ik in mijn tweede week bij Ajax direct mijn vinger brak. Tamelijk klungelig ook trouwens. Tijdens een conditietest sprong ik over zo'n poortje. En boem, daar lag ik, met mijn snufferd in dat gras. Hoe dan ook: de herstelperiode die volgde was voor mij wel de ideale gelegenheid om naar het Ajax-niveau toe te groeien. Natuurlijk ben ik nooit zo goed geworden als Maarten Stekelenburg of Kenneth Vermeer. Op een goede dag kon ik leuk meekomen. Maar deze jongen heeft wel drie seizoenen lang bij de grootste club van Nederland onder contract gestaan.'

Pizza
Waar Verhoeven ook kwam, overal werd hij geconfronteerd met liedjes over pizza. Zelf vond hij dat helemaal niet leuk, zo legt hij uit. 'Google mijn naam en de eerste hits gaan allemaal over pizza's. Ik kan me zo voorstellen dat clubs die een keeper zochten, dan niet meteen dachten: die pakken we', vertelt Verhoeven, die vertelt dat wanneer hij speelde, het overal onrustig werd. 'Dan ging het alleen maar over pizza dit, pizza dat. Niet over een goed optreden of een lekkere redding, waarvan ik er in die tijd (bij FC Utrecht, red.) ook genoeg had. Je hoort me verder niet klagen hoor. Maar dat pizza-imago heeft me wel dwarsgezeten in mijn loopbaan.  Die overtuiging heb ik echt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
martin1234
Ik vond hem best een goede keeper, en een aardige persoonlijkheid. Dat 'pizza' zag ik altijd als een geintje. Nooit geweten dat hij dat zo zwaar nam. Ik heb er ook aan meegedaan, dat pizza roepen... :(
4 0
FT`S
Dat dachten wij ook...
2 0
afcas
altijd mooi om van die experts zo te horen praten hier. je hoeft zo nooit meer naar de dokter of naar een ziekenhuis. op as weten de leden wel wat je mankeert.
1 0
gi0vanni
Mooi stukje over zijn gewicht: http://www.jeroenverhoeven.com/doelman-ajax-jeroen-verhoeven-zwaar-ben-eenmaal-zo/
1 0
wladimir
Keepte bij RKC onder Jol. Jol haalde veel vrienden.
0 0
Ardoe
Tja, hij had natuurlijk zelf ook wat aan z'n postuur kunnen doen. Zijn figuur past niet bij topsport. Dat gezegd hebbende, had goede reflexen en was een prima backup.
2 -2
Tinus
Hij trainde zich het leplazerus, maar gewoon echt niet meer afgetraind dat dat. Des te meer te prijzen dat hij dat niveau heeft gehaald.
5 0
Superjan
Als je meer calorieën verbrandt dan dat je inneemt, val je af. Alle zienswijzen wat betreft diëten ten spijt, die wetmatigheid is (helaas) keihard.
0 -2
RusselWestbrook
Dit. Ongelooflijk dat hier mensen tegenin gaan.
0 -1
DannTheDon020
Dat slaat nergens op, je valt af als je de goede mate van calorieen op een dag neemt van wat je lichaam nodig heeft. Wel de goede calorieen natuurlijk. Sommige mensen moeten zo’n 3000 calorieen op een dag hebben en minimaal 4 dagen in de week een uur sporten (voetballers sporten meer dan dat) Daarnaast hebben sommige mensen last van een trage schildklier of iets anders ik hun lichaam waardoor strak trainen onmogelijk is. Heb hier zelf ook last van. Dus je kraamt onzin uit betreft meer calorieen verbranden dan dat je inneemt. Als jouw lichaam 3000 calorieen nodig heeft, ga je echt niet ieder dag 3000 calorieen verbranden.
1 -1
Ronaldinho020
Geef is een bron waarbij dat bewezen is?
0 -1
martin1234
Mmm. Als je een trage schildklier hebt, dan verbrand je minder en moet je dus nog minder eten dan dat. Je zult dus nog minder moeten eten dan andere mensen die een normale schildklier werking hebben, maar de rekensom blijft hetzelfde.

Verder, ik snap je probleem wel. Ik heb een veel te hoge schildklierwerking en tegen mij zeggen ze: eet toch wat meer, eet toch wat meer. Terwijl ik zeker in mijn jeugd iets van euh, 4000 Kcal op een dag at of zo? In ieder geval juist veel meer dan andere mensen ipv minder.
1 0
gras
Dat is een sympathieke mythe, maar op die leeftijd als profsporter moet je afgetraind zijn. Punt uit.
0 -1
johnd
Onzin, hij hoeft echt niet zo dik te zijn als hij is.
0 -1
Redrum
Ja hoor, meneer wordt gebeld door Ajax en het eerste waar hij aan denkt is een dikke vette romige banana split. En dan niet begrijpen waarom hij zo stevig is!
3 -13
coachyscheidsie
Grow up, please......
1 -1
Djabber
Haha wat 'n prachtige vent is het toch ook. Net zoals Diederik Boer, gewoon dankbaar om uberhaupt deel uit gemaakt te hebben van ons aller Ajax.
13 0
Stroeve
Aan een bananasplit, waar anders aan?
0 -4
coachyscheidsie
Je grap gaat net zoals je naam....
1 0