Gullit: 'De Ligt en Vd Beek leergierige gasten'

BvdPloeg, 20-12-2017 om 17:40, 9005 views, Voetbal International |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Ruud Gullit heeft hoge verwachtingen van onder meer Matthijs de Ligt, Donny van de Beek en Justin Kluivert bij Ajax. De oud-voetballer ziet in de nieuwe Voetbal International een grote rol weggelegd voor het trio bij Oranje.

'Matthijs de Ligt is afgeslacht na zijn fouten in de uitwedstrijd tegen Bulgarije. Ik heb hem op het hart gedrukt dat hij zichzelf daarover geen verwijten moet maken', begint Gullit, die De Ligt hoog heeft zitten. 'De Ligt is opgeleid met vooral balbezit in gedachten. Want bij Ajax heb je meestal de bal. Ik heb het omgedraaid bij hem. Tegen sterkere tegenstanders moet een verdediger meer gefocust zijn op de momenten zónder balbezit. Dan moet zeventig procent van zijn aandacht gericht zijn op wat hij moet doen zodra zijn ploeg de bal verliest. Anticiperen op de plek waar de tegenstander dan gevaarlijk kan worden, positioneel en mentaal voorbereid zijn op het persoonlijke duel dat gaat volgen. Die andere dertig procent kun je gebruiken voor de momenten dat je de bal hebt.'

'Dat is een andere mindset dan wanneer je lekker in de Eredivisie aan het rondtikken bent. Matthijs staat heel erg open voor dit soort input', vervolgt de assist-trainer bij Oranje onder Dick Advocaat. 'Net als Donny van de Beek. Dat zijn leergierige gasten die weten waar ze mee bezig zijn. Ook Justin Kluivert heeft heel veel potentie. Voor hem is de volgende stap dat hij constanter wordt in zijn niveau. Deze jongens moeten de tijd krijgen zich verder te ontwikkelen. Veel wedstrijden spelen, op een goed niveau. Zelfs Dennis Bergkamp was niet meteen buitencategorie, of een recenter voorbeeld, Paul Pogba. Talenten die op negentienjarige leeftijd al wereldtop zijn, zie je zelden. Dus verwacht nou niet te veel van die jonge gasten.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
charley
Ik heb Gullit niet zo hoog zitten. Hij zal deze uitspraak eerder doen uit soort van diplomatieke overwegingen. Niks nieuws ook of aanvullends of wat deze jongens al niet wisten. Heb m ook nooit als trainer of analyticus kunnen betrappen op iets wat verfrissend of vernieuwend of grensverleggend of sprankelend klinkt. Sterker nog, ik schaar hem onder de trainers die hebben bijgedragen tot de teloorgang van de aanvallende Nederlandse voetbalstijl. We hebben alleen mensen met voetbalhersens vd buitencategorie nodig bij Ajax en bij het Nederlands elftal. Dat is Gullit niet. Hij is assistent van Advocaat. Ook al zo,n knvb diplomaat !
3 -2
SilverHaze
Ik heb jou door deze uitspraak ook niet zo hoog zitten. Diplomatieke overwegingen? Hoe dan? Met welk doel dan? Dus er moet iemand komen die met cruijfiaanse ideeen het spelletje opnieuw gaat uitvinden? Volgens mij hebben we gewoon iemand nodig die een team kan neerzetten dat voor elkaar gaat strijden.

Gullit is gewoon een vakman. Niet per se als manager, maar deze vent heeft in de wereldtop gespeeld en gepresteerd. Kan iedere voetballer wat van leren.

Hij geeft hier gewoon aan dat die jongens het serieus oppakken en dat ze doorhebben dat ze nog super veel kunnen leren. Iets waar hij volgens mij vooral mee bedoelt dat er teveel jongens bijzitten die denken dat ze met wat techniek in het rechterbeen de top gaan halen.
3 -1