'Naar onszelf kijken wat we hebben gepresteerd'

giobelloni, 24-12-2017 om 19:25, 4465 views, AT5 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Matthijs de Ligt denkt dat de spelersgroep het zich ook mag aanrekenen dat Marcel Keizer is ontslagen. Dat vertelt de 18-jarige verdediger voor de camera van AT5. Daarnaast kijkt De Ligt terug op het afgelopen kalenderjaar.

De centrale verdediger hoorde, net zoals de rest van de spelersgroep, op donderdagmiddag dat Keizer ontslagen was. 'Dat was wel even schrikken. Ik vind het wel jammer, ik vond hem een goede trainer.' Toch rekent de jonge verdediger het zichzelf ook aan. 'Het is jammer dat we als spelersgroep niet hebben gebracht wat we moesten brengen, want mede daardoor is hij ontslagen. De trainer wordt altijd gezien als verantwoordelijk, maar als spelers zijnde moeten we ook naar onszelf kijken wat we gepresteerd hebben.'

Toch denkt De Ligt dat hij uiteindelijk tevreden terug kan kijken op het afgelopen kalenderjaar. 'Vooral vorig seizoen was bizar met natuurlijk de Europa League-finale. Mijn persoonlijke doel voor dit seizoen was om alles te spelen en op Vitesse na is dat ook gelukt. Ik heb ook gemerkt dat ik en het team stappen aan het maken zijn.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
18 jaar... vorig jaar met zn 17 jaar al niet meer weg te denken naast Sanchez op een gegeven moment. Begin van dit jaar was ff stunten zonder betreffende naast m maar nu straalt ie niets dan vertrouwen uit. 18 jaar... onvoorstelbaar gewoon. Ik hoop zo dat we nog 3 jaar van hem mogen genieten na dit seizoen, dat ie vervolgens na 4 volledige seizoenen als aanvoerder en sterkste Nederlandse verdediger in de afgelopen 15-20 jaar mag vertrekken naar de absolute top. Ik hoop echt zo dat ie zn rust kan bewaren, dat hij niet na 1 jaar als basisspeler vertrekt, en dat er gewoon een solide leider voor de achterhoede en daarna het hele team wordt gekweekt. Deze jongen gaat nog erg veel voor het Nederlandse voetbal betekenen.
1 0
AbdelhakNouri22
Matthijs heeft gelijk. De spelers hebben het ook vaak laten liggen. Het ligt niet alleen aan de trainer. Ook wij supporters moeten naar ons zelf kijken. Vaak hoor je er veel alleen als we voor staan.
2 0
NouridolbergNeres34
Zo volwassen voor zijn leeftijd een beast achterin.
4 0
Siemmie
Volgend seizoen aanvoerder aub. Straalt in alles een betere aanvoerder uit dan Veltman.
4 -1
Michels
En tussen Veltman en de Ligt zit helemaal niets?! Het lijkt me wat vroeg. Bovendien, er zijn betere opties...
0 0
Siemmie
Noem die betere opties dan, want die zijn er niet.
0 0
Michels
Lasse, Hakim, Klaas, Donny (over 1 of 2 jaar) of eventueel toch Joel. Je gaat natuurlijk niet het jongste gastje van de selectie benoemen tot aanvoerder. Wat een waanzin!
0 0
trodat4030
Paar maanden geleden was Donny nog de gedroomde nieuwe aanvoerder in spe voor half AS. En als Eiting straks doorbreekt is hij weer de nieuwe gedroomde captain to be, dit is allemaal zo willekeurig, in emotie uitgekraamd gebral..
0 0
IDJosh
Uitspraken van een waardige aanvoerder, in tegenstelling tot die lulletje rozenwater die het nu is.
4 -1
Barra
Je vergeet al snel dat hij nog maar 18 is en op deze leeftijd al zo betrouwbaar. Imposant lichaam en gaat bijna on-Hollands duels aan
5 0
RaynoFischer
Deze jongen kan je denk ik makkelijk volgend seizoen aanvoerder maken, ja hij wordt dan pas 19, maar is wel al meer een leider dan Veltman.
3 -2
Ozymandias
De Ligt is van nature veel meer een leider dan Veltman maar Veltman is momenteel wel degelijk de leider op het veld. Hij is vokaal ook de speler die het meest aanwezig is.
3 -2
BRAMHOUTEN
De nieuwe aanvoerder ! Wat een beest daar achterin
5 0
FlyingDutchMan
Matthijs ontwikkelt zich inmiddels elke week, begint echt een Jaap Stam te worden daarachterin!!
5 0