'Was het gekste jaar van mijn carrière'

giobelloni, 24-12-2017 om 19:43, 10809 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Lasse Schöne noemt 2017 het gekste jaar van zijn carrière. Dat vertelt de Deense middenvelder in een interview met het Algemeen Dagblad. Daarnaast reageert Schöne op het plotselinge vertrek van trainer Marcel Keizer.

De Deen was een van de drie spelers die hoogstpersoonlijk het bericht kreeg van algemeen directeur Edwin van der Sar. 'Ik zei: sorry, kun je dat herhalen? Het kwam toch wel aan als een shock. We hadden in de competitie juist een stijgende lijn te pakken. Maar ik ga niet over de beslissing.'

Daarnaast kijkt de 31-jarige middenvelder terug op een bewogen kalenderjaar. 'Ik ben al een tijd profvoetballer, maar dit was het gekste jaar van mijn carrière. We hebben mooie dingen meegemaakt, maar ook afschuwelijke dingen. En afgelopen week stond de boel natuurlijk weer op zijn kop.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ar
Toch al jaren één van onze beste spelers. Al die Schöne haters en criticasters moeten toch ergens ook erkennen dat het een uiterst slimme speler is. Gehaald als 10 en dan zelf zeggen: ik kan ook op 4. Ik ken er maar één in het Ajax shirt die dat ook kon.
6 0
3*stars*3
2017 definitie van ups and downs voor Ajax.
1 0
A-west
Schone moet de aanvoerder zijn. Hij was echt geweldig vandaag. Wie dat niet ziet. Legde zoveel energie in de wedstrijd. Petje af Lasse. Op het middenveld is hij onmisbaar. Laatste keer deed hij niet mee vanwege schorsing. Dat was echt te merken. Hij is de schakel tussen verdediging en aanval.
7 0
Bensco
Zo dacht ik eerst ook maar Schone ontbreekt het aan kwaliteit om zowel aanvoerder als goede speler te zijn. Hij komt denk ik beter tot zijn recht in zijn huidige vrije rol.
0 0
ST
Ik vind het opvallend dat zoveel spelers, ik zeg niet per se Schöne, aangeven graag door te hebben gegaan met Keizer. Ik vraag me af hoe ver Sar en Overmars van de spelers af staan dat ze dan toch hun keuze door drukken.
5 0
3*stars*3
Vroeg ik hier laatst ook.
Kijken wat er in de spelersgroep leeft en dan knoop doorhakken.
Misschien vonden ze Keizer prima (en het lijkt daar op) maar hadden ze niets met Spijkerman en/of Winter.

Vraag mij nog steeds af wat taak van Winter is...
1 0
Ar
Viel mij op vandaag dat Winter zich een beetje buiten gesloten leek te voelen tov Reiziger en Bogarde.
Ik zou zeggen: laat die twee het jaar maar afmaken en doe Winter maar naar Jong.
1 -2
OKP-AFCA
Ontsla winter maar of geef hem een rol waar hij niet zijn tactische ideeën kan tentoonstellen, het voetbal wat hij ambieert moet heel ver weg blijven bij Ajax.

Verschrikkelijk beton voetbal met grote sterke jongens die nauwelijks kunnen voetballen.
0 0
3sterren
De Directie zit er niet voor de spelers. Ze zitten er niet eens voor Ajax. Ze zitten er slechts ter eigen eer en glorie. Wat ben ik teleurgesteld in deze twee achterbakse wezens.
Als je iemand bent, die een mens, die een drama als die van wat Nouri is overkomen, van dichtbij heeft meegemaakt en de aangedane groep langzamerhand uit een dal heeft geloodst na dit drama, na een geweldige reeks, met een kut reden kunt ontslaan, dan ben je een heel klein persoon. Had Keizer gewoon een fatsoenlijke verdediging gegeven om mee te werken in plaats van een hoop geld te gaan uitgeven aan afkoopregelingen.
2 -1
rodnet
Keizer had een prima week tot de uitschakeling door Twente, maar geen geweldige periode. Het bleef wisselvallig, er was geen lijn of visie in het spel te ontdekken, zijn ingrepen werkten vaak averechts en sowieso kan een trainer die bij Ajax van de 24 wedstrijden er 10 niet wint zich niet op positieve resultaten beroepen, hoezeer hij ook door drama's onderuit gehaald is. Ik geloofde in Keizer, was positief bij zijn aanstelling, reken hem de Europese uitschakeling zeker niet 100% (hoewel Zeefuik voor Dolberg...) aan, maar heb in de afgelopen maanden niets gezien waardoor ik het idee kreeg dat we ergens naartoe op weg waren qua spel. Ik vind Keizer een sympathieke en integere man maar dat op zich lijkt me geen kwalificatie als hoofdtrainer van een topclub.
1 0
FlyingDutchMan
Inderdaad, dit verhaal + Dennis waren reden genoeg voor Sar en co
0 0
Lane 8
Voor mijn leeftijdsgenoten zijn echte ajacieden schaars, dus: Schöne held!
4 0
lauw
Onze Deense Pirlo
2 0
JordyAjacied
Klasse Schöne.
5 0
swing
Held gewoon een Held!
3 0
Middenweg401
Van alle reacties vond ik die van Frenkie (filmpje Vi) het mooist en meest volwassen. Die jongen heeft wel verstand en persoonlijkheid. Stond even stil bij Appie en ook het ontslag van de trainers, zonder dat er om gevraagd moest worden.
5 0
Erik1966
Gekocht voor de breedte. Uitgegroeid tot een absolute topper. RESPECT
11 0