Kluivert: 'Fijn dat Neres en ik het goed doen'

giobelloni, 24-12-2017 om 18:15, 11010 views, Ajax TV |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Justin Kluivert is blij dat hij en zijn collega-vleugelaanvaller, David Neres, het goed doen bij Ajax. Dat vertelt hij voor de camera van Ajax TV. Kluivert was zelf goed voor de 1-1, Neres gaf de assist voor de 2-1 en tekende zelf voor de 3-1.

Vooral de actie van de Braziliaan bij het tweede doelpunt stak er bovenuit. 'Het was een mooie actie, een beetje wat ik zelf ook heb. Gewoon niet nadenken en op instinct erlangs. Het is fijn dat we het samen goed doen. We zijn goede vrienden en praten heel veel, we bespreken ook altijd wat we gaan doen als één van ons scoort.'

De 18-jarige linksbuiten hoopt dan ook dat de twee jongelingen deze lijn kunnen vasthouden. 'Ik gun het hem en hij gunt het mij hopelijk ook. Hij had het in het begin zwaar, maar hij is daar erg sterk uitgekomen. Ik hoop dat hij die lijn blijft vasthouden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
NouridolbergNeres34
Wat een geweldenaren deze 2!
4 0
Kikke
Genieten! Paar jaartjes houden en we kunnen prijzen gaan pakken internationaal, met Dolberg spits, Jong, vd Beek, kan nog goed komen met Ajax! Maar gooi wel dat salaris omhoog!
2 0
ajax1roy
Zal moeten anders zijn ze zo weg
0 0
AFCA1510
Absolute wereldgoal. Ff bijtekenen justin, dan kom je er wel.
1 0
Van Reenen
Het is sommige mensen misschien ontgaan, maar Younes is na het vreselijke ongeluk met Abdelhakim eerder van vakantie weggekomen.
0 -2
Afc22
Dat is hartstikke aardig van hem. Maar dat is niet de reden dat hij al 2 jaar slecht speelt.
2 0
JesusZoonVanGod
Neres wordt beter en beter met de wedstrijd. Vandaag ook weer heerlijke acties en een doelpunt en assist. Wat mij betreft onze beste aanvaller.
4 0
FlyingDutchMan
Ik mis Younes... NOT!!!
2 -5
mvdk
Nou, zonder Younes hadden we de kwart finale van de EL niet eens doorgekomen...
2 -1
ajax4ever01
Nou ik mis Younes niet, die heeft zijn krediet verspeeld
1 -1
mvdk
Ik ook niet, maar zo eerlijk moeten we ook zijn. Zijn techniek is verder fantastisch, hij is alleen totaal niet effectief. Op een wedstrijd tegen Schalke na.
0 0
Ozymandias
Dit is zo'n flauwe opmerking. Ik denk dat niemand Younes mist maar om dat nou keer op keer hier op AS te moeten lezen. Die jongen heeft elke wedstrijd zijn stinkende best gedaan en houd duidelijk enorm van de club. Geef hem het respect wat hij verdient.
7 -1
Kikke
En toch is Younes een egootje, speelde de bal weinig af, verademing Kluivert en Neres, die spelen tenminste met de anderen samen en kiezen voor de beste oplossing, soms zelf scoren, maar veel vaker de combinatie zoeken! Heel fijn om te zien, je zal zien dat Dolberg ook weer meer gaat scoren... deze jongens begrijpen het spelletje tenminste!
0 0
echtgras
Ben het eens met het eerste gedeelte maar zijn stinkende best?
Dan investeer je in jezelf en probeer je je slechte punten te verbeteren. Die jongen is in 3 jaar tijd niet beter geworden met diep gaan of een voorzet geven laat staan met links.
Kluivert heeft heel veel geoefend met links en nee hij is niet tweebenig maar kan een simpele voorzet geven en dat is genoeg.
Aan wat merk je dat Younes veel van onze club houdt?
Misschien is het zo maar ik weet het niet. Zegt eerst dat hij de Duitse Sjaak Swart wil worden en 2 maanden later is hij op zoek naar een andere club
2 -3
mvdk
Younes mist een aantal kwaliteiten, maar hij is wel beter geworden. Hij speelt niet voor niets voor Duitsland.

Neemt niet weg dat ik veel liever Kluivert zie staan. Younes mag weg.
1 0
Ajax27
ja laten we vooral een positie niet dubbel bedekt houden. Al die jankerds die schreeuwen om zn vertrek. ben blij dat we zoiets dadelijk op de bank hebben zitten. Iemand met ervaring in de benen achter een jonkie.
0 0
mvdk
Natuurlijk moeten ze dubbel bezet zijn. Maar als Younes weg wil is daar weinig aan te doen. Hij heeft ern contract voor een half jaar, met een eenzijdige optie voor 1 extra jaar. Nu kun je nog iets vangen...

Ajax heeft voor volgend seizoen Bande gehaald, en zou in de winter best een extra aanvaller hinnen kunnen halen.
0 0
KevinDurant
gaat er meer om dat Younes nu nog geld oplevert
1 0
RaynoFischer
Wie? ;)
3 -2
Ajacied33
Eerste helft vond ik ze beide matig. In de tweede helft gelukkig ruimschoots goedgemaakt met het prachtige doelpunt van Kluivert en dito assist van Neres
6 0
FT`S
Vinden wij ook fijn kerel!

P.s. don 't sorry, als Ten Hag echt zonder buitenspelers gaat spelen, rellen wij hem hier op A.S. binnen no time weg!
5 0
Ozymandias
Ten Hag zal er echt niet voor kiezen om zonder buitenspelers te gaan spelen. Er is in de visie van Ten Hag alleen een verschil tussen buitenspelers (als geheel) en vleugelspitsen). In de speelstijl die Ten Hag in Duitsland bij Guardiola heeft gezien zijn de buitenspelers onderdeel van het middenveld (en zijn het dus geen vleugelspitsen) en lopen de buitenspelers en middenvelders dan ook veel meer door elkaar heen. Daardoor is het spel veel dynamischer dan met echte vleugelspitsen (die veel makkelijker uit de wedstrijd te spelen zijn door een goede mandekking van de backs van de tegenstander).

Ik hoop dat Ten Hag een 3-1-4-2 formatie bij Ajax introduceert (met Onana; Veltman, De Ligt, Wober; Neres, Ziyech, Frenkie, Vd Beek, Kluivert; Dolberg, Cassierra als basiselftal) maar verwacht dat hij voor een 4-1-4-1 formatie gaat (met Onana; Veltman, De Ligt, Wober, Aankoop; Neres, Ziyech, Frenkie, Vd Beek, Kluivert; Dolberg als basiselftal). Daarin zullen de buitenspelers de vrijheid krijgen om wanneer ze in balbezit zijn de halposities in te duiken en zullen de backs en halven dan hun positie op de flanken over nemen. Dat is het soort voetbal wat Ten Hag bij Bayern II ook meestal speelde (al koos hij ook regelmatig voor een 3-1-4-2 formatie).
4 0
echtgras
Jouw tweede opstelling 4-1-4-1 is met deze spelers gewoon 4-3-3 alleen staan de buitenspelers minder diep en aan de zijkant opgesteld. Pas bij balbezit duiken ze daar in of gaan de backs erover heen. Maar dan heb je een andere back nodig dan Veltman.
4 0
Dexy
'Zonder buitenspelers spelen' is wat anders dan je eigenlijke buitenspelers veel van positie laten wisselen. Ik denk dat Ten Hag dat laatste gaat doen, dus dat hij Kluivert en Neres veel meer van kant gaat laten rouleren en meer vrijheid tussen de linies gaat geven.

Dan kun je prima met je buitenspelers blijven spelen, alleen in een andere rol.
2 0
afcas
ik denk dat hij ze juist niet van kant laat wisselen. in principe gaat hij denk ik gewoon door met de opstelling die bosz en keizer hanteerden waarbij kluivert en neres blijven staan waar ze nu staan, maar dat we afhankelijk zijn van of er aanvallende backs gehaald worden of het met 3 of met 4 verdedigers wordt. waar sowieso de buitenspelers dus de vrijheid krijgen om naar binnen te komen zoals ze nu ook doen. misschien dat ze wanneer we met 4 verdedigers en dus aanvallende backs spelen iets minder diep staan zodat ze meer ruimte voor zich hebben.
0 0
GrandMasterFlex
Pep speelt toch ook met snelle en technische spelers? Veel positie wisselingen e.d. elkaars plekken kunnen invullen etc dat staat hun voetbal voor. Vooral het vermogen tot aanpassing ontbreekt soms bij de heilige stijl van Ajax, terwijl daar het eigenlijk allemaal mee begon. Creatief vermogen om anders te zijn.
3 0